Destinatii Europene

REVELION 2020 Portugalia & Insulele Capului Verde

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana - Revelion
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
10 zile
Valabilitate Oferta:
27/12/2019 - 05/01/2020
Pret Total:
1780 € (178€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:


AVANTAJE DAL TRAVEL

 5 nopți de cazare cu demipensiune în Insula Sal
 Excursie la minele de sare Pedra da Lume din Insula Sal
 2 nopți de cazare cu demipensiune în Insula Santiago
 Turul oraşului Praia din Insula Santiago
 Tur de oraş în Lisabona
 Însoţitor român de grup
 BONUS PACHET TURIST PLUS PREMIUM


PORTUGALIA & INSULELE CAPULUI VERDE

Lisabona – Sintra – Cabo Da Roca – Cascais – Estoril – Insula Sal (Insulele Capului Verde) – Insula Santiago (Insulele Capului Verde) – Praia – Cidade Velha

De-a lungul anilor am pășit împreună pe urmele unuia dintre cele mai bogate imperii ale lumii, cel portugrez. După ce am explorat zona continentală, europeană, am mers în Madeira, în Insulele Azore, în Brazilia și apoi în Asia, unde am descoperit comunitățile portugheze din Goa, din Macao și din Malaezia. A venit momentul să adăugăm la această lungă listă o nouă locație, și anume Arhipelagul Insulelor Capului Verde, un paradis exotic situat în Oceanul Atlantic, la o distanță de peste 500 km de coastele Africii. Aici vă invităm să petreceți noaptea dintre ani, să vă bucurați de peisajul mirific, de contrastul dintre munții vulcanici ce ating înălțimi de peste 2500 m și plajele cu nisip fin, scăldate de apele albastre ale oceanului. Vă invităm să pașiți pe urmele nemuritoarei Cesaria Evora și să descoperiți amestecul cultural inedit dintre tradiția europeană și cea africană care conviețuiesc într-o simbioză perfectă pe aceste insule situate în mijlocul oceanului, la granița dintre lumi.

