Destinatii Europene

Circuit 2018 PaÅŸte in Portugalia

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana - Paste
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
8 zile
Valabilitate Oferta:
05/04/2018 - 12/04/2018
Pret Total:
599 € (74.88€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:


Sărbători pascale în Portugalia


CIRCUIT PORTUGHEZ

Lisabona – Sintra – Cabo Da Roca – Cascais – Estoril – Arrabida – Palmela – Sesimbra – Fatima – Coimbra – Porto – Santiago de Compostela – Batalha – Nazare – Obidos

Vă invităm să petreceţi sfintele sărbători pascale în patria fadoului, în atmosfera romantică a Lisabonei, în locul de confluenţă al Oceanului Atlantic cu Fluviul Tejo, să degustaţi celebrul vin de Porto, să vizitaţi locuri încărcate de istorie şi credinţă, să hoinăriţi pe străduţele pitoreşti din orăşelele Portugaliei care vă aşteaptă cu peisaje frumoase, cu castele clădite în vârf de munte, cu locuri de rugăciune celebre în întreaga lume şi nu în ultimul rând, cu un popor cald şi primitor.

Perioada: 05.04 – 12.04.2018

Ziua 1 / 05.04.2018: Bucureşti – Lisabona
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Tap Portugal). Plecare spre Lisabona cu zborul companiei Tap Portugal, TP 1325 (07:00 / 09:35) Întâlnire cu ghidul local pentru un tur panoramic de o jumătate de zi al oraşului Lisabona, care va include cartierul istoric Belem, puternic legat de descoperirile maritime portugheze, cu frumoasele monumente istorice din sec. XV – XVI. Vom face o oprire pentru fotografii la celebrul Torre de Belem, o bijuterie a artei manueline, monument intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO şi la Monumentul Descoperirilor Maritime, Padrao dos Descobrimentos, cândva punctul de plecare al câtorva expediţii maritime, monument modern construit în cinstea comemorării a 500 de ani de la moartea Prinţului Henric Navigatorul. Vom vizita Biserica Dos Jeronimos, intrată în Patrimoniul Mondial UNESCO, construită în stil manuelin în anul 1502, unde se află mormintele lui Vasco da Gama şi Luis de Camoes, marele poet portughez. Ne vom îndrepta apoi către unul dintre cele mai vechi cartiere ale oraşului, Alfama, vestit pentru pitoreştile străduţe înguste, cu magazine ale diverşilor meşteşugari, după care vom face o incursiune în centrul oraşului, în Baixa, pentru a admira Bulevardul Avenida da Liberdade, Piaţa Marques de Pombal, Piaţa Restauradores, Piaţa Rossio şi Podul Vasco da Gama. Cazare la Hotel Vip Diplomatico 4* (sau similar).
Ziua 2 / 06.04.2018: Lisabona – Sintra – Cabo Da Roca – Cascais – Estoril – Lisabona
Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale sau excursie opţională de 1 zi la Sintra, Cabo da Roca, Cascais şi Estoril. Plecare din Lisabona spre vest, către minunatul orăşel Sintra numit odinioară “Gloriosul Eden” de către faimosul Lord Byron, inclus astăzi de UNESCO în Patrimoniul Mondial, un orăşel de poveste, înconjurat de castele şi palate, care îi conferă un farmec aparte. Aici se află reşedinţa de vară a regilor Portugaliei şi numeroase monumente de importanţă istorică, exemple clasice ale arhitecturii portugheze. Veţi vizita Palatul Naţional de la Sintra, reşedinţă regală încă din sec. XIII – XIV, pentru a admira frumoasele decoraţii cu influenţe maure şi gotice. Traseul va continua spre Valea Corales, faimoasă pentru viile cultivate în sol nisipos şi apoi spre Cabo da Roca, punctul cel mai vestic al Europei continentale, unde imaginea oceanului de la înălţimea stâncii este absolut uluitoare. Despre acest loc special, poetul portughez Luis de Camoes scria: “în acest loc se termină pământul şi începe marea”. Veţi pleca apoi de-a lungul coastei până la plaja Guincho, faimoasă pentru dunele sale de nisip, spre Boca do Inferno şi Cascais, un sat pescăresc cu o magnifică panoramă a golfului cu acelaşi nume, unde în perioada interbelică a locuit Mircea Eliade. La întoarcerea spre Lisabona veţi trece prin staţiunea Estoril, loc de petrecere a vacanţelor pentru turiştii veniţi din toată lumea, aici aflându-se şi cel mai mare cazino din Europa. Numit şi Riviera Portugheză, Estoril încântă turiştii cu multitudinea grădinilor grandioase, varietatea terenurilor de golf, combinaţia unică de deal şi litoral, cu o climă excelentă, un peisaj unic şi vestigii culturale valoroase. Întoarcere la Lisabona pentru cazare la Hotel Vip Diplomatico 4* (sau similar).
Ziua 3 / 07.04.2018: Lisabona – Arrabida – Palmela – Sesimbra – Lisabona
Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale sau excursie opţională la Arrabida, Palmela şi Sesimbra. În acest tur vă invităm să experimentaţi aromele şi frumuseţea naturală a Portugaliei. Veţi pleca spre regiunea Extremadura, veţi face o scurtă oprire în Palmela, un sat încântător care se află în centrul unuia dintre cele mai bogate regiuni viticole ale Portugaliei, care este renumit şi prin castelul maur, situat spectaculos pe o stâncă, între estuarele râurilor Tajo şi Sado. Itinerarul zilei va continua prin munţii Parcului Naţional Arrabida, de unde veţi putea admira cele mai frumoase şi spectaculoase peisaje din Portugalia. Vă veţi îndrepta apoi spre fermecătorul sat pescăresc Sesimbra unde veţi vizita biserica frumos restaurată. Pauză pentru dejun, prilej de a încerca preparatele tradiţionale din peşte. Întoarcere în Lisabona pentru cazare la Hotel Vip Diplomatico 4* (sau similar).
