La ski in Romania sau … Bulgaria ?

A venit iarna care a luat pe multi prin surprindere insa cel mai frumos e ca ninge :) Ma rog, nu pentru soferi, insa pentru ceilalti e super ca vedem zapada anul asta.

Am multi prieteni care au plecat de Craciun la ski in Austria, Elvetia, Germania sau chiar Franta insa mai nou apare o noua moda : Bulgaria.  Pana astazi imi faceam probleme pentru Litoralul Romanesc insa se pare ca din ce in ce mai multi romani aleg sa-si petreaca si iarna la vecini in detrimentul partiilor de la noi.

In acest an avem in Romania cateva partii mari si late : Poiana Brasov, Azuga si Predeal despre care puteti afla mai multe detalii aici.  Statiunile din Nordul Moldovei au inceput sa amenajeze si ele din ce in ce mai bine pistele asa ca acum gasim si la Vatra Dornei, Sucevita, Campulung Moldovenesc si Gura Humorului locuri in care sa schiem. Excelent de asemenea se poate skia la Straja, Parang si Baile Homorod.

Partea mai proasta este, exact aceeasi ca si in cazul litoralului, calitatea serviciilor. Nu mai zic de situatiile cand nu are nimeni grija de stratul de zapada lasand skiorii cu ochii in soare.

La Bulgari insa avem Bansko, o statiune situata la 925 m altitudine, cu cel mai lung sezon de ski din decembrie pana in mai, cu 10 km de telecabina, cu 65 de km de partii si peste 44 de tunuri de zapada. Pârtiile sunt variate şi corespund şi schiorilor începători şi celor profesionişti. Una dintre ele este dedicată exclusiv iubitorilor de snowboard, fiind amenajată sub forma unui parc de distracţii pentru sporturi extreme. Tot aici există şi o pârtie pentru slalom şi una pentru slalom uriaş, dar şi mai multe piste neamenajate, pentru cei care doresc să se dea cu sania. Acestea au o lungime de peste cinci kilometri.

Da, asa e, aveti dreptate, si ei au pornit cam de la aceeasi stare insa ei au inceput sa munceasca iar noi inca nu.

One thought on “La ski in Romania sau … Bulgaria ?

  1. horiab

    la ski in romania..clar. muntii apuseni – arieseni este locul ideal pe tot parcursul anului, dar mai ales iarna la ski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>