Un nou design al aeronavelor ii asaza pe pasageri fata in fata

designq

Daca tot auzim in ultima vreme de falimente sau pierderi uriase in randul companiilor aeriene iata ca sunt si institutii sau companii care cauta metode pentru a iesi din criza. Un astfel de exemplu ar putea fi acest concept adresat companiilor aeriene low-cost ce ar putea revolutiona industria si ar creste semnificativ numarul de pasageri. Dezvoltatorii sai  sustin ca design-ul este realizat in primul rand pentru zborurile scurte si ca are ca avantaje cresterea cu 50% a numarului de pasageri transportati si implicit reducerea semnificativa a costurilor. Mai exact e vorba de locuri pe scaune rabatabile iar pasagerii vor sta cu spatele la fereastra si cu fata la ceilalti calatori. Nu se poate pune problema carucioarelor cu mancare pentru ca acestea nu vor incapea, spatiile dintre randurile de scaune fiind prea inguste :) .

Design Q, compania britanica ce propune acest nou concept sustine ca el este destinat zborurilor scurte, sub o ora ce trebuie privite asemenea unor calatorii cu autobuzul sau trenul. Persoanele care calatoresc un interval de timp redus vor prefera sa sacrifice confortul dar sa plateasca un bilet la jumatate de pret. Mai mult, aeronava care va folosi un astfel de design va fi mai usoara, va consuma mai putin combustibil iar imbarcarea si debarcarea pasagerilor vor lua mult mai putin timp decat cele traditionale.

Sa nu uitam ca in urma cu ceva timp compania aeriana Ryanair a anuntat ca studiaza posibilitatea de a introduce in aeronavele sale un loc unde unii pasageri vor putea calatori in picioare, la fel ca in celelalte mijloace de transport in comun, la jumatate de pret.

One thought on “Un nou design al aeronavelor ii asaza pe pasageri fata in fata

  1. lavy

    nu prea ma incanta ideea asta..imi place sa merg cu avionul si implicit toate etapele..e asa mai special…si acum sa semene cu metroul? bleah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>