Destinatii Europene

REVELION 2020 MAROC

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale - Revelion
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
9 zile
Valabilitate Oferta:
28/12/2019 - 05/01/2020
Pret Total:
995 € (110.56€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:




Capitale imperiale,
Sahara, berberi și oaze








R E V E L I O N ÃŽ N M A R O C

Casablanca – Safi – Essaouira – Marrakech – Ait Ben Haddou – Ouarzazate – Beni Mellal – Ifrane – Fes – Volubilis – Meknes – Rabat

Vă invităm să petreceţi sfârşitul de an într-o ţară mică ce ar putea fi declarată monument, deoarece atrage mii de turişti prin arhitectura sa deosebită, prin bazarele pline de agitaţie, dar mai ales prin magnificul peisaj unde munţii, pădurile, cascadele, deșertul şi plajele minunate dau o notă romantică bogăţiei orientale plină de exotism şi mister. Veţi fi învăluiţi de un amestec fantastic de oameni, mirosuri, culori şi sunete în capitalele imperiale ale Marocului: Marrakech, Fes, Meknes sau Rabat. Marocul vă va oferi o imagine sugestivă foarte bine conservată a civilizaţiei arabe din nordul Africii în toată splendoarea ei, încadrată fericit de spaţiul mediteranean în care s-a născut şi a înflorit, punându-şi apoi amprenta binefăcătoare, timp de aproape şapte secole şi asupra civilizaţiilor din zona de sud-vest a Europei. Şi nu în ultimul rând, Revelionul pe care vă invităm să-l petreceţi în Marrakech va rămâne cu siguranţă o amintire de-o viaţă!

