OMT estimeaza o scadere de 2-3% in 2009 a turismului global

Cererea in sectorul turistic a scazut simtitor in principal din cauza crizei economice financiare, la care s-a adaugat mai recent si amenintarea gripei porcine. Toate acestea au dus la o scadere cu 8% a sosirilor turistilor pe plan international in primele doua luni ale anului, acestea atingand acelasi nivel ca si in 2007. In plus, gripa porcina poate constitui o amenintare pentru turismul global si, de aceea, fenomenul este monitorizat indeaproape de Organizatia Mondiala a Turismului impreuna cu cea a Sanatatii.

Estimarile OMT pentru primele luni ale anului indica o continuare a trendului descendent in turism, trend inregistrat inca din a doua jumatate a anului trecut. Destinatiile turistice din toata lumea s-au confruntat cu scaderi ale cererii, cu exceptia celor din Africa, America Centrala si de Sud. Pana acum, cele mai afectate zone sunt Europa, Nord-Estul Asiei si Orientul Mijlociu.

In acest context, OMT previzioneaza o scadere cu 2-3% in turismul global, in ciuda eforturilor tuturor statelor de a stimula acest sector.

Nu se stie deocamdata care va fi impactul gripei porcine asupra industriei turistice, insa cu siguranta Mexicul este tara care sufera cel mai tare in aceste momente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>