Destinatii Europene

Sa petrecem de St. Patrick la Dublin

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana - Evenimente
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
6 zile
Valabilitate Oferta:
14/03/2009 - 19/03/2009
Pret Total:
599 € (99.83€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • drumetii montane
  • excursii ecvestre
  • centre shopping
  • concerte

Descriere Oferta Turistica:

SÄ‚ PETRECEM DE ST. PATRICK LA DUBLIN

14 – 19 martie 2009

AVION + AUTOCAR

Ziua 1. Sâmbătă, 14 martie 2009 - ”Cead Mile Failte!” - Bun venit la Dublin!

Sosire la aeroportul din Dublin și transfer la hotel, în centrul orașului. Cazare și înnoptare.

Ziua 2. Duminică, 15 martie 2009 – DUBLIN: tur de oraș

Primul mic dejun irlandez la hotel.

Tur panoramic cu autocarul al orașului Dublin, în atmosfera de sărbătoare, începând cu partea de nord a râului Liffey: O’Connel Street, Custom House pe malul râului, Phoenix Park, cel mai întins parc public din Europa. În sudul sofisticat al râului Liffey vom vedea clădiri georgiene și Merrion Square, cu casa memorială a lui Oscar Wilde, porțile viu colorate ale clădirilor de pe Grafton Street, St. Stephen’s Green, Kildare Street și casa lui Briam Stocker (exterior), autorul celebrului roman Dracula, Dublin Castle (exterior) și cele două mari catedrale, St. Patrick și Church of Christ (exterior). Vizită la Trinity College, cea mai veche universitate din Irlanda, construită în 1592, unde este expusă, în bibliotecă, faimoasa Book of Kells.
Continuăm turul orașului cu Guiness Storehouse, cel mai mare producător de bere din Europa. Vom începe vizita cu un prânz irlandez la barul faimoasei fabrici de bere, unde vom fi serviți cu o halbă de Guiness proaspătă. Vom descoperi procesul și secretele de preparare ale berii Guiness și vom termina turul fabricii cu o vizită la Gravity Bar de la etajul 7.

OPȚIONAL : Truc pentru buna dispoziție. Vreți să aflați cum se toarnă berea Guiness în halbe? O puteți face turnându-vă singuri propria halbă de bere sub ochiul atent și experimentat al conducerii barului. Veți descoperi direct de la sursă pasiunea, mândria și abilitățile necesare în fabricarea și servirea savuroasei băuturi negre. Iar ca o încununare a acestor exigențe, fiecare halbă de bere va avea, din acel moment încolo, un gust desăvârșit.

În cursul după-amiezii vom călători către pitorescul orăsel maritim Malahide, pentru a petrece puțin timp în oraș sau pe plajă și pentru a admira peisajul brăzdat de ambarcațiuni cu pânze pe care îl oferă Velvet Strand. Vom vizita Malahide Castle, unul dintre cele mai vechi castele din Irlanda, întemeiat în secolul al XII-lea de către familia anglo-normandă Talbot, și a fost locuită de către aceștia până în 1976. Opțional, o pauză de cafea și dulciuri de casă la barul din incinta clădirii.

Drumul de întoarcere îl vom face prin Howth și Golful Dublin. Howth, un port pescăresc și de yahturi, foarte cunoscută localitate turistică, oferă o superbă priveliște a Golfului Dublin, a munților Wicklow și a Văii Boyne.
OPȚIONAL: Seară irlandeză la Brazen Head Pub – Dublin

Aflat pe locul unei vechi taverne din secolul al XII-lea, actualul Brazen Head Pub este un vechi han datând din 1688. Curtea principală, destinată altădată primirii trăsurilor, este astăzi locul în care proprietarii se adună în zilele însorite pentru a savura o băutură și o discuție plăcută cu turiștii. Devenit cel mai vechi pub irlandez, cu o existență de peste 800 ani, Brazen Head Pub îmbină caracteristiceile unui pub tradițional cu o atmosferă autentic irlandeză.

Ziua 3. Luni, 16 martie 2009 – DUBLIN: Sărbătoarea de St. Patrick
Sărbătoare celebră, marcată festiv în multe țări din lume, St. Patrick este perioada în care oricine își dorește să fie irlandez: muzică, teatru stradal, carnaval, artiști, spectacole nocturne se derulează în aceste zile pe străzile orașului. În această zi puteți participa la manifestările de St. Patrick, puteți cumpăra suveniruri, puteți vizita Dublin Castle și cele două catedrale anglicane ori puteți participa la una dintre excursiile opționale.

OPȚIONAL : Truc pentru buna dispoziție. Este de neimaginat sa vă plimbați în Irlanda fără să savurați celebra cafea irlandeză la unul dintre Pub-urile din Dublin. Desfătați-va cu o ceșcuță de cafea în atmosfera tradițională și încercați sa-i smulgeți cu șiretenie barmanului secretul unei cafele irlandeze desăvârșite...

