De ce sa veniti la noi ?

Am iesit pe locul 11 intr-un top Forbes.  Evident e foarte bine la cate locuri sunt de vizitat in lumea asta dar destul de putin pentru aceste vremuri de criza cand toata lumea incearca sa stea mai pe acasa si sa-si faca vacantele mai low cost.

Motivele pentru care suntem pe acest loc sunt ca Leul romanesc, scrie publicatia, s-a depreciat in raport cu dolarul cu 30%, iar biletul din SUA dus-intors costa 970 de dolari, scrie cotidianul Pravda. De aici insa incep problemele.

Dai banii aia pe bilet, ai dolarii la tine si ai coborat pe Otopeni. De aici incolo sa ne imaginam un mic traseu al tursitului necunoscator prin frumoasa noastra tara. De la aeroport de inhata un taximetrist din aia pe care toti i-am detestat la un moment dat fiindca daca te vad ca nu esti de pe acolo iti iau si 50 Eur sa te duca la un autocar. A, daca ai doar dolari nu e nimic , schimbam la 1 / 2 ca asa e la noi.  Sa zicem ca investeste banii si ajunge la un autocar spre Sinaia , cu plata la sofer, care si el vazand ” carne proaspata ” zice : ” To Sinaia ? OO , jump in , it’s only 60 Euros but I can give you the ticket in exchange for 100 dolars ” .

O data ajuns la Sinaia dupa 4 ore de mers minim fiindca e prea glomerat, merge la hotel unde gaseste camere de 3 stele la 100 $ / noapte ca na, l-au vazut baietii ca e strain , lasa ca are el bani. Probabil ca seara va iesi la o terasa , va manca ceva asa , de vara , la un 60 $ ca n-are rest , va cauta o frumusete locala de unde nu va scapa fara macar 100 $ si cu mult noroc si fara o boala dupa care se va duce sa se culce. Dar unde ca in camera deja e inundatie de la cel de sus , vreo petrecere data de ” unu’ mare de la Guvern ” sau in cel mai bun caz vre-un microanimal prin asternut.

Si iata cum din calatoria lui ieftina s-a ales praful si americanul nostru se va duce inapoi fara bani , cu mult noroc fara vreo boala si mai ales cu promisiunea ferma ca nici in ruptul capului nu mai trece pe aici. Ever. :)

7 thoughts on “De ce sa veniti la noi ?

  1. Gheorghescu

    Daca esti atat de tampit sa vii din SUA si sa procedezi cum ai descris tu, iti meriti soarta. Se explica astfel de ce bucurestenii stau vineri jumatate de zi in trafic pe drumul spre Sinaia, iar duminica tot atat pe drumul de intoarcere. Fiindca afla, draga comentatorule, ca Romania nu e numai Bucuresti si Valea Prahovei si ca tara e plina de pensiuni curate, cu cazare ieftina si mancare buna. Problema e sa iesi din Bucuresti si sa nu fii tampit. Sau afectat la creier de vreo boala despre care pomeneai.

  2. admin Post author

    In principiu ai dreptate cu iesitul de pe traseul original Bucuresti – Valea Prahovei dar ce te faci ca n-ai aeroport care sa gestioneze zboruri SUA decat in Capitala.

  3. Geologul

    Pai daca tot vii in Romania ca e ieftin, macar poti sa schimbi niste dolari inainte, nu ? Si eventual sa-ti faci o rezervare la un hotel inainte. Nah,la taximetristi n-am ce sa zic, ori ii eviti, ori iti iei tzeapa, asta e …

  4. Gheorghescu

    da, ai dreptate cu cursele directe SUA – Romania, dar si aici e o solutie eleganta: vii pana la Viena, de exemplu, si de acolo ai curse low-cost spre Cluj sau Iasi si probabil si spre alte locatii. Trebuie doar ceva pregatire a calatoriei, rezervari pe net,etc. Dar, scuza-ma ca insist, trebuie sa nu fii tampit, fiindca altfel scenariul descris de tine devine realitate :)

  5. Radu

    Geologul, nu cred ca ai unde sa schimbi dolari in lei ( vorba cantecului ” cu toti baietii mei ” :) ) in SUA iar aici pe aeroport nu cred ca ai timp ca vin celebrii taximetristi si te iau de mana.
    Americanii oricum sunt destul de imbecili incat sa creada ca si la noi este ca si la ei ” puterea cetateanului ” si ca cineva o sa-l ocroteasca. Surpriza, nu e asa :)

  6. Gigi

    Ba, americanii astia oricum sunt niste tampiti si toata lumea-i fura pe unde se duc fiindca si ei sunt niste hoti. Lasa sa-i furam si noi putin ca nu avem nevoie de ei in tara sa ne omoare cantaretii si lumea pe trecere de pietoni ca e ei beti.

  7. lavy

    americanii care ar fi interesati sa vina in RO, ar veni cu siguranta printr-o agentie, ceva organizat…si aici ma refer la o agentie de-a lor! nu stiu daca ati auzit de Tauck (google)..parca anul trecut bagasera si ceva din RO

    in schimb, pe cont propriu sa vina ei, or vreo recomandare, sau vreo nebunie. Dupa cum spuneai si tu, vine turistul strain in RO si ce sa faca..e ceva in aeroport sa-l ajute? in orase?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>