Perioada: 27.12.2019 – 05.01.2020

Ziua 1 / 27.12.2019: Bucureşti – Munchen – Lisabona
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 11:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Munchen cu compania Lufthansa, zbor LH 1653 (12:55 / 14:00), de unde se va pleca spre Lisabona cu zborul LH 1792 (20:30 / 22:40). După sosirea în Lisabona transfer pentru cazare la Hotel Vip Executive Picoas 4* (sau similar 4*).
Ziua 2 / 28.12.2019: Lisabona – Sintra – Cabo Da Roca – Cascais – Estoril – Insula Sal
Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale sau opțional, excursie de o zi la Sintra, Cabo da Roca, Cascais şi Estoril. Plecare din Lisabona spre vest, către minunatul orăşel Sintra numit odinioară “Gloriosul Eden” de către faimosul Lord Byron, inclus astăzi de UNESCO în Patrimoniul Mondial, un orăşel de poveste, înconjurat de castele şi palate, care îi conferă un farmec aparte. Aici se află reşedinţa de vară a regilor Portugaliei şi numeroase monumente de importanţă istorică, exemple clasice ale arhitecturii portugheze. Veţi vizita Palatul Naţional de la Sintra, reşedinţă regală încă din sec. XIII – XIV, pentru a admira frumoasele decoraţii cu influenţe maure şi gotice. Traseul va continua spre Valea Corales, faimoasă pentru viile cultivate în sol nisipos şi apoi spre Cabo da Roca, punctul cel mai vestic al Europei continentale, unde imaginea oceanului de la înălţimea stâncii este absolut uluitoare. Despre acest loc special, poetul portughez Luis de Camoes scria: “în acest loc se termină pământul şi începe marea”. Veţi pleca apoi de-a lungul coastei până la plaja Guincho, faimoasă pentru dunele sale de nisip, spre Boca do Inferno şi Cascais, un sat pescăresc cu o magnifică panoramă a golfului cu acelaşi nume, unde în perioada interbelică a locuit Mircea Eliade. La întoarcerea spre Lisabona veţi trece prin staţiunea Estoril, loc de petrecere a vacanţelor pentru turiştii veniţi din toată lumea, aici aflându-se şi cel mai mare cazino din Europa. Numit şi Riviera Portugheză, Estoril încântă turiştii cu multitudinea grădinilor grandioase, varietatea terenurilor de golf, combinaţia unică de deal şi litoral, cu o climă excelentă, un peisaj unic şi vestigii culturale valoroase. Transfer la aeroportul din Lisabona pentru plecare spre Insula Sal, care face parte din arhipelagul insulelor Capului Verde, cu compania Tap Portugal, zbor TP 1549 (20:55 / 00:05). După sosire, transfer pentru cazare la Hotel Sobrado 4* (sau similar 4*).
Ziua 3 / 29.12.2019: Insula Sal
Mic dejun. În această zi ne vom convinge că Insula Sal este „cea mai de preţ bijuterie” a Republicii Capului Verde, o insulă paradisiacă cu ambient african-european incitant şi cu plaje perfecte. Nisipul auriu, oceanul turcoaz, zonele deşertice şi văile uscate cu petice de verdeaţă din loc în loc și cele 350 de zile însorite pe an, fac din insula Sal o destinaţie perfectă de vacanţă pentru iubitorii de natură, plajă şi soare. Sal este cea mai veche insulă a arhipelagului, fiind formată în urmă cu 50 milioane de ani ca urmare a exploziei unui vulcan, în prezent inactiv, în al cărui crater se întinde acum un lac sărat imens, Pedra de Lume. Vom face o excursie la minele de sare Pedra de Lume. Satul Pedra de Lume, situat în partea nord-estică a insulei, la 5 km est de capitala insulei Espargos, a fost fondat de Manuel Antonio Martins, care a început exploatarea iazurilor de sare în anul 1796. Producția de sare a înflorit în cea mai mare parte a secolului al XIX-lea, dar a intrat în declin după anul 1887, când Brazilia, principala destinație de export, a impus interzicerea sarei importate. Zona conține iazuri de evaporare a sării denumită Salinas de Pedra de Lume, construite pe lacul natural de sare, care s-au format prin infiltrarea apei din mare, deoarece baza craterului este sub nivelul mării, formând astfel punctul cel mai de jos din Capul Verde. Extracția de sare este în prezent inactivă din anii 1990. Nu uitați să aveți cu dumneavoastră costumul de baie și un prosop pentru a încerca această experiență uimitoare. Cazare şi cină în Insula Sal la Hotel Sobrado 4* (sau similar 4*).
Ziua 4 / 30.12.2019: Insula Sal
Mic dejun. Timp liber pentru plajă şi relaxare sau opţional, excursie de o zi pentru un tur complet al insulei Sal, care va include o vizită în centrul orăşelului Santa Maria, zona rezidenţială Murdeira, Palmeira, un mic orăşel pescăresc de unde veţi putea cumpăra produse autentice din Capul Verde, Buracona cu piscina naturală și faimoasa peşteră “Olho Azul” (Ochiul Albastru), deşertul Terra Boa unde veți putea observa fenomenul Fata Morgana, Espargos cu centrul administrativ al insulei, unde vă veți opri la cafeneaua Bom Dia pentru a degusta o cafea al cărei secret de preparare păstrat de patru generaţii a făcut-o celebră. Cazare şi cină în Insula Sal la Hotel Sobrado 4* (sau similar 4*).
Ziua 5 / 31.12.2019: Insula Sal
Mic dejun. Timp liber pentru plajă şi relaxare sau opţional, excursie de 4 ore cu catamaranul. Veţi fi transferaţi către portul insulei, de unde veți începe o croazieră relaxantă pe mare. După o oră de navigare pe lângă coastă, catamaranul se va opri în Golful Murdeira, unde veți putea face scufundări, să înotați, sau pur și simplu să vă relaxați la bord. Turul va include gustări, băuturi și echipamente necesare pentru snorkeling. Întoarcere pentru cazare în Insula Sal la Hotel Sobrado 4* (sau similar 4*). Seara veţi putea participa opţional la o cină specială de revelion cu muzică live într-un restaurant local. La Mulţi Ani 2020!
Ziua 6 / 01.01.2020: Insula Sal
Mic dejun. În prima zi a anului vom avea timp pentru odihnă, plajă şi relaxare după petrecerea din noaptea de Revelion. Cazare şi cină în Insula Sal la Hotel Sobrado 4* (sau similar 4*).
Ziua 7 / 02.01.2020: Insula Sal – Insula Santiago
Dimineaţa transfer la aeroport pentru plecare spre Insula Santiago cu compania Binter Cabo Verde, zbor 3B 801 (08:00 / 08:45). Odată sosiţi în Praia, capitala insulei ne vom întâlni cu ghidul local pentru un tur panoramic al oraşului, prilej cu care vom admira unele dintre cele mai vechi clădiri, cum ar fi cazarma Jaime Mota din anul 1826, Palatul Prezidențial, Piața Albuquerque, monumentul lui Diogo Gomes și Muzeul Etnografic. După-amiază, transfer pentru cazare şi cină la Hotel Oasis Atlantico Praia Mar 4* (sau similar 4*).
Ziua 8 / 03.01.2020: Insula Santiago
Mic dejun. Timp liber pentru plajă şi relaxare sau opțional tur panoramic cu ghid local al orașului vechi, Cidade Velha, situat în partea de sud a Insulei Santiago. Fondată în anul 1462, Cidade Velha este cea mai veche așezare din Capul Verde și fosta sa capitală. Odată numită Ribeira Grande, numele său a fost schimbat în Cidade Velha la sfârșitul sec. al XVIII-lea. Situat în largul coastei nord-vest a Africii, acest oraș a fost prima așezare colonială europeană la tropice. Unele dintre planurile originale planificate meticulos sunt încă intacte și includ o cetate regală, două biserici și o piață din sec. al XVI-lea, motiv pentru care orașul a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 2009. Ne vom opri la piaţa locală africană, plină de culoare, unde vom vedea localnicii care vând produse tradiţionale și de unde vom putea cumpăra ce ne va tenta. Până la ora transferului la aeroportul din Praia, vom cina şi ne vom putea odihni la Hotel Oasis Atlantico Praia Mar 4* (sau similar 4*).
Ziua 9 / 04.01.2020: Insula Santiago – Lisabona
Transfer la aeroport pentru plecarea spre Lisabona cu compania Tap Portugal, zbor TP 1544 (01:00 / 06:05). Odată sosiţi în Lisabona, transfer pentru cazare la Hotel Vip Executive Picoas 4* (sau similar 4*). Mic dejun, după care vom avea timp de odihnă până după-amiază când ne vom întâlni cu ghidul local pentru un tur panoramic al oraşului care va include cartierul istoric Belem, puternic legat de descoperirile maritime portugheze, cu frumoasele monumente istorice din sec. XV – XVI. Vom face o oprire pentr

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DAL TRAVEL