Ne lasi bai Vali ?

La ceva vreme dupa ce Coca Cola l-a inventat pe Mos Craciun si mai ales “traditia” cadourilor de craciun, dupa ce toata lumea a inceput sa umble cu dovlecei cu lumanari inauntru speriind pensionarele semi-adormite in semn de Haloween  iata ca un nou personaj insipid ne invadeaza atmosfera cotidiana. Este prea maritul Sfant Valentin , intre apropiati cunoscut si drept Vali. Legenda spune ca de fapt el a fost un preot care-l predica pe Dumnezeu si de aici i s-a tras si sfarsitul. Inainte de a muri cica scria o scrisoare de dragoste si de aici si pana la Ziua Indragostitilor nu a mai fost decat un pas.

Nu este intamplatoare ziua de 14 fiindca practic in subconstient ea indica si varsta la care folosesti aceasta sarbatoare si cea la care esti in target-ul campaniilor de publicitate :) Inimoare ( cum are Gutza pe tavan ) , lantisoare rosii si fundite de toate culorile, cadouase mai mari sau mai mici , cateva excursii siropoase cum avem si noi pe site dar si magazine ce se vor umple imediat de produse ” de sezon “. Si cum sa-i spui prietenei/prietenului ” Vrei sa fii Valentinul meu ? ” cand pe el il cheama Gica ? Daca se supara ? Daca sotia zice ca sunt gay ? :)

In afara de ratiuni pure de marketing aceasta sarbatoare isi trage seva din nesiguranta generala si disperarea de a-si gasi prieten. Vorba lui Margineanu ” feminismul a facut sa integram si uratele in societate ” :) Pe de alta parte baietii in loc sa se duca din timpul anului si sa-si caute o prietena dupa gustul lor stateau si asteptau sa traga un nume dintr-o basca si aveau siguranta ca stateau cu ea 1 an dupa asta. Si ei niste crai :)

Stiu, o sa-mi spuneti ca sunt misogin, ca sunt cinic dar cred ca mai curand sunt realist. Putem sa facem si un top ale locurilor cele mai romantice in care sa mergem de Sf. Valentin  : Venetia , Roma, Madrid si tot asa mai departe desi pe criza asta mai bine incercati niste bai gen Sangeorz sau Herculane :)

Si dupa cum tocmai v-am explicat, ne mai avand 14 ani , din partea tuturor celor crizati, indragostiti de sotii si de munca iti uram un traditional : ” Ne lasi bai Vali !!! “.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>