Hotelurile inchisoare – un trend de urmat

De curand colegii de la Fivestar Hospitality au publicat bilantul pe 2009 al pietei hotelurilor de 3 si 4 stele . In 2009, gradul mediu de ocupare al hotelurilor de 3 stele din Bucuresti a scazut la 37,3%, fata de 2008, cand acesta era de 59,2%, iar tariful mediu s-a diminuat la 213 RON/camera pe noapte, de la 240 RON. Conform studiului, gradul mediu de ocupare al hotelurilor de 4 stele a scazut de la 54,5% in 2008, la 41,5% anul trecut, iar tariful mediu a coborat de la 314 RON la 271 RON.

Trist pentru ei dar mai trist pentru toti cei implicati in turism este ca numarul turistilor straini a scazut in 2009 asta cu toate eforturile de a promova ” The Land of Choice “. Pentru aceasta problema avem si o rezolvare : transformarea inchisorilor in hoteluri.

Cum ar fi sa vina strainii sa viziteze Doftana unde a ” locuit ” nea Nicu ? :) Dar Gherla unde au stat multi detinuti politici sau puscariile abjecte unde stateau cate 20 de ani la Canal intelectualii care aveau tupeu sa ridice glasul impotriva sistemului ? Hotelurile inchisoare sunt la mare cautare acum , in Suedia si Elvetia de exemplu construindu-se un intreg sistem in jurul acestor atractii ciudate.

Noi am putea plusa si sa le oferim si o noapte cu 2 detinuti :) ( pentru amatori ), o inghesuiala in patul de jos pentru cei mai slabi de inger si o bataie buna ( vezi amatorii din Fight Club ) primita de la gardieni. Iar pentru premianti si premiante o portie de … striptease :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>