Destinatii Europene

Sarbatori de Pasti in Creta

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana - Paste
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
11 zile
Valabilitate Oferta:
14/04/2009 - 24/04/2009
Pret Total:
489 € (44.45€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • litoral
  • muzee
  • monumente istorice
  • drumetii montane
  • excursii ecvestre
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

SĂRBĂTORI DE PAȘTI ÎN CRETA
14 – 24 APRILIE 2009
489 euro
AUTOCAR + VAPOR


ZIUA 1 (marți, 14 apr): BUCURESTI - KATERINI. Vom pleca din Bucuresti la ora 06.00 spre Grecia pe traseul Giurgiu-Ruse-Sofia-Promahonas. Cazare în zona Katerini la hotel Olympion*** sau similar.

ZIUA 2 (miercuri, 15 apr): KATERINI – ATENA. După micul dejun vom pleca spre mănăstirile suspendate de la Meteora, un spectacol al naturii și al forței umane. Vom vizita Marele Meteor și atelierul de icoane Zindros. Vom continua drumul cu un popas la Termopile, pentru a admira monumentul regelui erou Leonida. Ajunsi în Pireu, ne vom îmbarcara pe un vapor de lux al companiei Minoan Lines și vom pleca într-o croaziera nocturnă pe Mediterană.

ZIUA 3 (joi, 16 apr): CRETA. La ora 6.00 sosim în portul Heraklion. Vom face un tur al orașului cu autocarul, care include: Orasul Vechi, Cetatea, Portul commercial, Santierele navale Venetiene, și o plimbare de-a lungul litoralului, cu minunatele sale stațiuni cosmopolite. Vom vizita pitorescul oras Agios Nikolaos și orășelul Plaka, cu o splendidă panoramă a insulei Spinalonga. Cazare în stațiunea Ammudara la hotel Castro*** sau similar. Program liber pentru odihnă. Cină și înnoptare la hotel în Ammoudara.

ZIUA 4 (vineri, 17 apr): OPȚIONAL : Excursie în Insula SANTORINI. După micul dejun vom face o croazieră opțională către insula Santorini, considerată legendara Atlantida, scufundată în urma unei erupții vulcanice. Astăzi Santorini are un farmec deosebit cu relieful său negru vulcanic și aspectul frânt, pe care se profilează clădiri de un alb imaculat, stropit albastrul intens al tocăriei și turlelor bisericilor. Tur al insulei. Cină și înnoptare la hotel în Ammoudara. Participare individuală la Procesiunea tradițională din Vinerea Mare.

ZIUA 5 (sâmbată, 18 apr): CRETA – SÂMBĂTA MARE. Mic dejun. Excursie în sudul Cretei, care va cuprinde Gortys, prima capitală romană, mănăstirea Kaliviani, cetatea minoică Festos, stațiunea Matala cu ciudatele sale morminte romane săpate în stâncă. Seara vom participa organizat la Sfanta Slujba a Învierii Domnului și vom continua cu Cină tradițională de Paști, la o tavernă grecească, într-o atmosferă creștină. Înnoptare la hotel în Ammoudara.

ZIUA 6 (duminică, 19 apr): CRETA - ZIUA DE PAȘTI. Timp liber pentru relaxare. Opțional: Seară Cretană cu preparate, muzică și dansuri folclorice la o tavernă din Anopolis, sat cretan cu aspect tradițional foarte bine conservat, distins cu premii europene pentru redarea spectaculoasă a aspectului și atmosferei locale de odinioară. Cină și înnoptare la hotel în Ammoudara.

ZIUA 7 (luni, 20 apr): CRETA Mic dejun. Excursie în vestul Cretei, care va include satul tradițional Fodele, Casa memorială a pictorului El Greco, orașele Rethmio și Hania. Cină și înnoptare la hotel în Ammoudara.

ZIUA 8 (marți 21 apr): CRETA - HERAKLION. Mic dejun. vom vizita palatul Knossos al legendarului regelui Minos, centrul celei mai vechi civilizații europene și satul cretan Arhanes, Muzeu Arheologic al Culturii Minoice. Timpul care rămâne îl puteți petrece facând cumpărături. Ne vom îmbarca pe nava companiei Minoan Lines pentru o croazieră nocturnă de lux către Pireu.

ZIUA 9 (miercuri, 22 apr): ATENA. Sosire matinală în Pireu. Vom face un tur panoramic al Atenei – Piata Omonia, Parlamentul vechi, Parlamentul nou, Palatul Prezidential, Stadionul Olimpic, Poarta lui Hadrian, Templul lui Zeus Olimpianul, Academia, Universitatea, Biblioteca Nationala, și vom vizita Acropole. Cazare la hotel Solomou*** sau similar în Atena. După-amiază, timp liber pentru cumpărături. Vă recomandăm o plimbare de seară prin Atena, care să includă pitorescul cartier Plaka cu nenumăratele sale magazine și Monumentul Soldatului Necunoscut cu pitorescul ceremonial al schimbării gărzii celebrilor “Evzoni”. Înnoptare la hotel în Atena.

ZIUA 10 (joi, 23 apr): ATENA-KATERINI.. Plecare spre Katerini. Pe drum vom face un popas la Manastirea Sf. Paraschiva din Valea Tempi pentru un moment de reculegere. Cazare și înnoptare în zona Katerini.

ZIUA 11 (vineri, 24 apr): SALONIC-BUCURESTI. După micul dejun vom pleca spre Salonic. Vom face un tur panoramic al orasului, care include Turnul Alb, Piața Aristotel, Piața Romană, Arcul lui Galerius, Biserica Sf. Dumitru. Continuare a drumului spre Bucuresti. Sosire acasă în cursul nopții.

Grup minim : 35 persoane. Pentru un grup de 30 de persoane se va achita o diferență de 45 euro.

Pretul include:
- transport autocar 3*, taxe stradale, parcari si ferryboat;
- 2 nopți croazieră pe Marea Mediterana cu un vapor de lux (cabine de 4 paturi cu baie proprie; la cerere se pot asigura cabine cu 2 paturi);
- 3 nopți de cazare cu mic dejun în Grecia Continentală la hoteluri de 3*;
- 5 nopți de cazare cu demipensiune în Creta, la hotel de 3*;
- cină tradițională de Paști în seara de Înviere, excursiile mentionate in program (cu exceptia celor opționale);
- însotitor de grup din partea agenției ADEONA TOUR pe toata durata sejurului;
- asistență turistică în limba română în Creta, din partea agenției de turism cretane partenere.

Pretul nu include:
- programe optionale, bilete de intrare la obiectivele turistice, taxe pentru ghid local, asigurare medical.

Tarife informative pentru programele opționale:
- Cină tradițională la Anopolis: 40 euro,
- excursie la Santorini și turul insulei: 120 euro

Suplimente:
- cabină cu 2 paturi pe ferry: 32 euro/persoană,
- cazare în cameră single: 100 euro

Reduceri: copii până în 12 ani în cameră cu ambii părinți: 175 euro

Observații:
- Documente necesare călătoriei: pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data întoarcerii sau buletin de identitate
- Asigurarea medicala nu este inclusă în preț, dar este obligatorie.
- Băuturile alcoolice sau răcoritoare nu sunt incluse în preț
- Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa părăsească teritoriul propriu.
- Clasificarea pe stele a unităților de cazare din program este cea atribuită în mod oficial de Ministerul Turismului din Grecia conform standardelor proprii.
- Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii
Condiții de retrgere: conform regulilor generale ale agenției, în conformitate cu Contractul de Prestări Servicii Turistice.


Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: Adeona Tour