Destinatii Europene

Circuit Egipt

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale - Evenimente
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
12 zile
Valabilitate Oferta:
15/09/2007 - 17/11/2007
Pret Total:
754 € (62.83€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • scufundari

Descriere Oferta Turistica:

Croaziera pe Nil&Hurghada - de la 675 EURO+250 LEI

Durata: 12 zile / 10 nopti

Itinerariu:
Cairo - Aswan - croaziera pe Nil (3 nopti) - Luxor - Hurghada - Cairo

Grup minim:
25 pers.

Plecari:
15 Sep, 20 Oct, 17 Nov

Descriere:
PLECARI:15 septembrie,20 octombrie,17 noiembrie 2007

O experienta pe care n-o veti uita niciodata! Prin excelenta tara contrastelor, Egiptul este locul pe care fiecare dintre noi ar trebui sa aiba ocazia sa il vada cel putin o data! Este poate, intii de toate, locul unde faraonii au construit istoria, paradis al istoricilor si pasionatilor de enigme! Pentru credinciosi, este pamintul pe care a calcat Moise si care a dat adapost Fecioarei Maria si Pruncului Iisus! Este tara in care aventura va poate duce astazi in safari prin desertul devenit casa pentru beduini iar maine in adincurile fascinante ale unora dintre cele mai curate si mai bogate ape din lume unde veti descoperi recifele de corali printre care inoata pesti multicolori. Pentru curajosi, Egiptul este Cairo, un oras ca o ploaie de vara - cald si repezit! Si daca Nilul le-a facut egiptenilor un cadou - Egiptul - va poate darui si Dumneavoastra una dintre cele mai romantice croaziere pe vasele de lux. Fie ca sunteti romantic, aventurier, pasionat de cultura sau istorie sau, pur si simplu, curios, Egiptul este tara din care nu va veti intoarce niciodata plictisiti sau aceiasi. Nu renuntati la una dintre cele mai frumoase experinte posibile, vizitati Egiptul !

Program:
Ziua 1 Bucuresti – Cairo Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 21:30. Plecare spre Cairo, decolare la ora 23:25 (cursa cu escala de 45 min. la Amman); sosire in Cairo la ora 04:25 dimineata si transfer la hotel Grand Pyramids 4* sau similar. Cazare.
Ziua 2 Cairo Dupa micul dejun se viziteaza cele mai importante repere turistice ale metropolei egiptene: Muzeul de Egiptologie, care gazduieste cea mai importanta colectie de obiecte istorice datand din perioada faraonica, Sfinxul si cele trei piramide de pe platoul Giza (vizita exterioara), Muzeul de Parfumuri Orientale si Institutul Papirusului. Seara, cina si cazare la hotel.
Ziua 3 Cairo Mic dejun. Optional, excursie de o zi la Alexandria – port la Marea Mediterana, orasul Cleopatrei si al lui Marc Antoniu, fosta capitala a tarii in perioada lui Alexandru Macedon (pot fi vizitate: teatrul Greco-roman, catacombele romane, biblioteca din Alexandria – vizita exterioara). Pret informativ: 60 EURO/ persoana. Seara, cina si cazare la hotel.
Ziua 4 Cairo – Aswan Mic dejun. Optional se poate vizita Citadela cu Moscheea de alabastru a lui Mohammed Ali si cartierul Coptic, unde se afla biserica suspendata si cripta in care a locuit Fecioara Maria (pret informativ: 35 EURO/ persoana). Eliberarea camerelor la ora 12:00. Seara, transfer la gara din Cairo (aprox. ora 19:00) pentru deplasare cu trenul la Aswan, in sudul Egiptului.
Ziua 5 Aswan Sosire la Aswan (aprox. ora 08:00 dimineata) si imbarcare pe vasul de croaziera 5*. Cazare dupa ora 12:00. Pranz pe vasul de croaziera. Dupa amiaza se viziteaza gradina botanica din Aswan; plimbare cu feluca in apropierea stancilor Insulei Elephantine. Cina si cazare pe vas.
Ziua 6 Aswan – Kom Ombo Mic dejun. Excursie optionala la marele baraj de la Aswan (trezirea dimineata devreme), realizare impresionanta a ingineriei moderne si templul Philae situat pe o insula in mijlocul Nilului (pret informativ: 35 EURO/ persoana). Pranz pe vasul de croaziera. Dupa amiaza, navigare catre Kom Ombo, sosire si vizita a templului Kom Ombo, dedicat celor doi zei: Sobek si Horus. Cina si cazare pe vas. Navigare spre Edfu.
Ziua 7 Edfu – Luxor Trezirea dimineata devreme. Mic dejun. Vizita a templului Edfu, dedicat zeului Horus, unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Navigare catre ecluza de la Esna. Pranz pe vasul de croaziera. Navigare catre Luxor. Seara, petrecere galabia. Cina si cazare pe vasul de croaziera.
Ziua 8 Luxor – Hurghada Trezirea dimineata devreme. Eliberarea camerelor. Dupa micul dejun se viziteaza templele de pe malul estic al Nilului: templul Karnak, dedicat zeului Amon-Ra, cel mai mare complex religios din Egipt, templul Luxor si monumentele antice de pe malul vestic al Nilului: mormintele faraonilor din Valea Regilor, sapate in stanca si ascunse in dealurile Thebei, pictate cu culori care isi mentin intensitatea nuantelor desi au o vechime de peste 3000 de ani, impresionantul templu al Reginei Hatshepsut de la Deir el Bahri si Colosii lui Memnon – statui gigantice ce strajuiau odinioara intrarea in templul lui Amenhotep al III-lea. Plecare in convoi spre Hurghada (aprox. ora 14:00 dupa amiaza; 300 km - aprox. 4 ore). Sosire la Hurghada. Cina si cazare la hotel Safir 4* sau similar.
Ziua 9 Hurghada (Marea Rosie) Mic dejun. Timp liber pentru plaja. Optional, croaziera pe Marea Rosie (pret informativ: 25 EURO/ persoana); cei care doresc pot face snorkeling pentru a vedea renumitele recife de corali. Seara cina si cazare.
Ziua10 Hurghada (Marea Rosie) Mic dejun. Timp liber. Posibilitate de excursii optionale : jeep safari in desert pentru a vedea un sat de beduini si apusul de soare printre dunele de nisip (pret informativ: 35 EURO/ persoana) sau scufundare cu submarinul (pret informativ: 60 EURO/ persoana). Seara, cina si cazare.
Ziua 11 + 12 Hurghada – Cairo – Bucuresti Mic dejun. Dupa amiaza (aprox. ora 16:00) transfer cu autocarul la Cairo (aprox. 500 km, in convoi). Sosire in Cairo la ora 23:00 si transfer la aeroport. Imbarcare pe cursa Cairo – Bucuresti cu decolare la ora 02:55 (cursa cu escala la Amman) si sosire in Bucuresti la ora 07:55 dimineata.
PRET/ persoana (loc in camera DBL):
15 Septembrie & 20 Octombrie: 690 EURO + 290 LEI
17 Noiembrie: 722 EURO + 290 LEI
Supliment camera Single: 129 EURO
* Oferta este valabila pentru grup minim: 25 persoane

