Cu barca prin Grecia

Daca pana ieri v-am povestit cu lux de amanunte calatoria noastra pana in Sivota dar aratandu-va doar poze, astazi voi pune si cateva filmulete facute pe acolo , sper sa va placa :)

Prima parte si cea mai interesanta este cum ne apropiam de Ithaca dupa ce cu o zi inainte speriasem o batrana in Kalamos de unde mi s-a tras si porecla de Ulise :) Mergeam usor cam cu 8 – 9 noduri spre Vathi, cu o vreme buna si aveam timp sa ne uitam la case ( care erau cam ciudatele totusi, micute si puse chiar in mijlocul stancilor ). In rest asa e , ma simteam cam ca acasa :)

httpv://www.youtube.com/watch?v=CKWQNetxdjE

Retineti ca va povesteam despre Vathi cat e de misto si in filmuletul asta tocmai pornisem motorul si incepeam manevrele de acostare. Eu eram la timona si cu totii ne uitam unde zisese ala cu velierul sa nu parcam in stanga si incercam sa vedem dupa Greek Water Pilot ( cartea care este ceruta in film ) adancimea si dotarile de la fiecare dintre chei. Totodata ochisem si o poienita si incercam sa vedem unde sa lasam barca mai aproape sa plecam la gratar. Pe tot parcursul excursiei echipajul mai facea scandal lui Skipper 1 ca nu tinea directia iar raspunsul lui invariabil era ” este un delay de 10 secunde ” din momentul in care faci manevra pana barca face ce i-ai dat tu sa faca :) Dar cand nu esti la timona nu mai tii minte :)

httpv://www.youtube.com/watch?v=s1Hrt-116wM

Scriam pe buna dreptate ca decizia de a mai ramane o seara in Sivota ar fi fost realmente inteleapta mai ales ca imediat ce am iesit de acolo norii au pus stapanire pe insula. Niste nori chiar urati si care au scos o ploaie deasa dar calduta. Echipajul insa era dotat cu pelerine de ploaie ( aveam 3 asa ca Skipper 1 a stat sub biminy ( o copertina chiar peste carma ) Skipper 2,5 – head a stat sub copertina din fata iar noi ceilalti 3 care eram la manevre am purtat pelerinele. Dupa un inceput  mai greu si fiindca nu erau valuri aproape deloc am avut timp sa facem un filmulet sa vedeti cam cum era atmosfera la noi pe barca intr-un moment mai linistit. Am filmat bandarea barcii, vantul care era de 22 dar retineti ca am mers si pe 38 – 40 , pavilionul , reporterul si in general cam tot ce au putut prinde cei 2 reporteri.

Ne distram ca ceilalti care plecasera din Sivota mergeau doar pe motor cand noi mergeam cu o jumatate de foc si o sa vedeti ca mai apar din cand in cand pauze in momentele in care barca se inclina periculos si toata lumea se tinea de ceva. Vorba Skipper-ului ” o mana pentru tine o mana pe barca ” :)

httpv://www.youtube.com/watch?v=-8WFTZqFF_Q

Salata si rosiile erau cauza raului de mare din prima zi si toata lumea le invoca imediat ce se apleca barca :)

Pana la urma am ajuns si in urmatorul port Nidri despre care o sa va scriu mai multe maine :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>