Bucurestiul, pe locul 14 in Europa la tarifele hoteliere

rates

Barometrul tarifelor hoteliere pentru luna noiembrie 2009 publicat de cunoscutul sistem de rezervari hotel.info indica o crestere a preturilor atat in Europa cat si pe restul continentelor. Cu toate acestea, tarifele  sunt mai mici decat in urma cu un an, noiembrie 2008 ca urmare a crizei economice globale.

In peste jumatate din marile orase ale lumii se constata o usoara crestere sau cel putin o stabilitate a tarifelor hoteliere in comparatie cu lunile anterioare. Daca cele mai afectate orase sunt Amsterdam, Istanbul, Lisabona, Dubai si Mexico City care se confrunta inca cu reduceri ale tarifelor pe camera de hotel, la polul opus se situeaza Rio de Janeiro, Stockholm, Helsinki si Varsovia, cu cresteri de pana la 20%.

In topul celor mai importante orase europene Bucurestiul se situeaza pe locul 14 cu un pret mediu pe camera de 81,43 de euro pe noapte. Capitala noastra este urmata de Madrid si Berlin cu tarife medii de 80,8 euro, respectiv 78,81 euro pe noapte.

In noiembrie 2009, cele mai scumpe camere de hotel din Europa au fost cele din Moscova (157,78 euro), Oslo (142,87 euro) si Copenhaga (140,06 euro), ocupand pozitiile de top din clasamentul alcatuit de hotel.info. Cele mai mici tarife s-au inregistrat luna trecuta in Lisabona (74,50 euro), Istanbul (69,09 euro) si Praga (67,16 euro).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>