Destinatii Europene

Sejur 6 zile/ 5 nopti Dublin, Irlanda - Shoping

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Sejur
Durata:
6 zile
Valabilitate Oferta:
11/12/2008 - 16/12/2008
Pret Total:
623 € (103.83€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

 • ski
 • litoral
 • muzee
 • monumente istorice
 • drumetii montane
 • scufundari
 • excursii ecvestre
 • ecoturism
 • centre shopping
 • concerte

Descriere Oferta Turistica:

TRADIȚII ȘI CUMPĂRĂTURI DE CRĂCIUN ÎN DUBLIN
11-16 decembrie 2008 AVION + AUTOCAR 623 EURO
Centrul orașului Dublin este un paradis pentru amatorii de shopping. Magazine de tot felul, cu mărfuri îmbietoare, vă întâmpină pretutindeni. Grafton Street și Henry Street, ambele închise circulației de mașini, sunt două dintre cele mai importante străzi comerciale, ticsite de cumpărători îndeosebi înaintea Crăciunului, dar sezonul cumpărăturilor pare sa înceapă cu fiecare an tot mai devreme. Aici puteți întâlni magazine ale unor brand-uri celebre oferind îmbrăcăminte la prețuri comparabile cu cele din magazinele centrale obișnuite. Printre cele mai cunoscute magazine pe care nu trebuie să le ratați se numără Cleary’s de pe O’Connel Street, Brown Thomas de pe Grafton Street și Arnotts de pe Henry Streets. Stephen’s Green, Jervis și Illac Shopping Center, aflate tot pe aceste străzi, vor fi deschise până mai târziu pentru a veni în întâmpinarea cumpărătorilor de Crăciun. Acesta este cel de-al patrulea an în care Târgul de Crăciun își deschide porțile. Atmosfera fermecătoare de sărbători pe care o aduce cu sine este marea plăcere a familiilor și a amatorilor de shopping. Docklands Market are loc anul acesta între 12-23 decembrie. Puteți găsi orice aici, de la ornamente mai puțin obișnuite, jucării din lemn și produse cosmetice, până la bijuterii lucrate manual, sticlă și ceramică, astfel încât veți fi tentați să cumpărați cadouri cât mai deosebite . În timp ce colindați magazinele, nimic nu e mai plăcut decât să vă opriți la unul dintre chioșcuri ca să savurați un pateu proaspăt scos din cuptor, o plăcintă sau alte bunătăți, ori să vă încălziți cu o ciocolată caldă sau un vin tradițional cu scorțișoară. Așadar, pentru această minunată atmosferă de sărbători, nu ratați Târgul de Crăciun în programul vostru de shopping la Dublin. PROGRAM
ZIUA 1
”Cead Mile Failte!”-Bun venit la Dublin!
ZIUA 2
Tur al orașului și după-amiază de voie În cursul dimineții vom face un tur al orașului însoțiți de un ghid local vorbitor de limbă engleză (vom asigura traducerea în limba română) și vom vizita Trinity College, Guiness Storehouse, Malahide Castle și Golful Dublin.
ZIUA 3
Shopping – lăsați-vă purtați de febra cumpărăturilor în Dublin
ZIUA 4
Shopping. Opțional: Wicklow Mountains și Glendalough
ZIUA 5
Shopping – ultima zi de cumpărături
ZIUA 6
Plecare spre casă.
1. ”Cead Mile Failte!” – Bun venit la Dublin!
Sosire la aeroportul din Dublin și transfer la hotel, în centrul orașului.
Cazare și înnoptare.
2. Dublin – tur de oraș
Primul mic dejun irlandez la hotel.
Tur panoramic al orașului Dublin, începând cu partea de nord a râului Liffey. În această zonă sunt monumente importante și impunătoare, precum General Post Office de pe artera principală O’Connel Street, sau Custom House pe malul râului, ori Phoenix Park, cel mai întins parc public din Europa. Cealaltă jumătate a orașului, aflată în sudul râului Liffey, este mai sofisticată. Aici veți vedea lungile clădiri georgiene și Merrion Square, locul în care se află casa memorială a lui Oscar Wilde, veți remarca porțile viu colorate ale clădirilor înălțate de-a lungul străzii Grafton Street și marile magazine. Nu departe de St. Stephen’s Green, în Kildare Street, se află casa lui Briam Stocker, autorul celebrului roman Dracula. Această zonă a orașului este însuflețită de studenții de la Trinity College, unde este expusă, în bibliotecă, faimoasa Book of Kells. Universitatea se învecinează cu centrul istoric, unde sunt amplasate Dublin Castle și cele două mari catedrale, St. Patrick și Church of Christ.
Prima oprire o vom face la Trinity College.
Trinity, cea mai veche universitate din Irlanda, a fost construită în 1592, de regina Elisabeta 1, pe un pământ confiscat unui preot augustin. Campanila a fost adăugată în 1852 pe spațiul în care se afla centrul fostei mănăstiri. Înălțată ca să ofere educație familiilor nobiliare anglo-irlandeze, cursurile au fost restricționate pentru catolici, iar aceste restricții nu au fost complet înlăturate decât în anii 1970. Universitatea a început, totuși, să admită femei în 1902, mai devreme decât majoritatea universităților britanice. Clădirile care înconjoară corpul principal au fost construite, în cea mai mare parte, în perioada georgiană, unele înlocuind corpuri mai vechi. Veți putea admira aici Parliament Square și clădiri din secolul al XVIII-lea. Trinity College a devenit celebră și datorită unor studenți deveniți cunoscuți în lumea întreagă, printre care Jonathan Swift și Samuel Beckett.
