Air India concediaza stewardesele prea grase

air_indiaair_india_stewardess1

Asta da lovitura sub centura: 10 stewardese au fost date afara de Air India din cauza kilogramelor in plus. Compania aeriana de stat a Indiei a intrerupt contractele de munca ale angajatelor dupa Craciun din cauza ca acestea nu au reusit sa slabeasca pentru a atinge standardele impuse de companie ce sunt calculate in functie de inaltime si varsta. De exemplu, la o inaltime de 1.60 nu poti cantari mai mult de 63 de kilograme. :)

Sheila Joshi, in varsta de 51 de ani, stewardesa de 27 de ani la Air India a dat in judecata compania aeriana pentru ca politica referitoare la greutate sa fie declarata neconstitutionala. Plangerea depusa a fost, din pacate, respinsa. Ea a declarat: ” Este ridicol. Nu lucram in modelling. Kilogramele in plus nu sunt o boala infectioasa. Acum si daca ai 10 grame in plus, poti sa-ti iei adio”. Ea a reusit totusi sa slabeasca 2 kg si sa-si pastreze locul de munca acum 2 ani, cand Air India si-a inasprit regulile.

Totusi nimic nu mai e de mirare in India, unde in octombrie, Jet Airways, cea mai mare companie aeriana privata a dat afara 1.900 de stewardese din cauza pierderilor financiare inregistrate. A 2-a zi, in urma protestelor, angajatele au fost rechemate la munca :). Tot Air India a incercat, la jumatatea anilor ’90 sa angajeze finalistele de la concursul Miss India cu promisiunea de a le oferi un salariu mai mare fata de restul angajatilor. Stewardezele de la Pakistan International Airlines sunt supuse unui proces de selectie foarte riguros. Conteaza in primul rand tenul, inaltimea, greutatea. Daca candidatele au par pe maini sunt respinse de la primul interviu :)).

Mie nu mi se pare corect. Aveti mai multa incredere intr-o stewardesa slaba decat intr-una mai “facuta”? Ganditi-va care din ele va poate ajuta in cazul unui accident. Nu zic neaparat ca, daca esti slab, nu poti acorda masuri de prim-ajutor dar nici daca ai vreo 2 kilograme in plus nu inseamna ca nu te mai poti misca prin avion. :)) Inca o masura misogina cu care sunt sigura ca barbatii sunt de acord :P. Vor stewardese slabe, frumoase, care sa le dea de baut si apoi isi bat nevestele sub pretextul ca nu stiau ce fac :)).

2 thoughts on “Air India concediaza stewardesele prea grase

  1. LUCIA

    Stewardese pentru o companie aeriana din Antalya

    Conditii:

    – Experienta de minimum 1 an de zile pe avioane: tip Boeing 737 si Airbus 330
    – Sex: femei, barbati
    – Varsta cuprinsa intre 21-40 de ani
    – Licenta: ICAO, JAR sau IATA
    – Cunostinte de limbi straine

    Se ofera:

    – Salariul 1800 $ pe luna
    – 10$ bonus pe zbor
    – Cazare – gratuita oferita de catre companie
    – Masa gratuita oferita de catre companie
    – Transportul de la cazare la birouri si invers oferita de catre companie
    – Un bilet de avion anual dus- intors gratuit oferit de catre companie
    – GPT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>