Europa vrea sa fie fruntasa la turism

Comisia Europeana a dezvaluit ieri planurile pentru a creste numarul de vizitatori pe continent, in special din China si Rusia. Comisarul european responsabil cu turismul sustine ca o mai buna utilizare a tehnologiei ar fi extrem de importanta in atragerea strainilor in Europa si de aceea propune crearea unui site web de turism european in limbile chineza sau rusa. O alta masura care ar putea relansa industria turistica ar fi posibilitatea ca tinerii sa-si poata rezerva  biletele de avion, tren sau camerele la hotel prin intermediul telefonului mobil. Nici persoanele de varsta a treia nu sunt neglijate, propunandu-se pentru atragerea lor campanii de marketing adaptate la nevoile si preocuparile specifice varstei dar si luarea de masuri pentru a face obiectivele turistice accesibile pentru cei cu mobilitate redusa.

Turismul in Europa a inregistrat o scadere de 5.6 procente in 2009 fata de anul anterior, conform Organizatiei Mondiale a Turismului, iar valoarea totala a incasarilor din aceasta ramura a scazut si mai mult –  cu 8% pana la valoarea de 295.7 miliarde de euro. Industria turistica din Europa a avut foarte mult de suferit in urma crizei economice globale care a izbucnit in 2008 dar si a norului de cenusa vulcanica, nor ce a dat peste cap traficul aerian. Tocmai aceasta tendinta descrescatoare ingrijoreaza Comisia Europeana care vrea sa schimbe mersul lucrurilor, mai ales ca in ultima perioada moneda euro a scazut in raport cu dolarul, facand din tarile europene destinatii mai ieftine.

Turismul reprezinta un segment foarte important al economiei europene, ce dispune de 9.7 milioane de locuri de munca in intreaga Uniune, adica 5.2% din totalul fortei de munca.

2 thoughts on “Europa vrea sa fie fruntasa la turism

  1. TOMIS TRAVEL

    Principiul de la care ar trebui sa se plece , companiile germane de turism sa iasa de pe site-ul scris numai in germana .Ei trebuie sa accepte usor ideea de globalizare.Ei trebuie sa dea drumul la trend .
    TUI ,NEKERMAN DERTOUR – ele sunt cele care dau trendul pietei.

  2. Marc Chmelik

    I haven’t checked in here for a while because I thought it was getting boring, but the last several posts are good quality so I guess I will add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>