Avem piloti obositi!

Agentia Europeana de Siguranta a Aviatiei a realizat un studiu ce demonstreaza situatia alarmanta in care se afla majoritatea pilotilor, ce are consecinte directe asupra zborului, si implicit asupra noastra, ca pasageri.

Studiul a fost cerut de Uniunea Europeana si subliniaza efectele pe care le poate avea lipsa unei odihne corespunzatoare a pilotilor asupra sigurantei zborului. Cei 10 experti care au realizat acest raport provin din Marea Britanie, Franta, Germania, Olanda si Suedia. 

S-a constatat ca multi piloti ce opereaza in cadrul companiilor aeriene europene sunt obositi. Si asta se datoreaza numarului lung de ore pe care trebuie sa-l petreaca la bordul avioanelor si diferentelor de fus orar care bulverseaza ritmul biologic al organismului uman.

Desi companii aeriene mari, precum British Airways, neaga acest lucru, se doreste introducerea unor norme mai stricte pentru a da pilotilor drepturi suplimentare. Recomandarile comisiei sunt: pauze de masa de 20-30 de minute la fiecare 6 ore pentru membrii echipajului, cel putin 10 ore de odihna pentru pilotii care sosesc noaptea dintr-o cursa si cel putin 10 minute de pauza pentru a evita deshidratarea.

De asemenea, s-a constatat ca 15%-20% din accidentele aviatice fatale cauzate de erori umane sunt provocate de oboseala.

Cam asa arata un pilot dupa 23 de ore de zbor (asta se intampla doar in cazuri exceptionale, slava Domnului!) :-o.

pilot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>