Ziua 4 / 08.04.2018: Lisabona – Fatima – Coimbra
Mic dejun. Plecare spre Fatima, renumit centru religios şi de pelerinaj, ridicat pe locul unde au avut loc mai multe apariţii ale Fecioarei Maria în anul 1917. Basilica Maicii Domnului din Fatima este un lăcaş de cult naţional însemnat atât pentru portughezi, cât şi pentru întreaga lume catolică. Aceasta a fost ridicată pe locul în care trei mici păstori, fraţii Jacinta de 7 ani şi Francisco Marto de 11 ani, însoţiţi de fetiţa Lucia dos Santos de 10 ani, au avut viziuni în care au recunoscut-o pe Maica Domnului, caracterizată de aceştia drept "o doamnă mai strălucitoare decât soarele". Vom vizita Sanctuarul Fecioarei de la Fatima, centru mondial de pelerinaj al bisericii catolice, vom intra în biserica unde se află mormintele micilor păstori, Lucia, Francisco şi Jacinta, în Capela Apariţiilor şi în Catedrala modernă Igreja da Santissima Trindade, construită recent, într-un stil futurist. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Coimbra, al treilea oraş ca mărime al Portugaliei, cea mai importantă aşezare din regiunea centrală a ţării, prima capitală portugheză, care ocupă un loc special în inimile tuturor portughezilor, deoarece aici a fost fondată în anul 1290, de către regele Dinis, prima Universitate din Portugalia, una dintre cele mai vechi din lume. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur panoramic al oraşului care va include vizitarea Universităţii şi a catedralei Se Velha de Coimbra Aeminium, simbolul oraşului, una dintre cele mai frumoase clădiri din Portugalia. Cazare la Hotel Tivoli Coimbra 4* (sau similar).
Ziua 5 / 09.04.2018: Coimbra – Porto
Mic dejun. Traseul zilei ne va duce spre Porto, capitala Portugaliei de Nord, marcată de o bogată şi tumultoasă istorie, situată în delta râului Duoro. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur panoramic al oraşului Porto, care va include Ribeira, impunătoarea Catedrală Veche, Biserica Sao Francisco, Podul D. Luis, emblema oraşului, construit de discipolul faimosului arhitect Eiffel, clădirea Bursei, zona centrală cu Gara, Primăria şi sediul Băncii Naţionale. În continuarea zilei vom vizita o cramă de vinuri din zona Vila Nova de Gaia, unde vom participa la o degustare de vinuri. Cazare la Hotel Best Western Inca 4* (sau similar).
Ziua 6 / 10.04.2018: Porto – Santiago de Compostela – Porto
Mic dejun. Timp liber pentru a descoperi oraşul cu arterele sale comerciale, cu restaurantele în care se servesc preparate tradiţionale precum tripas, francesinha sau cramele aflate în zona Vila Nova de Gaia, în care se poate degusta vestitul vin de Porto sau excursie opţională cu ghid local şi însoţitorul român de grup la Santiago de Compostela, capitala istorică a provinciei spaniole Galicia. Veţi traversa frontiera în Spania, pentru a ajunge în oraşul pelerinilor, al treilea mare oraş sfânt şi centru spiritual al creştinismului, după Ierusalim şi Vatican, distrus de armatele musulmane la sfârşitul sec. al X-lea, care a fost complet reconstruit în secolul următor. Cu ale sale clădiri în stil roman, gotic şi baroc, oraşul vechi este una dintre cele mai frumoase zone urbane din lume, cu străduţe pietruite care se deschid în pieţe largi, cu importante edificii care înconjoară impresionanta Catedrală, unde se găseşte şi celebrul Portico de la Gloria. Partea veche a oraşului Santiago de Compostela a fost integrată în Patrimoniul Mondial al siturilor protejate de UNESCO încă din anul 1985. Aşezarea a devenit un nucleu al pelerinajului creştin după descoperirea unui mormânt despre care s-a presupus că aparţine Sf. Apostol Iacob, fratele Sf. Apostol Ioan (Santiago el Mayor, în spaniolă). Tradiţia populară privind numele de "Compostela" afirmă provenienţa acestuia din cuvintele latine "campus stellae", însemnând "câmpuri de stele", ducând mai departe la traducerea întregului nume "Santiago de Compostela" prin "Sf. Iacob din câmpul cu stele". Se spune că moaştele Sf. Apostol Iacob au fost aduse în Spania din Orientul Mijlociu şi ar fi fost îngropate în locul în care un pastor ar fi zărit o stea, iar mai apoi a ridicat o biserică deasupra lor. Mai târziu mica bisericuţă a ajuns să fie înlocuită cu actuala Catedrală din Santiago de Compostella. Întoarcere la Porto pentru cazare la Hotel Best Western Inca 4* (sau similar).
Ziua 7 / 11.04.2018: Porto – Batalha – Nazare – Obidos – Lisabona
Mic dejun. Dimineaţa ne vom îndrepta către Bat

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DAL TRAVEL