Destinatii Europene

Circuit 2018 Suedia – Letonia – Estonia – Fi

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
7 zile
Valabilitate Oferta:
21/06/2018 - 27/06/2018
Pret Total:
640 € (91.43€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

Nopţi albe în Scandinavia şi Ţările Baltice

SUEDIA – LETONIA – ESTONIA – FINLANDA

Stockholm – Riga – Tallinn – Helsinki

Vă invităm să vă bucuraţi de fenomenul astronomic unic al “nopţilor albe, în timpul cărora oraşele sunt scăldate în fiecare noapte într-o lumină strălucitoare, perlată, să faceţi o călătorie de neuitat, ca o simfonie de apă şi lumina, să descoperiţi locuri încărcate de istorie, cu peisaje de excepţie şi anume cele patru capitale scandinave şi baltice: Stockholm, frumoasă capitală a Suediei, care impresionează prin amestecul de clădiri medievale, impozante biserici în stil gotic, precum şi prin atmosfera medievală şi peisajul său natural, Riga, capitala Letoniei, cel mai mare şi mai cosmopolit oraş baltic, care se remarca prin arhitectura sa în stil Art Nouveau-Jugendstil şi prin arhitectura în lemn din sec. al XIX-lea, Tallinn, capitala Estoniei, în care aura secolelor XIV şi XV a rămas intactă, un labirint de ziduri medievale cu străduţe pietruite şi case ale negustorilor în culori pastelate şi ultima, dar nu cea din urmă, Helsinki, capitala Finlandei, un oraş vibrant, înconjurat de apele mării, având propriul său arhipelag.

