Destinatii Europene

REDUCERE CIRCUIT ISRAEL 6 ZILE

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
6 zile
Valabilitate Oferta:
09/09/2016 - 28/11/2016
Pret Total:
182 € (30.33€/zi)

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

SERVICII INCLUSE
Asistenţă în aeroport la sosire,
5 nopţi cazare la hoteluri de 4* și 3*(categoria este valabilă şi aferentă pentru Israel) conform clasificarii
Demipensiune (2 mese pe zi - conform programului; intrare cu cină, iesire cu mic dejun)
Taxe de intrare la obiectivele din program, cu excepția Massada
Transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului,
Preot însoţitor din partea agentiei
Ghid local vorbitor de limba română

SERVICII NEINCLUSE
185 € (bilet de avion + transferuri) (se achita la agentie)
165 € (taxe de aeroport + ghid vorbitor de limba română + intrări la obiective) (se achita la agentie)
Taxiul pe Muntele Tabor (~7 Euro) si la Mănăstirea Sf. Sava (~7 Euro)
Biletul pentru telecabina și intrarea la Cetatea Massada
Bacsis 2 Euro/ pers/ zi (se plătește obligatoriu către ghidul israelian)

PROGRAM
Circuit Israel 6 zile

Ziua 1. București – Tel Aviv – Haifa
Prezentare in Aeroportul București OTOPENI la ora 07.45 pentru zbor București-Tel Aviv cu compania El Al. Decolare la ora 10.45 din Bucuresti cu destinatia Tel Aviv, sosire la ora 13.30 pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Ajunși in Tel Aviv, dupa formalitațile vamale ne incepem pelerinajul in Țara Sfanta urcand coasta Marii Mediterane pe urmele Sf. Petru pana la Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat și de unde Sf. Pavel a plecat la Roma. Scurt popas pentru vizitare la apeductul roman. Continuam cu vizitarea orașului Haifa și a frumoaselor gradini suspendate Bahai și Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). Cazare și cina la hotel in Tiberias/Nazareth.

Ziua 2. Cana Galileii – Nazareth – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum
Mic dejun. Ne incepem ziua de pelerinaj cu vizita la Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei in vin; continuam cu orașul Nazareth, situat in partea nordica a Israelului, descris ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil, ridicata deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat in apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictata de frații Moroșanu in 1977, apoi vom merge catre Biserica Catolica Buna-Vestire in incinta careia se afla grota in care Fecioara Maria a fost inștiințata de Arhanghelul Gavriil ca Il va naște pe Iisus. Ne indreptam catre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Fata a Domnului; in biserica greco-ortodoxa se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Continuam cu Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica ce fost construita pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a ținut predica despre fericiri. Muntele se inalța la 175 m deasupra nivelului Marii Galileii, dar totodata este la 35m. sub nivelul Marii Mediterane. Vom merge catre Capernaum, orasul cel mai iubit de catre Mantuitorul și unde a savarșit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea ruinele Sinagogii si a casei unde a fost vindecata soacra Sf. Petru. La mica distanța se afla Tabgha – loc ce aminteste de minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti și hranirea a peste 5000 de oameni. Cazare și cina la hotel in Tiberias/Nazareth.

Ziua 3. Qumran – Massada – Marea Moarta
Mic dejun. Coboram pe valea Iordanului cu oprire la raul Iordan – Yardenit unde este un locul amenajat pentru binecuvantarea credincioșilor in apele Raului Iordan. Ajungem in zona orașului Ierihon, cel mai vechi oraș din lume și vizitam langa Qumran un magazin de produse cosmetice pe baza de saruri de la Marea Moarta. De aici ne indreptam catre Cetatea Massada – locul unde s-au luptat evreii cu romanii dupa care vom face un scurt dar relaxant popas la Marea Moarta – lipsita de viața și situata in cel mai jos punct al lumii -420 m. sub oceanul planetar. Plecam spre Ierihon, de unde vom avea privire panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Cazare și cina la hotel in Bethleem.

Ziua 4. Ierusalim – Muntele Maslinilor – Bethleem – Biserica Nașterii Domnului
Dupa micul dejun vom merge in Ierusalim, numit și Orașul Pacii, pe Muntele Maslinilor, unde vom vizita: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ce amintește de Inalțarea Domnului la cer și unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf. Ioan Botezatorul; Manastirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca „Tatal nostru”; Manastirea „Dominus Flevit” („Domnul a plans”) zidita in forma de lacrima, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa de pocaința a celor din Cetatea Sfanta dar a deplans și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins; Biserica Mormantul Maicii Domnului unde vom cobora cele 48 de trepte pana la Mormantul Fecioarei Maria si Grota Tradarii, grota unde a fost inchis Iisus inainte de judecata. Dupa aceea vom merge pe Muntele Sion unde sunt Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul „Cina cea de Taina” (locul primei biserici creștine din lume) si Mormantul Sfantului Prooroc si Psalmist David. Vizita in zona evreiasca a Sfintei Cetați la Zidul Plangerii. Dupa amiaza vom merge in Bethleem unde vom admira Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului, ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului numita “Betleemița” sau “Aparatoarea Bethleemului”). Cazare și cina in Bethleem.

