Ce turisti straini trebuie sa atragem?

Hotels.com a publicat un nou raport referitor la preturile practicate la hotelurile din intreaga lume, HPI (Hotel Price Index). Raportul se bazeaza pe rezervarile facute pe site iar preturile afisate pe acesta sunt preturile reale achitate de clienti.  Pe Hotels.com sunt listate peste 78.000 de proprietati din 13.000 de locatii din intreaga lume, ceea ce face ca rapoartele sale  sa fie unele dintre cele mai bine documentate si realiste. Raportul periodic referitor la HPI a aratat ca cei mai cheltuitori cetateni ai Europei sunt irlandezii si norvegienii. Acestia dau in medie 122 de euro pe noapte pentru o camera de hotel atunci cand calatoresc in strainatate. In ciuda crizei economice irlandezii si-au pastrat titlul de cei mai mari cheltuitori pentru cel de-al doilea an la rand desi si in cazul acestora s-a inregistrat o usoara scadere.

In clasamentul “risipitorilor” urmeaza indeaproape britanicii si suedezii ce sunt dispusi sa plateasca in medie 120 si 119 euro pe noapte pentru o camera de hotel. La polul opus se afla (cine credeti? ) germanii si finlandezii, ce cheltuie 107, respectiv 104 euro pe noapte. Bineinteles ca noi nu ne-am orientat deloc bine la capitolul turisti straini. Dna Udrea, Ministrul Turismului, a plans unde nu trebuia: la Targul de Turism de la Stuttgart. Tineti minte? :) Pai nu pe aia trebuie sa-i impresionam ci pe irlandezi ca sa iesim cumva din situatia dezastruoasa in care ne aflam. Pana una alta, noi suntem exclusi cu totul din aceste rapoarte pentru ca probabil am trage mult in jos media europeana :) .

2 thoughts on “Ce turisti straini trebuie sa atragem?

  1. Geologul

    Eu totusi ma gandesc ca e bine sa atragem pe aia care cheltuie mai putini bani,ca poate au asteptari mai coborate. Cu siguranta aia care dau 122 EUR pe noapte se asteapta sa aiba toate facilitatile incluse.

  2. katalog

    I am just commenting to make you know of the fantastic experience my friend’s princess enjoyed visiting your blog. She realized so many things, which include what it is like to have an awesome helping style to let the mediocre ones completely comprehend specified multifaceted matters. You really exceeded our own expectations. Many thanks for showing these good, trustworthy, educational and also fun tips about this topic to Evelyn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>