La ski in Austria – Serfaus, Tirol – drumul

Uite ca aproape se termina iarna si nu apuc sa va povestesc despre saptamana mea la ski in Austria.

Asadar, dupa un drum extraordinar de obositor de 1700 km traversand in 9 ore Romania si tot in 9 ore facand restul de 1200 de km , am ajuns in Austria la Feichten, o localitate extrem de interesanta la 12 km de Landeck. Locul este absolut incantator, cabana aflandu-se intre munti, cu un peisaj feeric si multa multa zapada. Drumul pana acolo trece printr-un tunel de 11,8 km sapat in munte si tin sa va reamintesc faptul ca e construit de curand si ca noi avem zeci de kilometri de ocolit niste munti mai mici decat Alpii decat sa sapam un amarat de tunel de 1 km macar, nu 12.

[imagebrowser id=38]

Absolut frapant este ca vezi pe tot drumul sapada pe margine, fie si de 1 – 1,5 m dar soseaua este doar putin umeda daca ninge si nicidecum troienele nesimtite de la noi. Tehnologia ” avansata ” pe care o folosesc sunt niste granule care in contact cu apa se topesc si elibereaza caldura astfel neatacand cimentul si topind zapada de la inceput. La noi nu o sa aduca niciodata granule de astea fiindca nu o sa mai ia nimeni bani pe plombe. Asta pana-i dam in judecata cu totii sa ne recuperam banii pe reparatiile la masina si atunci vor fi nevoiti sa o faca.

Oricum ar fi la noi, acolo este o cu totul alta lume. Ordonata, cu bun simt si parca mult mai linistita decat la noi. Se vede ca fac turism de zeci de ani si ca din asta traiesc ( si o fac bine ). Te intampina cu zambetul pe buze, niciodata pretul negociat pe e-mail sau telefonic nu va creste, ba chiar te trezesti cu niste snaps bonus :)

Referitor la drum va pot spune ca ne-am intalnit in telecabina cu niste nemti care si ei se plangeau ca au facut 450 km in 13 ore ( blocaje pe autostrada ) asa ” si bogatii plang ” :) Maine mai multe despre Serfaus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>