Servicii incluse:
- transport cu avionul Bucuresti - Cairo si retur, compania Tarom ;
- 10 nopti cazare (3 nopti in Cairo, din care 1 noapte cu mic dejun si 2 nopti cu demipensiune la hotel 4 stele, 1 noapte - transport cu trenul, 3 nopti cu pensiune completa pe vas de croaziera 5 stele, 3 nopti cu demipensiune in Hurghada la hotel 4 stele ;
- transport local cu autocar dotat cu aer conditionat;
- transferuri aeroport - hotel - aeroport;
- intrarile la obiectivele turistice mentionate in program ;
- ghid local;
- insotitor roman de grup;
- asigurarea de insolvabilitate.
Servicii neincluse:
- taxele de aeroport (obligatorii): 80 EURO/ persoana;
- supliment cuseta in vagon de dormit (obligatoriu): 45 EURO/ persoana;
- asigurarea medicala;
- taxa de viza: 20 EURO/ pers (viza se obtine pe aeroport, dar se achita la agentie);
- bacsisurile - obligatorii in Egipt (35 USD/ pers; se achita la sosirea in Egipt reprezentantului agentiei);
- bauturile alcoolice sau racoritoare la mese;
- excursiile optionale, intrarea in sala mumiilor in Muzeul de Egiptologie, intratrea la mormantul lui Tutankhamon;
- cheltuieli personale (convorbiri telefonice, servicii de spalatorie - curatatorie, etc);
- asigurarea storno (polita de asigurare storno se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice).

Acte necesare:
- pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara,
- copie xerox pasaport.

Conditii:
TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: cu 4 saptamani inainte de data inceperii excursiei.
CONDITII DE PARTICIPARE: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara, copie xerox pasaport.
CONDITII DE RETRAGERE: conform contractului de prestari servicii turistice care va fi semnat la inscriere.

Observatii:
- Capacitatea maxima a cusetelor in vagon de dormit este de doua persoane; suplimentul pentru cuseta in vagon de dormit include cina si micul dejun.
- Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Egipt conform standardelor proprii.
- Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.
- Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
- Agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport si taxei de viza, in situatia in care acestea sunt impuse de terti (agentie aeriana, respectiv autoritatile din Egipt).
- Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: 1. sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor 2. sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat 3. adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera
- Agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport si taxei de viza, in situatia in care acestea sunt impuse de terti (agentie aeriana, respectiv autoritatile din Egipt)
- Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentant.
- Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, prosoape la piscina etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
- Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii

Info utile:
- Ora locala este aceeasi cu ora locala a Romaniei (cu exceptia lunilor aprilie si octombrie cand exista o diferenta de 1 ora).
- Electricitate: 220 volti.
- Moneda locala este LIRA EGIPTEANA (pound). Paritatea este aprox. 5 lire egiptene pentru 1 dolar american si aprox. 6,8 lire egiptene pentru 1 euro

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " Paralela 45"

Total Oferte de Turism (13)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: Paralela 45