Albania vrea sa profite de criza greceasca

Tot se afla in apropiere iar lucrurile in Grecia nu par a se imbunatati. Asa ca  albanezii “saritori” vor sa-si ajute vecinii, sa le gazduiasca o parte din turisti :). Au si cu ce pentru ca Albania, desi a trecut prin momente foarte dificile in istoria sa, pare sa se fi linistit si are un potential turistic deosebit. In plus, tara e prea putin cunoscuta in intreaga lume, desi are o zona de coasta interesanta cu numeroase insule, peisaje diverse, munti,  castele si fortarete antice. Pentru multi dintre turistii din toata lumea, Albania e unul dintre putinele locuri ramase neatinse din Europa, un loc ferit de globalizare, poluare si de degradarea peisajului natural. Asta nu inseamna ca nu si-au construit si ei hoteluri si statiuni moderne cu care sa-si primeasca turistii cum se cuvine.

Din cauza faptului ca grecii trec acum prin momente dificile din punct de vedere economic, albanezii resimt si efectele negative ale acestei situatii, nu numai cresterea numarului de turisti. Partea proasta e ca peste 500.000 de albanezi lucreaza in industria turistica din Grecia iar o parte dintre ei se intorc acum acasa, ramasi fara locuri de munca si implicit fara venituri. Desi partea buna e ca Albania va avea acum personal bine pregatit in domeniul ospitalitatii, nu se stie cati dintre acestia vor putea fi asimilati in turismul albanez si cati vor ramane in continuare pe drumuri.

2 thoughts on “Albania vrea sa profite de criza greceasca

  1. Pingback: Biblioteca virtuală revine! | impresii din lumea mare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>