Destinatii Europene

REVELION 2020 Mexic – Guatemala – Honduras –

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale - Revelion
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
15 zile
Valabilitate Oferta:
29/12/2019 - 12/01/2020
Pret Total:
690 € (46€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:




Revelion de excepție
pe urmele aztecilor
ÅŸi mayaÅŸilor




MEXIC – GUATEMALA – HONDURAS – BELIZE

Mexico City – Teotihuacan – Cuernavaca – Taxco – Acapulco – Guatemala City – Antigua Guatemala – Chichicastenango – Copan – Quirigua – Flores – Tikal – Belize City – Lamanai – Cerros – Chetumal – Tulum – Cancun

Vă invităm într-un periplu prin străvechile civilizații aztecă și mayașă, într-o lume plină de misterul vechilor civilizații mesoamericane, de culoarea locală a haciendelor coloniale, de ritmurile alegre și pline de veselie ale mariachilor, toate în mijlocul unui peisaj mirific, cu munți invadați de vegetație luxuriantă, cu deșerturi aride “colorate” de cactuși imenși, cu lagune de mangrove și nu în ultimul rând, cu plajele de nisip auriu de pe litoralul Mării Caraibelor. Veți putea admira minunile turistice ale Americii Centrale, o destinație care fascinează atât pasionații de istorie, cât și iubitorii de natură. Vom pătrunde treptat în zona de vegetație spectaculoasă din climatul subtropical, un peisaj exotic, dominat de grandoarea vulcanilor legendari Popocatepetl și Iztaccihuatl din Mexic sau Atitlan, San Pedro și Toliman din Guatemala. Ne vor întâmpina la tot pasul diversitatea stilurilor artei populare și abundența de culori, ritmuri trepidante, arome și gusturi savuroase. Vom descoperi panorama culturilor precolumbiene uluitor de vastă, revelată nouă printr-o succesiune de situri de conservare, cu vestigii istorice extrem de evocatoare. Acestea alcătuiesc un adevărat curs exhaustiv de civilizație Maya, completat cu momente de reverie în timpul micilor croaziere sau în plimbările prin centrele istorice coloniale din țările vizitate.