Perioada: 21.06 – 27.06.2018

Ziua 1 / 21.06.2018: Bucureşti – Munchen – Stockholm
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Munchen cu zborul companiei Lufthansa, LH 1657 (06:20 / 07:20), de unde se pleacă spre Stockholm cu zborul LH 2414 (08:50 / 10:55). Sosire în capitala Suediei, un oraş care ne va încânta prin modul în care arhitectura nordică clasica se îmbină armonios cu tendinţele moderne, fără că farmecul trecutului să fie diminuat. Farmecul oraşului este dat de reţeaua de poduri şi canale, care fac legătura între cele 14 insule ale oraşului, dar şi de monumentele, bisericile şi palatele cosiderate a fi unele dintre cele mai frumoase din Europa de Nord. Însoţiţi de conducătorul de grup vom face un tur panoramic de oraş, ocazie cu care vom putea admira Kungliga Slottet – Palatul Regal, cea mai mare reşedinţa regală din lume care adăposteşte istoria familiei regale suedeze de la origini până în prezent, Saint Gertrude – Catedrala Germană, Stadshuset – sediul Primăriei, unde anual are loc ceremonia decernării premiilor Nobel, Opera, Riddarholm – Biserica Cavalerilor, una dintre cele mai frumoase biserici medievale din Stockholm, Parlamentul, Piaţa Stortoget, Universitatea şi Djurgården – o insulă din centrul oraşului, unde se găsesc clădiri şi monumente istorice, muzee, galerii, un parc de distracţii, un muzeu în aer liber, o frumoasă zona rezidenţială, un port de iahturi etc, care a devenit una dintre zonele de recreere preferate atât de locuitori, cât şi de turişti. Transfer pentru cazare la Hotel Clarion Stockholm 4* (sau similar).
ZIUA 2 / 22.06.2018: Stockholm – Riga
Mic dejun. Timp liber la dispoziţie pentru cumpărături sau vizite individuale. Puteţi vizita muzeul Vasa Museet, unde se păstrează nava amiral Vasa, scufundată în anul 1628 în timpul voiajului sau inaugural şi recuperata din mare în anul 1961. După-amiaza ne vom îmbarca pe vasul companiei Tallink Sillija pentru o croazieră de o noapte spre Riga. Cazare în cabine interioare de 2 locuri.
Ziua 3 / 23.06.2018: Riga
Mic dejun. La ora 11:00 vom debarca în Riga unde ne vom întâlni cu ghidul local pentru un tur de oraş în Capitală Europeană a anului 2014. Cu acest prilej vom putea admira Catedrala Sf. Petru, Catedrala Dome, care deţine una dintre cele mai mari orgi din lume, Poarta Suedeză, Biserica Sf. Jacob, Parlamentul, Teatrul Naţional, Opera, Universitatea şi Monumentul Libertăţii. În timpul turului vom afla de ce Riga este considerată emblematica pentru stilul arhitectural Art Nouveau. După-amiaza, timp liber pentru vizite individuale. Cazare la Hotel Islande 4* (sau similar).
Ziua 4 / 24.06.2018: Riga – Tallinn
Mic dejun. Astăzi ne vom îndrepta spre Tallinn, iar pe parcusul traseului vom vizita Sigulda, un orăşel pitoresc situat la 50 km de Riga, locul în care letonii din Riga şi-au descoperit rădăcinile rurale. Adesea numit şi “Elveţia letona”, oraşul este situat în valea râului Gauja, în cadrul parcului naţional cu acelaşi nume, emanând aerul autentic al Evului Mediu, cu castele, figuri de eroi şi legende romantice. Vom avea posibilitatea de a vizita Castelul Turaida, în traducere “Grădina lui Dumnezeu” (taxa de intrare nu este inclusă), mormântul lui Maija Turaida Roşe (o tânără fecioară, care a plătit cu viaţa pentru că s-a opus avansurilor unui ofiţer polonez) şi vom admira împrejurimile care oferă privelişti minunate. Sosire în Tallinn, denumit “perla medievală a ţărilor baltice”. Oraşul plin de viaţă, cu străduţe înguste pline de magazine, terase, baruri şi restaurante, se remarca prin clădirile care îşi păstrează aerul vechi, datând din sec. al XIII-lea, oraşul în ansamblu având o unitate arhitecturală rar întâlnită, motiv pentru care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1997. Transfer pentru cazare la Hotel PK Ilmarine 4* (sau similar).
Ziua 5 / 25.06.2018: Tallinn
Mic dejun. Însoţiţi de conducătorul de grup vom face un tur în Tallinn care va include Raekoja Plats, piaţa centrală, care găzduieşte Primăria medievală a oraşului şi care deţine numeroase alte atracţii turistice ce pot fi admirate şi fotografiate, peste tot putând fi observaţi actori şi muzicanţi. Tot în oraşul vechi se afla şi cea mai veche biserică estoniană, care datează din anul 1219. De altfel, oraşul este plin de biserici ortodoxe şi luterane, o parte dintre ele fiind transformate în muzeu. Vom vizita oraşul vechi, care datează din epoca medievală, cu străduţele sale strâmte şi cu minunatele case ale negustorilor, care exemplifică cel mai bine stilul arhitectural gotic. Vom putea admira Castelul Toompea, care datează din anul 1773 (intrarea nu este inclusă), Turnul Pikk Hermann – simbolul puterii policite estoniene, Clădirea Primăriei din sec. al XIV-lea, Biserica Sf. Nicolas, care adăposteşte şi un muzeu de artă medievală. Cazare la Hotel PK Ilmarine 4* (sau similar).
Ziua 6 / 26.06.2018: Tallinn – Helsinki – Munchen – Bucureşti
Mic dejun. Transfer în port pentru îmbarcarea pe ferry boat-ul care ne va duce la Helsinki, oraş fondat în anul 1550 de Gustavus Vasa, regele Suediei, ţara cu care Finlanda a convieţuit multe secole, trecând apoi şi sub dominaţie rusească, până să-şi dobândească independenţa în anul 1917. Împreună cu conducătorul de grup vom face un tur panoramic de oraş, care cuprinde centrul istoric şi Piaţa Senatului, Universitatea şi biblioteca sa, Catedrala Alba, Casa Sederholm, pitoreasca piaţă de mărfuri, Primăria, Parlamentul, cartierul diplomatic, Muzeul de Artă Contemporană, clădirea sălii de concerte Finlandia Hall, Opera, Stadionul Olimpic, monumentul lui Sibelius şi Biserica Temppeliaukio construită în stâncă. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Lufthansa, LH 2465 (19:15 / 20:45) spre Munchen, de unde se pleacă spre Bucureşti cu zborul LH 1656 (22:05 / 01:00).
Ziua 7 / 27.06.2018: BucureÅŸti
Sosire la BucureÅŸti la ora 01:00.


TARIF: 640 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 180 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. 20 - 24 turişti, tariful se majorează cu 40 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:
- transport continental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Munchen – Stockholm şi Helsinki – Munchen – Bucureşti, cu compania Lufthansa
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 4 nopţi cazare în hoteluri de 4*
- 1 noapte de cazare pe vas în cabina interiorara cu 2 paturi
- mesele menţionate în program: 5 mic dejunuri
- taxe parcare, taxe de autostradă, poduri, tunele etc.
- transferurile, tururile, excursiile menţionate în program
- traversare cu ferryboat-ul
- ghid local în Riga
- conducător de grup roman
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare DAL TRAVEL oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, din următoarele localităţi:
• Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
• Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
• Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
• Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia
- transferurile gratuite se vor rezerva la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare
- dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport
- prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată
- turiştii care beneficiază de acest serviciu, sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare
- agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DAL TRAVEL