Islanda foloseste Internetul pentru a salva turismul

[singlepic id=479 w=500 h=450 float=]

Guvernul islandez a facut apel la cei 320.000 de locuitori pentru a-si promova tara pe internet, in incercarea de a salva industria turistica puternic lovita de eruptia vulcanului din luna aprilie. Islandezii sunt rugati sa foloseasca retelele de socializare ca Facebook sau site-ul de microblogging Twitter pentru a arata restului lumii atractiile turistice ale Islandei. Autoritatile sustin ca tara a fost foarte putin afectata de eruptie, intr-o proportie de 3 – 5% din teritoriul sau. Mai mult, vulcanii sunt departe de zonele urbane, deci nu prezinta pericol pentru turistii veniti in vizita.

Eruptia vulcanului Eyjafjoell a dat peste cap planurile guvernamentale care vedeau in turism unul dintre sectoarele ce puteau salva economia din criza adanca in care cazuse in 2008. Cenusa vulcanica  imprastiata in urma eruptiei a cauzat cel mai mare blocaj al traficului aerian din Europa, de la cel de-al doilea razboi mondial, afectand peste 100.000 de zboruri si 8 milioane de pasageri. Astazi, responsabilii cu turismul din Islanda incearca sa faca uitat episodul nefericit cu eruptia si sa ne ademeneasca prin imagini sau filmulte postate pe Internet cu vulcani, gheizere sau ghetari.

httpv://www.youtube.com/watch?v=-rWKFDYp3SU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>