Perioada: 28.12.2019 – 05.01.2020

Ziua 1 / 28.12.2019: Bucureşti – Frankfurt – Casablanca
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 12:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurt cu zborul companiei Lufthansa, LH 1419 (14:20 / 15:55), de unde se va pleca spre Casablanca, cu zborul LH 1330 (21:20 / 00:55). Sosire în Casablanca, întâlnire cu ghidul local şi transfer la hotel. Cazare la Hotel Best Western Toubkal 4* (sau similar 4*).
Ziua 2 / 29.12.2019: Casablanca – Safi – Essaouira
Mic dejun. Dimineața vom face un tur panoramic al capitalei economice a Marocului, oraș care se bucură de o binecuvântată așezare într-un minunat golf al Mării Mediterane și unde, în cochetele cafenele, parcă se mai simte încă parfumul inefabil a lui Ingrid Bergman învăluit în fumul țigărilor lui Humphrey Bogart. În timpul turului vom avea prilejul de a admira Piața Mohamed al V-lea, inima orașului, flancată de o splendidă arhitectură colonială franceză, Primăria, Catedrala Sacre Coeur, o lucrare fascinantă a arhitecturii în stil neogotic, cu influențe Art Deco și marocane, construită în anul 1930 când Marocul era încă sub conducerea Franței, Parcul Ligii Arabe și Noua Medina. Vom putea vizita Moscheea Hassan al II-lea, simbolul orașului, a treia ca mărime din lume, cu un turn de 210 m înălțime care domină orașul (costul biletului de intrare este de aprox. 12 euro și se va achita la fața locului), după care ne vom putea plimba pe bulevardul de pe faleză, numit ca în toate țările mediteraneene, La Corniche. Plecare spre Essaouira însă pe parcurs vom face un scurt popas în Safi, localitate aflată pe malul oceanului, renumită pentru sardine și pentru producția de vase de lut tradiționale, unde vom vizita o fabrică care produce ulei de argan și de unde ulterior vom avea posibilitatea să cumpărăm renumitele produse cosmetice. În finalul zilei vom ajunge la Essaouira, oraş portuar pe coasta Oceanului Atlantic şi totodată staţiune de litoral, renumit pentru Medina sa cu ziduri fortificate, numită anterior Mogador, nume care provine de la cuvântul fenician “Migdol” şi care înseamnă “o mică cetate”, aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vă veți convinge la fața locului de ce Essauira este numită “bijuteria Atlanticului” de pe vremea cand Orson Welles a filmat aici în anul 1949 scene din celebra producție cinematografică Othello. Cină şi cazare la Hotel Des Iles 4* (sau similar 4*).
Ziua 3 / 30.12.2019: Essaouira – Marrakech
Mic dejun. În prima parte a zilei vom face un tur de oraş însoţiţi de ghidul local, alături de care vom vedea fortificaţiile impresionante, portul pescăresc şi medina, vom explora souq-ul local, vom descoperi străduţele înguste, străjuite de vechile ziduri ale medinei, care i-a inspirat pe marii muzicieni precum Jimmy Hendrix sau Cat Stevens şi vom colinda magazinele în căutare de suveniruri specifice, precum cele prelucrate din lemn de thuya. Ne vom îndrepta apoi spre Marrakech, al doilea oraş imperial ca vechime, supranumit “Perla Sudului”. Istoria spune că în anul 1062, nomadul Almoravides, călugărul-soldat, a trecut munţii şi descoperind acest ţinut de vis, nu l-a mai putut părăsi. Puţin mai târziu, Marrakech devenea capitala unui mare imperiu, recunoscut din Andaluzia până în Sudan. Cuvântul Marrakech provine din limba berberilor şi înseamnă “Aşezarea lui Dumnezeu”. Cazare la Hotel Atlas Medin & Spa 5* (sau similar 5*). Opţional, transfer în afara orașului pentru o cină ca în poveștile orientale, la celebrul Restaurant Chez Ali, amenajat în corturi tradiționale unde vom asista la un spectacol folcloric susținut de formații reprezentând diferite regiuni ale Marocului.
Ziua 4 / 31.12.2019: Marrakech
Mic dejun. Zi dedicată explorării “oraşului roşu”, numit astfel datorită culorii solului, prilej cu care vom admira Moscheea Koutoubia, o capodoperă a artei maure construită în stil marocan-andaluz în anul 1158 de către Sultanul Abdelmoumen Al Mouahidi, cunoscută şi ca Moscheea Librarilor, datorită numeroaselor magazine care o înconjurau şi în care se vindeau manuscrise. Moscheea ne va reaminti de versiunea mai veche din Cordoba, deși înălțimea minaretului Koutoubia este mult mai mare față de cel din Andalucia. Vom admira moscheea doar pe afară, deoarece accesul în interior este permis numai musulmanilor. Vom vedea apoi Grădinile Menara, construite în sec. al XII-lea de către califul berber Abd al-Almohad Mu'min, mare parte a grădinii fiind ocupată de livezi de măslini, chiparoşi şi alţi pomi fructiferi, Mormintele Sultanilor Saadieni, o grădină - cimitir în care se odihnesc peste 150 de prinţi şi membri ai familiei regale, Palatul Bahia, care a servit drept palat rezidenţial al vizirului Marrakech-ului, Bab Agnau, cea mai veche poartă care face parte din zidul care înconjoară oraşul, bazarul oraşului şi celebra piaţă Jamaa-el Fna, unde prin intermediul celor care vin să-și valorifice produsele și a celor care vin să le cumpere, ne vom face o idee asupra modalităților prin care aceștia își exprimă cultura veche de câteva secole. Piața este considerată cea mai pitorească atracţie a oraşului, unde spectacolul oferit de oamenii şi obiceiurile locului este unic, fiind renumită pentru muzicanții, acrobații, îmblânzitorii de șerpi, povestitorii sau prezicătorii care fac spectacol, dar și pentru restaurantele și terasele din zona unde vom putea gusta din preparatele tradiționale marocane. Cazare la Hotel Hotel Atlas Medin & Spa 5* (sau similar 5*). Cină festivă de Revelion la restaurantul hotelului (supliment obligatoriu). LA MULŢI ANI 2020!
Ziua 5 / 01.01.2020: Marrakech – Ait Ben Haddou – Ouarzazate – Marrakech
Mic dejun. În prima zi a anului, vom avea timp pentru odihnă după petrecerea din noaptea de Revelion și pentru plimbări relaxante sau excursie opţională de o zi la Ourzazate, prilej de a cunoaște mai profund cultura și viața autentică a localnicilor din satele berbere, care au stăpânit Munții Atlas de peste 3.000 de ani și de a admira peisajele minunate pe care le vom străbate într-un traseu inedit și spectaculos până la Ouarzazate, numit și “Poarta către Deșertul Sahara”. Vom ajunge în inima munților Atlas, vom traversa pitorescul pas Tizi n'Tichka, aflat la o altitudine de 2.260 m, de unde vom putea admira numeroasele așezări berbere, cu casele lor tipice de pământ, care adăpostesc familii numeroase și care sunt răspândite prin văile adânci ale munților. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Ait Ben Haddou, așezare fortificată inclusă pe lista Patrimoniului Mondial Cultural UNESCO, aceasta fiind una dintre cele mai importante de-a lungul vechiului drum de caravane dintre Sahara și Marrakech, pe care erau transportați în trecut, sclavii, aurul, fildeșul și sarea. Spectaculoasa fortăreață a servit ca decor pentru numeroase filme, printre care și celebra producție cinematografică “Prințul Deșertului”. Vom vizita și “Atlas Studios”, unde au fost filmate numeroase pelicule celebre, precum Lawrence - Prințul Arabiei, Iisus din Nazaret, Războiul Stelelor, Gladiatorul, Mumia etc. Vom ajunge apoi la Ouarzazate, oraș situat pe un platou deșertic la o altitudine de 1.600 m, dincolo de care se întinde la nesfârșit Deșertul Sahara. Ridicat în anul 1928, Ouarzazate este renumit pentru trandafirii săi și reprezintă astazi punctul de plecare spre oaze și spre satele fortificate din sudul Marocului. Orașul a fost ridicat de berberi, care au construit proeminentele “kasbahs”, așezări fortificate terasate, un fel de medine, care oferă o priveliște de neuitat. Ne vom îmbarca în autovehicule 4x4, care ne vor duce în Deșertul Sahara și unde cei care doresc vor putea face opțional o plimbare cu cămilele. Ne vom întoarce în finalul zilei la Marrakech. Cină şi cazare la Hotel Atlas Medin & Spa 5* (sau similar 5*).
Ziua 6 / 02.01.2020: Marrakech – Beni Mellal – Ifrane – Fes
Mic dejun. Vom părăsi Marrakech-ul urmând itinerariul zilei care ne va purta prin păduri dense de pini şi cedrii, ferme terasate şi sate de berberi, cunoscuţi pentru obiectele manuale artizanale şi ca experţi în ţesutul covoarelor. Pe parcurs vom face scurte opriri în Beni Mellal, oraş pitoresc aflat la poalele Munţilor Atlas şi Ifrane, o staţiune încântătoare de schi din regiunea Munţilor Atlas M

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DAL TRAVEL