1,3 milioane de euro inseamna -25% turisti straini?

Pare destul de aberant titlul dar va asigur ca nu e. Doar actiunile Ministerului Turismului sunt.
Elena Udrea era foarte optimista dupa ce ne daduse o lectie de tenis in fata Primariei din Paris. Ne spunea povesti de genul “Sper ca numărul turiştilor străini care vor veni în România anul acesta să crească cu cel puţin 10% în urma campaniilor de promovare pe care le vom face”.

Vad ca dna Udrea a ramas doar cu speranta pentru ca estimarile agentiilor de turism sunt diametral opuse. Se pare ca sosirile strainilor nu vor creste ba dimpotriva, vor scadea cu 25% la suta anul acesta! Si asta din cauza crizei economice dar si ca urmare a conditiilor din tara. Pai daca turistii straini percep Romania ca pe o tara frumoasa, dar cu toalete infecte (care pe alocuri lipsesc cu desavarsire :) ), caini salbatici si taxiuri pirat, la ce sa ne mai asteptam? Mentinandu-ne imaginea in halul asta, nu vom face decat sa-i umplem de bucurie pe bulgari, care o duc incomparabil mai bine la capitolul turisti straini.

Pe noi insa nu ne preocupa asta. Noi cheltuim cat putem, cum putem si fara vreun scop anume. Nota de plata arata (pana acum) cam asa: 88.000 de euro cheltuiti pentru evenimentele din capitala franceza, plus alte cateva zeci de mii pentru imnul turistic si remix-ul sau plus cele 1.3 milioane de euro pentru difuzarea spotului de promovare turistica. Ministerul Turismului va selecta un post de sport si un canal international de stiri pe care va difuza acest clip pana la sfarsitul anului.

La incasari, inca n-avem ce bifa. Asa ca ne intrebam, nu foloseam mai bine banii astia pentru a pentru a face toalete pentru turisti, marcaje corespunzatoare, curatenie in statiuni? Sau e doar o intrecere intre Nutzi si Ridzi? Sa fie oare o intrecere in a-si bate joc de banii nostri si a fi mai iresposabil?

One thought on “1,3 milioane de euro inseamna -25% turisti straini?

  1. Pingback: Romania – tara cu turismul in cadere libera | Destinatii Europene - Blog de turism

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>