Campionatul Mondial de Fotbal si turismul din Africa de Sud

Odata cu inceperea Campionatului Mondial de Fotbal, Africa de Sud a devenit centrul atentiei pentru milioane de oameni din intreaga lume. Desi numai vreo 300 de romani au ajuns anul acesta la evenimentul sportiv, multe alte natiuni mai bogate si-au trimis suporterii pe continentul african. Asa ca Africa de Sud profita acum, dupa eforturile uriase si investitiile facute in ultimii ani. Tara s-a pregatit impecabil pentru acest eveniment sportiv: a construit 5 stadioane, a renovat alte 5, a construit un nou aeroport si a introdus un tren de mare viteza intre aeroportul din Johannesburg si centrul orasului.

Astazi gradul de ocupare al hotelurilor din Johannesburg, Cape Town sau Durban este unul imbucurator, de la 70% in sus. Inca de la inceputul lunii si pana acum peste 700.000 de turisti straini au trecut granitele tarii, fruntasi fiind fanii fotbalului din S.U.A., Marea Britanie, Germania, Brazilia sau Argentina. Insa, poate cel mai mare castig al acestei Cupe Mondiale este ca multa lume si-a schimbat perceptia despre tara africana. Daca pana acum era mai multa reticenta, teama sau impresia de grad scazut de confort, incepand cu acest eveniment sportiv multi turisti straini au putut vedea cu ochii lor schimbarile din tara.

Pe langa suma estimata de 2 miliarde de dolari castiguri din turism, autoritatile sunt convinse ca promovarea destinatiei Africa de Sud prin organizarea Campionatului de Fotbal va aduce beneficii tarii multi ani de acum inainte, aducand in tara noi categorii de turisti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>