Perioada: 29.12 – 12.01.2020

Ziua 1 / 29.12.2019: Bucureşti – Amsterdam – Mexico City
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (06:00 / 08:05), de unde se va pleca spre Mexico City cu zborul KL 685 (14:35 / 19:25). Orașul este considerat unul dintre cele mai mari din lume, fiind inițial construit pe Insula lacului Texcoco de către azteci în anul 1325 sub numele de Tenochtitlan, care a fost aproape distrus în asediul din anul 1521 și ulterior reproiectat și reconstruit în conformitate cu standardele spaniole urbane. Întâlnire cu reprezentantul local şi transfer pentru cină și cazare la Hotel Galeria Plaza Reforma 4* (sau similar 4*).
Ziua 2 / 30.12.2019: Mexico City – Teotihuacan – Mexico City
Mic dejun. Dimineaţa vom face un tur panoramic de oraş în timpul căruia vom vizita centrul istoric, locul unde trecutul exploziv al Mexicului este zugrăvit în cel mai elocvent mod: Zocalo - partea centrală a oraşului cu Plaza de la Constitucion, Palatul Naţional (El Granda) construit pe ruinele unui palat aztec, cu faimoasele picturi murale ale lui Diego Rivera, Catedrala Metropolitană (construită după modelul celor din Toledo şi Granada) şi vestigiile pre-hispanice ale Marelui Templu - Templo Mayor. Ne vom deplasa apoi spre Teotihuacan, unul dintre cele mai impresionante oraşe ale lumii străvechi, ridicat de azteci în anul 100 î.Hr. pe o suprafaţă de 30 km2 şi care număra în perioada pre-hispanică peste 200.000 de locuitori. Vom vizita Piramida Soarelui (a treia ca mărime din lume) înaltă de 63 m, Piramida Lunii, de unde vom avea cea mai bună panoramă asupra sitului arheologic, Piramida Şarpelui cu Pene, Calea Morţilor (Calle de los Muertos), iniţial cu o lungime de 4 km, flancată de temple, palate şi pieţe, Piramida Jaguarilor, Palatul Quetzal, Tepantitla şi Templul Quetzlcoaltl. Dejun la un restaurant local. Pe drumul de întoarcere către Mexico City, vom face o oprire la Bazilica Fecioarei din Guadalupe, sfânta patroană a Mexicului, celebru loc de pelerinaj pentru întreaga Americă Latină, situat pe colina Tepeyac din nordul orașului. Cazare la Hotel Galeria Plaza Reforma 4* (sau similar 4*).
Ziua 3 / 31.12.2019: Mexico City – Cuernavaca – Taxco – Acapulco
Mic dejun. Plecare spre Acapulco, renumita perlă autentică a plajelor mexicane. Pe traseu vom vizita Cuernavaca, capitala statului Morelos, numit și “orașul eternei primăveri”, stațiunea fiind locul de vilegiatură și odihnă al regilor azteci, înainte de sosirea conchistadorilor spanioli. Hernan Cortez a construit aici un palat, astăzi, muzeu de istorie și o catedrală splendidă. În continuarea zilei vom trece prin Taxco, un vechi centru colonial, celebru centru al argintului. Cele mai importante repere ale orașului Taxco pe care le vom vedea sunt Biserica Santa Prisca și Plaza Borda, piața centrală a orașului care a luat numele minereului care a finanțat construcția bisericii. Sosire în Acapulco și cazare la Hotel Calinda Beach Acapulco Mountain View 3*+ (sau similar 3*+). Cină festivă de Revelion inclusă în cadrul hotelului. LA MULŢI ANI 2020!
Ziua 4 / 01.01.2020: Acapulco
Mic dejun. În prima zi a noului an vom avea timp liber la dispoziţie pentru plajă, relaxare, cumpărături sau alte activități opționale. Cină și cazare la Hotel Calinda Beach Acapulco Mountain View 3*+ (sau similar 3*+).
Ziua 5 / 02.01.2020: Acapulco
Mic dejun. Timp liber pentru relaxare și plajă. După-amiază opțional plimbare cu catamaranul în Golful Acapulco, prilej cu care veți putea admira casele marilor nume mondiale ale cinematografiei și nu numai. Seara veți putea participa opțional la celebrul spectacol al săritorilor de pe stânci, Los Clavadistas de la Quebrada. Cină și cazare la Hotel Calinda Beach Acapulco Mountain View 3*+ (sau similar 3*+).
Ziua 6 / 03.01.2020: Acapulco – Guatemala City
Mic dejun. În prima parte a zilei ne vom întoarce la aeroportul din Mexico City pentru plecarea spre Guatemala City cu zborul companiei Aeromexico, AM 678 (16:00 / 18:10). Odată ajunși în capitala Guatemalei vom face un scurt tur panoramic al capitalei, care va include Piaţa Constituţiei, Palatul Naţional, Catedrala Metropolitană, Centrul Cultural Miguel Angel Asturias, după care vom străbate Sexta Avenida. Cină și cazare la Hotel Barcelo 4* (sau similar 4*).
Ziua 7 / 04.01.2020: Guatemala City – Chichicastenango – Antigua Guatemala
Mic dejun. Plecare spre Chichicastenango, oraşul aborigen cunoscut pentru cultura K‘iche‘ Maya păstrată cu credință şi dedicație de locuitorii din regiune. Vom vizita Biserica Santo Tomas veche de peste 400 de ani, unde şamanii mai practică şi astăzi diverse ritualuri, jertfind uneori păsări în cinstea zeilor. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Lacul Atitlan, situat într-o regiune cu peisaje vulcanice impresionante și sate mayașe pline de culoare, considerat de scriitorul Aldous Huxley cel mai frumos lac de pe pământ, unde vom face o plimbare cu barca. Format în urmă cu mai bine de 80.000 de ani după o erupție vulcanică, lacul are un crater de 130 km² înconjurat de vârfurile vulcanilor inactivi Atitlan (3.537 m), Toliman (3.158 m) și San Pedro (3.020 m). Itinerariul zilei va continua spre Antigua Guatemala, care a servit drept capitala Americii Centrale din anul 1543 până în anul 1773, capitala mutându-se ulterior la 45 km distanţă, în locaţia actuală. Centrul vechi al oraşului a intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1979, datorită frumoaselor clădiri din sec. XVII – XVIII şi a numeroaselor biserici care, spre încântarea turiştilor, se îmbină armonios cu arhitectura modernă a noilor construcţii. Clima sa de “eternă primăvară”, deşi se află la 1530 m altitudine, îl face deosebit de atractiv pentru vizitatori. Cină şi cazare la Hotel Camino Real Antigua 4* (sau similar 4*).
Ziua 8 / 05.01.2020: Antigua Guatemala – Copan
Mic dejun. Dimineața vom face un tur pietonal în Antigua Guatemala, care va include printre altele Biserica San Francisco El Grande, Catedrala, Parcul Central, Biserica La Merced, Universitatea San Carlos şi Muzeul Jadului. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Honduras pentru a vizita faimosul sit arheologic al civilizației mayașe, Copan. Cină și cazare la Hotel Clarion Copan Ruinas 4* (sau similar 4*).
Ziua 9 / 06.01.2020: Copan – Quirigua – Flores
Mic dejun. În prima parte a zilei vom vizita situl arheologic Copan, fosta capitală a unui important regat mayaș, unul dintre cele mai mari și impresionante centre maya descoperite până acum, declarat Patrimoniu Mondial UNESCO în anul 1980. Vom admira construcțiile cele mai cunoscute, care aparțin perioadei clasice, ce datează din sec. V - IX și dezvăluie cele mai elaborate decorațiuni, reprezentând toate orașele mayașe. Marea Piață este faimoasă pentru altarele sale care sunt răspândite în jurul ei, multe dintre acestea având o formă zoomorfă. Aici se află cel mai lung text cunoscut, lăsat moștenire de către antica civilizație mayașă. După dejun (inclus) ne vom întoarce în Guatemala, unde vom face o oprire la Quirigua, un vechi cimitir ascuns în Valea Rio Montagua, cu stele funerare zoomorfe, înalte de peste 10 m. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Flores, oraş situat în provincia Peten, centrul civilizaţiei mayașe din Guatemala. Cazare în Flores la Hotel Camino Real Tikal 4* (sau similar 4*).
Ziua 10 / 07.01.2020: Flores – Tikal – Belize City
Mic dejun. În decursul dimineții vom vizita situl arheologic Tikal, considerat cel mai mare centru urban al civilizaţiei mayaşe, vechi centru de ceremonii antice, care în epoca sa de glorie dintre anii 200 – 900, a dominat politic regiunile mayaşe. Ruinele Tikal au fost descoperite în anul 1848, redescoperite în anul 1955 şi incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1979 datorită excep

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DAL TRAVEL