Am mai ramas doar cu “Litoralul pentru Toti”

Un reportaj realizat de Money Channel arata ca singurii care se mai incumeta sa ramana pe litoralul romanesc sunt persoanele cu venituri medii sau mici, care accepta pana la urma niste conditii asa si-asa doar pentru ca nu au alta solutie de a pleca de-acasa.

Insa cei mai cu dare de mana ocolesc pe cat posibil statiunile noastre din cauza conditiilor de cazare, a serviciilor care lasa de dorit si a raportului calitate-pret care nu este deloc avantajos. Neavand in tara o solutie viabila, merg cu totii sa-si cheltuie banii in Turcia, Grecia sau Bulgaria, imbogatindu-i pe straini si lasandu-ne pe noi cu buza umflata. De aceea, hotelierii estimeaza pentru 2009 o reducere a numarului de turisti cu 10-15% dar inca mai spera ca rezervarile last-minute ii vor salva.

Asa ca vine o intrebare fireasca (ca o completare la articolul de ieri) , de ce nu investim in refacerea statiunilor de pe litoral? De ce promovam ceva ce e chiar sub standardele unora dintre noi, daramite ale unor straini cu pretentii si asteptari mai mari?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>