Colosseum-ul isi deschide labirintul subteran

[singlepic id=499 w=500 h=450 float=]

Vizitatorii Romei vor putea admira in curand, pentru prima data dupa aproape 2.000 de ani, un coridor subteran apartinand Colosseum-ului ce a fost tinut departe pana acum de ochii publicului. Acest coridor este locul in care faimosii gladiatori se pregateau candva pentru lupta iar animalele salbatice, tigrii si leii, erau tinuti in custi inainte de a fi eliberati spre incantarea spectatorilor.

In labirintul de tuneluri romanii tineau toate tipurile de animale exotice pe care le aduceau, incluzand rinoceri, elefanti sau chiar serpi. Pentru mai bine de 400 de ani, atat saracii cat si cei bogati au participat la cele mai violente reprezentatii in interiorul Colosseum-ului, executii, lupte intre gladiatori sau cu animalele salbatice.

Sectiunea subterana a Colosseum-ului va fi deschisa incepand cu luna august si presupune costuri de restaurare de 2 milioane de euro. Inaugurarea va fi apoi continuata cu eforturile responsabililor de a restaura in intregime Colosseum-ul si de a deschide si alte coridoare subterane. Aceste lucrari vor costa inca 32 de milioane de euro insa investitia merita. Si asta pentru ca simbolul Romei si al intregii Italii atrage peste 4 milioane de turisti pe an si genereaza venituri anuale de peste 30 de milioane de euro din vanzarea biletelor si a suvenirurilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>