Eruptia vulcanului din Islanda – prilej de vacanta

httpv://www.youtube.com/watch?v=tGPD_0SCDp4

Ceea ce speriase acum cateva zile o tara intreaga, eruptia vulcanului Fimmvorduhals de pe ghetarul Eyjafjallajokull din Islanda, s-a transformat astazi intr-un magnet pentru turistii din toata lumea care profita si viziteaza Islanda pentru a vedea live spectaculosul eveniment.

Hotelierii din zona sunt si ei extrem de incantati pentru ca afacerile le merg mai bine ca niciodata si se roaga ca eruptia sa dureze cat mai mult pentru a avea localurile pline. Intr-adevar, asa cum se lauda ei, sunt putine restaurante de 4 stele care iti pot oferi o cina si o priveliste spectaculoasa a unei eruptii vulcanice. Mai mult, hotelierii au inceput deja sa puna la dispozitia clientilor elicoptere care zboara deasupra vulcanului.

Acesta a intrat in eruptie acum o saptamana, cand peste 500 de persoane au fost evacuate din zona. Desi geologii nu pot indica cu precizie data cand eruptia va lua sfarsit, localnicilor li s-a permis intoarcerea la casele lor. Mai mult, de marti a inceput si cresterea simtitoare a numarului de turisti din zona. Se pare ca s-a deschis chiar un traseu montan pe care se poate ajunge in apropierea ghetarului iar Reykjavik Excursions ofera excursii cu autocarul pentru cei dornici sa vada un asemenea fenomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>