Romania – tara cu turismul in cadere libera

Eurostat, Biroul de Statistica al Uniunii Europene a dat astazi publicitatii raportul privind numarul innoptarilor in structurile de cazare pentru anul 2009 din UE. Asa cum era de asteptat, s-a inregistrat o scadere cu 5,1% in cele 27 de state membre fata de anul 2008, insa cu o usoara revenire in ultimul trimestru al anului.

Cele mai multe innoptari s-au inregistrat in Spania, Italia, Germania, Franta sau Marea Britanie, tari ce au atras peste 70% din numarul total din Uniune.

Romania se situeaza printre ultimele tari in ceea ce priveste numarul total al innoptarilor insa, ceea ce e si mai interesant, pe ultimul loc! in ceea ce priveste numarul nerezindetilor care s-au cazat in hoteluri sau alte structuri in 2009. Mai simplu, suntem codasi in ceea ce priveste turistii straini care ne viziteaza tara.

Ca sa va faceti o idee, ierarhia statelor europene arata cam asa:

Numarul innoptarilor in structurile de cazare:

– Spania – 251 milioane
– Italia – 238 milioane
– Germania – 216 milioane
– Franta – 191 milioane
– Marea Britanie – 170 milioane
– Romania – 16,6 milioane

Ponderea nerezidentilor in numarul total al turistilor:

– Malta – 96%
– Cipru –  89%
– Letonia – 73%
– Grecia si Austria – 72%

– Suedia – 24%
– Germania – 20%
– Romania – 15%

Nu va faceti griji insa, dna Udrea ne vegheaza si are sub control situatia. Probabil efectele campaniei “Land of Choice”  nu s-au facut inca simtite pe deplin dar urmeaza sa creasca macar cu 10% numarul turistilor straini care ne vor vizita tara! Nu se poate altfel..vorba aia, am cheltuit  1.3 milioane de euro ca sa ne promovam patria. Mai urmeaza acum inca 850.000 de euro pentru indicatoare turistice (care nu zic neaparat ca nu erau necesare) si am rezolvat problema.

3 thoughts on “Romania – tara cu turismul in cadere libera

  1. Mihaela

    cat timp noi ne ducem la bulagaria sau ungaria, cu ce doamne iarta-ma sacreasca turismul romanesc????? cu bani de la stat????? ne trezim la realitate ?!!! nu poate un minsitru sa faca TOT.

  2. Simona Post author

    @Andreea: Ce anume? Ai putea fi mai explicita? Nu de alta dar mie mi se pare ca a vorbit mult si degeaba si a dat banii aiurea.
    @Mihaela: Nu am asteptat niciodata de la un om totul pentru ca e clar ca nu se poate. Am asteptat insa putina organizare, coerenta in masuri (lipseste cu desarvarsire) si bun simt. Ori n-am observat niciuna din astea la dna ministru. Pai si de ce ne ducem noi in Bulgaria? Doar nu pentru ca suntem snobi si nu vrem sa aparem pe litoralul nostru sau pe partiile de la munte. E normal sa cauti calitate la preturi mai mici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>