Grecia acopera cheltuielile turistilor ramasi pe teritoriul ei

In incercarea de a-si imbunatati imaginea internationala, grecii promit ca vor acoperi costurile suplimentare ale turistilor care raman blocati in tara lor ca urmare a grevelor sau dezastrelor naturale. Ministrul turismului a afirmat intr-o conferinta de presa ca va plati fiecare noapte suplimentara petrecuta de turistii ce nu-si pot continua calatoria din cauza acestor evenimente neprevazute si independente de vointa lor; se spera astfel ca vizitatorii se vor incumeta din nou sa isi faca vacantele in orasele grecesti.

Imaginea statului elen a fost puternic afectata in ultimele luni ca urmare a protestelor si manifestatiilor stradale determinate de masurile de austeritate impuse de guvernul de la Atena. In plus, eruptia vulcanului din Islanda care a cauzat cel mai mare haos din istoria traficului aerian a avut un efect negativ si asupra industriei turistice a Greciei.

Cu toate acestea, se pare ca situatia incepe treptat sa revina la normal, inregistrandu-se deja primele semne de revenire ale industriei turistice. Daca acum cateva saptamani toate previziunile erau extrem de pesimiste, in ultima perioada se inregistreaza tot mai putine anulari ale rezervarilor, ba chiar cresteri in anumite zone ale tarii.

Oricum nu le plang eu de mila grecilor; au atatea locuri frumoase, ferite de greve si rupte parca de realitatea cotidiana, incat nu-mi fac griji ca nu vor mai avea turisti. Mai jos, un mic exemplu. :)

httpv://www.youtube.com/watch?v=fQpBJ4mJzlI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>