Insula reciclata din Pacific

[singlepic id=501 w=500 h=450 float=]

Un grup de cercetatori olandezi aduce in atentia lumii un proiect foarte ambitios: construirea unei insule de dimensiunea Hawaii-ului din deseurile ce plutesc momentan in Oceanul Pacific. Din pacate oceanele au devenit principala groapa de gunoi a Planetei. Pacificul este cel mai afectat dintre toate; din cauza curentului subtropical al Pacificului de Nord pe suprafata sa s-au format doua mase de deseuri, ambele in crestere, ca niste insule plutitoare ce dauneaza grav vietii marine.

Tocmai de aceea, cercetatorii olandezi s-au gandit la o solutie pentru a atinge cateva obiective: curatarea apelor de reziduuri, crearea de pamant nou si construirea unui habitat sustenabil. Pentru aceasta vor fi colectate 44 de mii de tone! de plastic din apele Oceanului Pacific ce vor fi ulterior reciclate si transformate in material de constructii (blocuri din plastic ce vor alcatui fundatia insulei). Energia solara si cea a valurilor vor fi folosite pe noua insula pe care vor locui aproximativ 500 de mii de oameni.

Insula va fi conceputa in asa fel incat locuitorii acesteia sa se poate intretine singuri, fara a depinde de vreo resursa de pe continent. Pe intinderea de 10.000 de km patrati va fi construit un oras modern insa va fi amenajat si un spatiu important unde locuitorii vor putea practica agricultura.

3 thoughts on “Insula reciclata din Pacific

  1. Pingback: De pe bloguri adunate, 26 iunie – 4 iulie | Viajoa

  2. Cristian S

    Incredibil ce investitii se pot face in alte tari din lume …!!! … Oare in Romania se va rezolva macar capitolul “sosele / autostrazi” care sa aduca turistii straini in tara noastra ? Avem aici munte, mare si delta … Ce ne-ar mai trebui ca sa facem turism cum fac altii ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>