Destinatii Europene

Madrid

Descriere Locatie:

Madridul este capitala Spaniei. Construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, oraşul a devenit capitală în 1561, în timpul domniei lui Philip II al Spaniei. Ca urmare Madrid a devenit un oraş înfloritor, iar astăzi este rivalizat cultural doar de către Barcelona.
Madrid este nu doar capitala ţării, ci şi capitala provinciei şi a comunităţii autonome Madrid. Puncte importante culturale şi turistice includ faimosul Muzeu Prado, Muzeul Thyssen Bornemisza, Centrul de Artă Regina Sofia (unde se află Guernica lui Pablo Picasso), Casón del Buen Retiro, Palatul Regal, Templo de Debod, Monasterio de las Descalzas Reales, Puerta del Sol, Parque de Retiro, şi Chueca, cartierul homosexualilor.
Alte oraşe învecinate sunt populare pentru călătoriile de o zi din Madrid, incluzând Toledo, Segovia, Avila, Aranjuez, Alcalá de Henares, mănăstirea şi complexul de palate de la El Escorial şi Santa Cruz del Valle de los Caídos.
Madrid este cunoscut şi pentru viaţa sa de noapte şi discotecile sale; pentru madrileni nu este ieşit din comun să danseze toată noaptea, iar apoi dimineaţa să meargă la muncă. Această viată de noapte numită la movida, a înflorit după moartea lui Franco.

Informatii Turistice pentru Spania

Album Foto Locatie Turistice

Locatie prezentata de Agentia de Turism " Destinatii Europene