O vezica goala inseamna mai putine emisii de carbon

toilet

O companie aeriana japoneza, All Nippon Airways (ANA) a inceput sa le ceara pasagerilor sa mearga la toaleta inainte de imbarcare pentru a reduce emisiile de carbon. :)

ANA sustine ca vezicile goale inseamna pasageri mai usori, deci aeronava mai usoara si astfel mai putin combustibil folosit. Acum cu prima parte sunt de acord, e logica, insa cam de ce cantitate ar trebui sa scape fiecare pasager pentru a face o diferenta la greutatea totala a aeronavei? Compania aeriana va avea angajati la fiecare poarta de imbarcare ce vor avea ca unica si importanta misiune aceea de a-i ruga pe pasageri sa mearga la toaleta inainte de urcarea in avion. Se pare ca oamenii si-au facut bine calculele acasa pentru ca sustin reducerea cu 5 tone a emisiilor de carbon in decursul unei luni prin aceasta metoda.

Potrivit televiziunii japoneze NHK, linia aeriana si-a pus in practica neobisnuita politica de la 1 octombrie. Daca initial totul a pornit ca un experiment desfasurat intr-o luna pe 42 de zboruri, reprezentatii ANA sustin ca vor extinde aceste practici daca rezultatele vor fi pozitive iar masura bine primita de lume. Lucru de care ma indoiesc profund. :)

2 thoughts on “O vezica goala inseamna mai putine emisii de carbon

  1. lavy

    pai ce prostie e asta! stiti c asunt oameni care iau in avion un troller din ala micut..daca ar micsora limita de greutate a bagajelor de mana cred ca ar face mai multa economie..

    poate e mai mult de reclama…asa a auzit toata lumea de ei… e trist sa vezi ca asa se face ecologie..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>