Vizită la Guiness Storehouse. Vom începe vizita cu un prânz irlandez la barul faimoasei fabrici de bere, unde veți fi serviți cu o halbă de Guiness proaspătă. Fabrica de bere Guiness din Dublin este cel mai mare producător de bere din Europa și, evident, din Irlanda. Deschisă în 1904, fabrica funcționa pentru fermentarea și depozitarea berii. Astăzi adăpostește o expoziție rafinată, dedicată istoriei berii Guiness. Veți descoperi ce anume intră în compoziția unei halbe de Guiness: ingredientele, procesul de fermentare, durata acestuia, munca depusă și pasiunea. Expoziția prezintă și modul în care a fost berea lansată pe piață, și cum este astăzi vândută în peste 150 de țări. Turul fabricii se încheie cu o vizită la Gravity Bar de la etajul 7. OPȚIONAL: Cum se toarnă o halbă de Guiness Truc. Vreți să aflați cum se toarnă berea Guiness în halbe? O puteți face turnându-vă singuri propria halbă de bere sub ochiul atent și experimentat al conducerii barului. Veți descoperi direct de la sursă pasiunea, mândria și abilitățile necesare în fabricarea și servirea acestei delicioase băuturi negre. Iar ca o încununare a acestor exigențe, fiecare halbă de bere va avea, din acel moment încolo, un gust desăvârșit. În cursul după-amiezii vom călători spre nord, către pitorescul orăsel maritim Malahide, pentru a petrece puțin timp în oraș sau pe plajă și pentru a admira peisajul pe care îl oferă Velvet Strand la contopirea cu orizontul, brăzdat de ambarcațiuni cu pânze. Vizită la Malahide Castle.
Malahide Castle este unul dintre cele mai vechi castele din Irlanda. Proprietatea, întinsă pe 100ha, a fost întemeiată în secolul al XII-lea de către familia anglo-normandă Talbot, și a fost locuită de către aceștia până în 1976. Castelul adăpostește o bună parte din mobila originală, o colecție de instrumente muzicale și o colecție deosebită de portrete ale unor personaje istorice irlandeze. Se recomandă un scurt tur al castelului și o pauză de cafea și dulciuri de casă la barul din incinta clădirii.
Drumul de întoarcere îl vom face prin Howth și Golful Dublin. Howth, un port pescăresc și de yahturi, întins în partea de nord a Capului Howth, este și o foarte cunoscută localitate turistică. Are multe elemente de atracție, îndeosebi coasta. Capul Howth oferă o superbă priveliște a Golfului Dublin, a munților Wicklow și a Văii Boyne. În golf se vede o insulă sălbatică, monastică, loc de refugiu pentru păsări, înspre care se poate face vara o plimbare plăcută cu yahtul.
OPÈšIONAL: SEARÄ‚ IRLANDEZÄ‚
Merry Ploughboy Pub, Dublin
Celebrul spectacol de la Taylor’s Three Rock și-a schimbat adresa în 2007. Cea nouă este un loc foarte la modă, cu muzică 7 nopți pe săptămână, tot anul. Spectacolul live include dans irlandez și artiști bine cunoscuți, dar și preparatele rafinate sunt unul dintre secretele succesului unei seri patrecute aici. La Merry Ploughboy Pub, trăirea tinerească se combină cu arta tradițională într-un excelentă seară de divertisment.
ÃŽnnoptare la hotel.
3. Shopping. Aceasta este prima voastră zi de cumpărături în Dublin sau în împrejurimi. Astăzi se deschide Târgul de Crăciun!
Un truc pentru buna dispoziție! Când vă simțiți obosiți comandați celebra cafea irlandeză la unul din pub-uri. Savurați atmosfera irlandeză și străduiți-vă să aflați de la bucătar secretul unei cafele irlandeze ”desăvârșite”...
OPȚIONAL: VREȚI SĂ LUAȚI O LECȚIE DE DANS IRLANDEZ ? Comhaltas Ceoltóirí Éireann este cel mai mare grup implicat în prezervarea și promovarea muzicii și dansului irlandez. Sunt o mișcare culturală non-profit, cu sute de ramuri locale în întreaga lume și lucrează în slujba muzicii irlandeze de la mijlocul secolului trecut. Întoarcere la hotel. Înnoptare.
4. Shopping.
OPȚIONAL: MUNȚII WICKLOW ȘI GLENDALOUGH
De dimineață ne vom întâlni cu șoferul autocarului și vom pleca împreună spre Wicklow Mountains, la sud de Dublin, în ținutul Wicklow. Cunoscut ca ”Grădina Irlandei”, această regiune se bucurăă de toate tipurile de peisaje care fac Irlanda atât de celebră. Coasta este mrginită de stațiuni atractive, precum Bray sau Greystones. În mijlocul dealurilor ușoare se află Enniskerry și Avoca, amândouă sate foarte pitorești. Veți descoperi frumusețea lor romantică și liniștită, dealurile deșerte pe care nu crește altceva decât buruiană, codrii și câmpiile iluminate de raze aurii primăvara. Glenalough, un lăcaș monastic din secolul al XVIlea, Casa Powerscourt și grădinile trebuie neapărat vizitate de oricine călătorește spre Wicklow.
Oprire la Glendalough
Denumirea englezească Glendalough vine din irlandezul ”Gleann Dá Locha”, care se traduce prin ”Valea celor două lacuri”. Aici Sfântul Kevin, fiu al regelui Leinster, a pus temelia unei mănăstiri în secolul al VI-lea. C hiar de la început locul a devenit cunoscut ca vatră de cultură în toată Europa. După o istorie de 600 d

Note:

 • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/sejur

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: Adeona Tour