Prea gras ca sa zboare

Cel putin asta au hotarat cei de la compania aeriana Air Transat in cazul unui barbat de 200 de kilograme, care voia sa zboare de la Londra pana in Canada, la Toronto. Cotidianul Telegraph prezinta povestea cel putin trista a unui om caruia i-a fost refuzat dreptul de a calatori cu avionul din cauza greutatii si dimensiunilor sale. Britanicul a fost escortat de la bordul avionului de catre o stewardesa si i-a fost oferita o alta varianta de zbor transatlantic, insa numai cu conditia ca el sa achite doua bilete intregi.

Barbatul de 32 de ani a fost devastat la aflarea vestii, mai ales ca omul dorea sa mearga la matusa sa care era pe moarte. Mai mult, el nu si-a putut permite sa plateasca 928 de lire, atat cat costau cele doua bilete, asa ca nu a mai ajuns in Toronto, matusa sa stingandu-se din viata la doua zile dupa ce el ar fi trebuit sa soseasca in Canada.

Oficialii companiei aeriene i-au restituit barbatului pretul biletului si au motivat refuzul de imbarcare prin faptul ca, din cauza dimensiunilor pasagerului, cotiera dintre scaune nu a putut fi coborata iar el ar fi ocupat peste o treime din scaunul vecinului sau de zbor. Ei s-au mai scuzat si prin faptul ca nu pot cere pasagerilor dimensiunile lor in momentul rezervarii locurilor pentru ca aceasta ar fi o incalcare a drepturilor omului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>