Masuri palpabile anticriza

In cadrul unei initiative fara precedent pentru a incuraja turismul, 6.000 de permise pentru telecabina si telescaun pentru statiunile de iarna din Bulgaria vor fi impartite gratuit in tara si in strainatate. Permisele sunt valabile 6 zile in statiunile Bansko, Pamporovo si Borovets. Ele vor fi incluse in pachetele turistice ale celor ce rezerva un loc in respectivele statiuni pentru un sejur de minimum 6 zile, intre 15 ianuarie si 1 februarie si 1 martie – 31 martie 2009. 4.500 din aceste permise gratuite vor fi distribuite in strainatate si 1.500 in Bulgaria.

Un astfel de permis costa in jur de 200 de leva (100 euro). S-ar putea sa spuneti ca nu inseamna prea mult o asemenea reducere, insa pentru cineva cu banii numarati care vrea sa mearga totusi la ski in strainatate conteaza destul de mult. :)

Programul a fost initiat de Agentia de Stat pentru Turism a Bulgariei (SAT), in colaborare cu agentiile de turism si operatorii din statiunile montane. Reprezentantul SAT a declarat ca prin aceasta initiativa se incearca atragerea cat mai multor turisti in statiunile montane bulgaresti, avand in vedere ca 2009 va fi pentru majoritatea un an dificil.

Nu e prima data cand scriu despre Bulgaria si nu o fac degeaba. Vecinii nostri mi se par foarte eficienti si inspirati. Si chiar daca nu le ies planurile asa cum au sperat, oricum trebuie laudati pentru ca incearca. La inceputul saptamanii toate ziarele scriau ca Elena Udrea se intalneste cu membrii ANAT pentru a discuta planul anticriza, legea tichetelor de vacanta si alte cateva aspecte.

La capitolul plan anticriza, una dintre propuneri e promovarea sistemului de earlybooking. Am tot vazut dezbateri pe marginea acestui sistem si la TV dar mie mi se pare pur si simplu o chestie greu de realizat. Adica oferi reduceri substantiale celor care rezerva cu cateva luni inainte. Ideea e ok, merge in alte tari, de ex in Germania unde omul e obisnuit deja cu sistemul, unde locul de munca e stabil si unde seful e normal. :) Dar cum poate sa mearga la noi cand habar n-ai daca o sa mai muncesti peste cateva luni, daca nu te da nimeni afara intre timp, daca nu cumva seful se supara pe tine si nu-ti mai da concediu de Sarbatori…

In fine, am divagat deja de la subiect, enervandu-ma bineinteles de situatia de la noi. Pana una alta, bravo bulgarilor ca macar se misca si incearca si noi asteptam cu sufletul la gura sa vedem ce-o mai fi si cu planul asta anticriza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>