TUI: mama lui (de) turism bulgaresc

Cel mai mare operator de turism german TUI prin vocea lui Detlev Höhne managerul pentru Maroc , Romania si Bulgaria a declarat faptul ca turismul romanesc este cu 7 – 8 ani in urma celui bulgaresc dupa cum stiam cu totii si dupa cum vazusem si eu personal si va scriam aici .

Asta desi el recunoaste ca avem o tara extrem de frumoasa si peisaje pe care multa lume si-ar dori sa le vada, mai ales cetatenii germani posesori doar de ciment cu aluminiu la ei acasa.

Udrea pe de alta parte da vina, cum era de asteptat, pe privatizarea anterioara in domeniul turistic , de cand a venit ea din 2009 incepand si programul de sprijin real al acestuia. Pana atunci toate hotelurile erau date pe ochi frumosi sau spaga, inclusiv cele luate de sotul ei, si nici macar nu au fost ajutate sa se dezvolte sau facute programe ( ca acum ) sociale. Bune si alea, nu zic nu , dar parca prea putin.

Adevarul e ca noi nu ne-am vandut tara ca altii ci am dat-o pe mana unora care nu au stiut sa o administreze spre binele tuturor ci doar al lor personal, care nu au investit nimic din ce au castigat si care nu s-au gandit vreodata ca romanii vor merge in concediu in alta tara. Daca tot iei un hotel pe 2 lei la malul Marii Negre, la mamaia de ex, de ce nu bagi un ban din zecile de milioane pe care le-ai castigat din afacerea asta intr-o piscina cum trebuie , un spa adevarat, un sistem All Inclusive sau macar in angajarea unor ospatari mai cu bun simt ? Iar tu ca primar daca tot ai facut Mamaia “perla litoralului ” romanesc de ce nu faci niste parcari omenesti, de ce nu faci parcuri de distractie cum trebuie, de ce nu poti aranja terasele alea cat de cat sa nu arate ca un loc haotic si manelizat ?

O propunere as avea insa pentru cei de la TUI ( care prin investitiile lor si neincluderea Romaniei ca destinatie 3 ani in cataloagele lor au “ajutat ” putin la starea de fapt ) : ce ziceti daca ati promova turismul de ratare ? Failure Tourism Program : va aratam cum au reusit niste oameni sa-si bata joc de o tara care avea de toate. Nu ar avea succes ? Oamenii se uita la Stirile de la ora 5 sa vada ca altii o duc mai prost decat ei … de ce nu ar veni intr-o tara sa vada unii care sunt mai in rahat decat ei desi ar fi avut cum sa o duca mult mai bine ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>