Despre Sacre Coeur, Paris – fotografii

[singlepic id=304 w=500 h=450 mode=watermark float=]

Un alt loc deosebit al Parisului este Basilica Sacre Coeur, aflata in cel mai inalt punct al orasului, pe dealul Montmatre. E probabil unul dintre cele mai speciale locuri din oras sau cel putin noi asa am simtit. Biserica este impresionanta iar atmosfera este una foarte boema. Asta pentru ca in spatele bisericii sunt cateva stradute impanzite cu artisti, pictori, bistrouri si vanzatori ambulanti ce ofera (la supra-pret :) ) suveniruri sau produse traditionale.

Noi am mers cu metroul pana in apropiere si apoi am urcat cateva trepte (destul de multe) pana sa ajungem in curtea bisericii. Pentru cei mai comozi sau cu o conditie fizica nu foarte buna exista si un funicular care va poate aduce fara efort sus :) . Nu stiu exact cat costa insa, din ce am auzit, e cam cat un bilet de metrou.

Biserica este foarte frumoasa si in interior insa, din pacate, am fost rugati sa nu fotografiem pentru a nu deranja. Intrarea este gratuita iar pentru a avea acces la dom, in varful bisericii am platit 5 euro de persoana. Drumul pana in varf este destul de anevoios, fiind nevoiti sa urcam 300 de trepte in spirala :). Important e ca scria chiar la intrare ca sunt 300 de scari si nu exista lift, asa ca macar am stiut la ce ne inhamam. Privelistea de sus merita insa tot efortul.

[nggallery id=48]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>