Aplicatia care te ajuta sa nu fii inselat de taximetrist

Ar fi bine sa existe si la noi asa ceva; cel putin in Bucuresti e o adevarata problema. Insa nu, nu e la noi; e la cei ce sunt interesati sa-si imbunatateasca reputatia si sa-si intampine turistii asa cum se cuvine.

O firma din Cehia va realiza o aplicatie pentru telefonul mobil, o adevarata arma impotriva uneia dintre cele mai mari probleme ale Pragai: taximetristii necinstiti. Aplicatia vine in sprijinul turistilor care nu cunosc orasul si aleg sa foloseasca taxiul pentru a se deplasa. Ca si la noi, practicile cele mai frecvente sunt folosirea aparatelor de taxat modificate pentru a inregistra mai mult, ocolirea intregului oras pana la sosirea la destinatie si chiar (caz singular in Praga, slava Domnului!) montarea unor dispozitive electrice pe scaune care produc socuri electrice pentru a “cuminti” pasagerii agitati.

Cum functioneaza? Pasagerul introduce tariful standard in aplicatie care, pe baza unui sistem GPS, calculeaza costul aproximativ al cursei. Aplicatia va include o serie de recomandari referitoare la trasee si preturi si optiunea de a face o fotografie a masinii si de a raporta soferul necinstit. Exista deja cateva aplicatii asemanatoare care au insa anumite limitari cum ar fi conexiunea la Internet care e destul de scumpa in cazul roamingului.

Firma ceha Et netera a pus deja la dispozitia primariei aplicatia “Virtual Taximeter” sub forma de concept, urmand sa fie dezvoltata in parteneriat cu autoritatile sau de catre firma pe cont propriu. In plus, pentru a veni in sprijinul turistilor ce nu cunosc Praga, aplicatia va putea fi downloadata gratuit.

10 thoughts on “Aplicatia care te ajuta sa nu fii inselat de taximetrist

 1. Pingback: Aplicatia care te ajuta sa nu fii inselat de taximetrist - Ziarul toateBlogurile.ro

 2. tatiana

  Sper sa adoptam si noi aplicatia asta, pentru ca nu mai demult de alaltaieri m-a plimbat un taximetrist, nesocotind ruta pe care am indicat-o si spunandu-mi ca “tot aia era”. Felicitari cehilor!

 3. Mihai

  n-am banuit ca exista asa ceva, dar mi se pare geniala aplicatia, it’s a must have in conditii ca ale mele care calatoresc destul de mult

 4. milka

  Este un blog superb,ce bine este prezwntat tot!Sa informez ca eu locuesc in Bulgaria-vecina Romaniei:)

 5. milka

  Este un blog superb,ce bine este prezentat tot!Sa informez ca eu locuesc in Bulgaria-vecina Romaniei:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>