Zona Lepsa, judetul Vrancea

Inca din vremea primilor ani de scoala mi s-a inoculat ideea ca „tara noastra-i o comoara”. Naivitatea varstei m-a facut sa cred acest lucru, insa maturitatea a vrut totusi sa si verifice autenticitatea afirmatiei.  Astfel am ajuns sa ma plimb putin prin tara noastra draga si sa-mi formez propriile pareri.

Una dintre zonele mele preferate se afla in judetul Vrancea. Pe langa statiunea Lepsa, in zona mai pot fi vizitate Cheile Tisitei, Cascada Putna sau Rezervatia Naturala Lepsa Zboina, toate aducandu-si aportul si creand fascinantul peisaj al locului.

Lepsa este o statiune lipsita de nebunia si aglomeratia statiunilor prahovene, in care reusesti intr-adevar sa scapi de zgomotul si praful urban si pur si simplu sa te odihnesti. Ce-i drept eu am vizitat-o in extra-sezon, lucru care poate m-a facut sa o indragesc mai mult. Punctul forte al statiunii este clar cadrul natural, insa ca obiective antropice recomand Manastirea Lepsa si pastravaria locala, mai ales iubitorilor de peste.

Cheile Tisitei merita explorate chiar si de cei care nu sunt atat de pasionati de drumetii, pentru ca de la intrarea in rezervatie si pe tot parcursul ei, te afli in mijlocul salbaticiei. Drumul forestier, aflat de-alungul raului Tisita, va va conduce spre niste peisaje uluitoare. Este indicat un echipament adecvat, deoarece drumul este presarat cu mici obstacole, uneori fiind necesar sa treceti si prin apa.

Cascada Putnei nu impresioneaza prin grandoare, ci prin frumusetea culorilor apei. De altfel, intregul areal poate fi caracterizat ca o rezervatie naturala la scara mica. Drumul pana la cascada este amenajat, accesibil, ceea ce face ca expeditia pana acolo sa fie una extrem de placuta si linistita.

Singurul lucru negativ din toata aventura a fost faptul ca la fiecare intrare spre aceste obiective naturale era o pustietate maxima, nici urma de vreun ghid sau macar vreun taxator pe care sa-l mai intrebi una alta. Ar fi fost de un real folos o prezenta umana acolo, mai ales pentru cei care se aventureaza pentru prima data acolo. Insa, iubitorii muntelui si ai salbaticiei, trebuie neaparat  sa viziteze si aceste meleaguri vrancene.

[nggallery id=86]

2 thoughts on “Zona Lepsa, judetul Vrancea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>