Comitet de criza pentru salvarea turismului din Grecia

Masura a fost luata dupa ce s-au inregistrat peste 20.000 de anulari ale rezervarilor la hotel numai in Atena si totul dupa protestele de strada ce au avut loc de la sfarsitul lunii aprilie. Pierderile inregistrate pana acum se ridica la zeci de milioane de euro, conform cifrelor oficiale. Comitetul de criza va fi condus de Organizatia Nationala a Turismului din Grecia si are ca scop cresterea numarului de rezervari prin promovarea Greciei ca o destinatie ce ramane in continuare sigura si primitoare pentru turisti.

Turismul este unul dintre principalele motoare ale economiei, generand 17% din PIB-ul tarii si 1 din 5 locuri de munca. Insa, chiar in cele mai dificile momente ale natiunii lovite din plin de criza, Grecia a fost in ultimele saptamani in centrul atentiei mass-media ca urmare a protestelor violente impotriva masurilor de austeritate impuse de Guvern. De aici si cele 20.000 de anulari raportate de sindicatul hotelierilor numai in regiunea Atenei.

Lucrurile nu par a se imbunatati. Pe 20 mai este anuntata o noua greva generala la care vor participa de aceasta data si marinarii. Pe 31 mai un protest asemanator va paraliza inca o data intreaga Grecie. Dupa un an in care hotelierii greci au inregistrat o scadere de 17 procente a numarului de turisti, anul 2010 va aduce un nou regres, de data aceasta si mai drastic.

One thought on “Comitet de criza pentru salvarea turismului din Grecia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>