Ziua 5. Manastirea Sf. Sava – Man. Hozeva – Ierusalim – Via Dolorosa (Drumul Crucii)
Dupa micul dejun ne vom deplasa in pustiul Iudeii pentru a vizita Manastirea Sf. Teodosie cu Pestera Magilor in care se afla mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma si Damian. De la Manastirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile catre Manastirea Sf. Sava, manastirea care dateaza din sec. V și care adapostește moastele Sf. Sava (accesul in incinta manastirii este permis doar barbatilor). Apoi vom merge catre Hozeva unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe ale carei baze au fost puse de Sfintii Ioachim si Ana, fiind locul unde cei doi sfinti s-au rugat pentru daruirea unui prunc. Inițial, biserica manastirii era inchinata Maicii Domnului. Astazi, insa, dupa reconstruiri si renasteri, biserica poarta drept hram pe Sfantul Gheorghe Hozevitul si pe Sfantul Ioan Iacob de la Neamt. Tot in manastire se afla si pestera unde a trait multi ani Proorocul Ilie. Vom pleca spre Ierusalim și vom intra in Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan. Parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Invieri in care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Cazare și cina la hotel in Bethleem.

Ziua 6. Ein Karem – Tel Aviv – București
Mic dejun. Deplasare la Ein Karem, patria Sfantului Ioan Botezatorul. Aici vizitam Biserica și locul unde s-a nascut ”cel mai mare om nascut dintr-o femeie” si Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul intalnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Ne deplasam catre Tel Aviv și facem tur de oraș cu autocarul apoi vizitam orașul vechi Jaffa, unde admiram biserica ce adapostește moaștele Sf. Gheorghe. Deplasare catre Aeroportul din Tel Aviv pentru formalitațile vamale și imbarcare pentru zborul de București. Decolare din Tel Aviv la ora 19.40, sosire in București la ora 22.30.

Trebuie sa vezi

Haifa
Haifa e locul ce combina influențele arabe și est-europene, tradiția cu modernul. Una dintre atracțiile principale ale orașului este Muntele Carmel, ce ofera o panorama minunata asupra orașului. Pe munte se afla locul sfant Bahai, ce cuprinde Casa Universitara a Justiției și Altarul lui Bab și parcul Gan Haem. Templul Baha’i, supranumit biserica tuturor religiilor, a fost finalizat in anul 1953 și a devenit in scurt timp una dintre principalele atracții turistice din Haifa, oraș cunoscut drept centrul religiei Baha’i și al treilea oraș ca marime din Israel. Templul a fost ridicat pe muntele Carmel și masoara 40 de metri inalțime, cele 9 fațade ale sale ilustrand 9 dintre religiile lumii. Manastirea Stella Maris din Haifa este un așezamant monahal carmelit, de secol XIX, aflat pe versanții Muntelui Carmel, din Israel.

Nazareth
Situat in partea nordica a Israelului, Nazareth este cel mai populat oraș arab din Israel, avand aproximativ 80.000 locuitori (69% musulmani, 31% crestini). Orașul Nazareth este descris ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos, grație acestui fapt, orașul este un centru de pelerinaj creștin. In sec al XIX lea s-au construit in oraș numeroase biserici și manastiri. Biserica Sfantul Arhanghel Gavriil din Nazareth echivaleaza cu Biserica Catolica Buna-Vestire din Nazareth. Biserica a fost ridicata desupra izvorului considerat a fi al Fecioarei Maria și aflat in apropierea casei in care a locuit. In acest loc, Fecioara Maria a primit vestea de la ingerul Gavriil ca il va naște pe Mantuitorul. Apa din izvor poate fi vazuta curgand in absida bisericii. Exista 18 biserici ale Bunei-Vestiri in Nazareth, avand diferite confesiuni și comunitați. Biserica Catolica Buna-Vestire din Nazaret este o biserica catolica moderna, construita pe ruinele unor biserici bizantine din perioada Cruciadelor. In incinta acestei biserici se afla și locul casei Sfinților Ioachim și Ana. Biserica moderna a Bunei-Vestiri din Nazaret are un dom de peste 50 de metri inalțime, fiind cea mai mare biserica din orientul apropiat. A fost construita sub forma de crin, simbolul Fecioarei Maria. Biserica este decorata cu mozaicuri ale Fecioarei Maria donate bisericii de catre comunitați creștine din intreaga lume.

Ierusalim

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: BAVARIA TOUR