Destinatii Europene

Madeira

Descriere Locatie:

Madeira, un mic arhipeleag de origine vulcanica, o adevarata gradina botanica cu peste 2000 de specii de plante exotice, iti rasfata simturile cu culori si mirosuri deosebite. Daca adaugam si peisajul luxuriant, cu varfuri muntoase care parca plutesc pe apa, vom sti de ce aceasta insula este considerata o destinatie selecta si rafinata, un adevarat paradis al turistilor. Mancarea portugheza este in general simpla dar are un gust excelent.
Aici se consuma foarte multe specialitati din peste in special in Lisabona, dar atentie, pot fi destul de piperate la pret. Supa este unul din felurile principale si preferate de mancare ale portughezilor, va recomandam sopa de marisco – ciorba de moluste gatita si servita cu vin, caldo verde – supa cu carne si legume. Un alt aliment preferat este codul uscat, gatit in peste 100 de feluri, deci nu ezitati sa incercati macar una din aceste specialitati.
Nu uitati si de caldeirada – un ostrpel de peste, inabusit cu ceapa si rosii. Marita sa incercati si carne cu sos de scoici, inabusite de asemenea cu ceapa si rosii.
In privinta bauturilor, va recomandam vinul, cele mai populare vinuri locale fiind Dao – daca preferati vin rosu si Bucelas si Calares daca preferati vinul alb.

Informatii Turistice pentru Portugalia

Album Foto Locatie Turistice

Locatie prezentata de Agentia de Turism " Armonia Voyages