OPȚIONAL: BOYNE VALLEY – incursiune în istoria sacră a irlandei. Grup minim: 20 persoane

Vom face o călătorie prin Valea Boyne, fără îndoială regiunea cea mai istorică din întreaga insulă. Oprire la Monasterboice – mănăstire relativ mică, tipică, înălțată în secolul al VI-lea de către St. Buite. Mănăstirea se remarcă prin cele trei mari cruci celtice, adevărate opera de artă, printre care celebra Cruce Muiredach. Continuare către Mellifont Abbey – prima mănăstire cisterciană irlandeză, datând din secolul al XII-lea de Sf. Malachy, din care astăzi au mai rămas doar arcadele. Elegantul Lavabo, aproape instact, este elemental central al vizitei noastre. În cursul după-amiezii vom vizita Hill of Tara – loc mitic, cândva reședință a regilor Irlandei, din care mai există astăzi doar căteva urme.


OPȚIONAL: Seară irlandeză tradițională la Taverna Abbey. Grup minim: 20 persoane

Cină și divertisment tradițional irlandez la Taverna Abbey, o tavernă autentică din secolul al XVI-lea, cu ziduri originale de piatră, lămpi de gaz și foc de paie în șemineu. Taverna este amplasată în vechiul sat pescăresc Howth, din Golful Dublin. Serile de divertisment petrecute în acest ”hambar” includ trupa Abbey Tavern, devenită cunoscută în lumea intreagă, într-un spectacol live de muzică și dans irlandez. Înainte de spectacol veți fi serviți cu o cină tradițională irlandeză cu 4 feluri de mâncare, care se va termina, bineînțeles, cu o cafea irlandeză.

Ziua 4. Marți, 17 martie 2009 - Ziua de St. Patrick
Străzile din centrul orașului sunt închise pentru trafic în această zi. Peste 700.000 persoane ies pe străzi îmbrăcate în verde, culoarea națională, din cap până în picioare,sfidând proverbiala ploaie irlandeză. În surdină se aud acordurile unei muzici ritmate de 3000 de perechi de picioare… Este vremea pentru celebra Paradă de Sfântul Patrick, care se va desfășura între orele 12.00-14.00. Timp de două ore puteți urmări în centrul orașului desfășurarea veselă a creativității irlandeze. Mulțimea de petrecăreți, irlandezi sau turiști străini, se amestecă cu muzicieni, dansatori și echipe de teatru stradal într-o paradă plină de viață. Nu uitați aparatul de fotografiat, veți avea ocazia să faceți multe poze spectaculoase.

Program de voie în atmosfera de sărbătoare a orașului.

Înnoptare la hotel în Dublin.

ZIUA 5. Miercuri, 18 martie 2009 - MUNȚII WICKLOW ȘI GLENDALOUGH
Mic dejun la hotel.

Vom pleca împreună spre Wicklow Mountains, la sud de Dublin, în ținutul Wicklow, cunoscut ca ”Grădina Irlandei”, întrucât se bucură de toate tipurile de peisaje care fac Irlanda atât de celebră. Veți descoperi frumusețea romantică și liniștită a stațiunilor Bray și Greystones și a pitoreștilor orășele Enniskerry și Avoca. Oprire la Glendalough, ”Valea celor două lacuri”, unde Sfântul Kevin, fiu al regelui Leinster, a pus temelia unei mănăstiri în secolul al VI-lea, devenită vatră de cultură cunoscută în toată Europa. Veți putea admira turnul subțire, înalt de 34m, catedrala, biserici de piatră și cruci ornamentale care au scăpat de ruină. Vom continua cu orășelul Avoca, unde vom vedea Fitzgeralds, un vechi pub cu preparate foarte rafinate, și vom vizita Avoca Hand Weavers, cel mai vechi atelier irlandez, specializat în țesături manuale, datând din 1723.
Întoarcere în Dublin și program de voie.

OPȚIONAL: Seară irlandeză tradițională la Merry Ploughboy Pub, Dublin

Un loc foarte la modă, cu muzică 7 nopți pe săptămână, tot anul, care prezintă celebrul spectacol al celor de la Taylor’s Three Rock. Spectacolul live include dans irlandez și artiști bine cunoscuți, dar și preparatele rafinate sunt unul dintre secretele succesului unei seri petrecute aici.

Înnoptare la hotel în Dublin.

Ziua 6. Joi, 19 martie 2009 - Good bye, Dublin!
După un mic dejun irlandez, un ultim drum la magazine în cursul primei părți a zilei. Plecare spre aeroport pentru zborul către casă.

Grup minim: 25 persoane. Pentru un grup de 20 persoane se va achita o diferență de 55 euro.
Inscrieri până pe data de 25 februarie 2009.

Tariful include:
5 nopți de cazare la Maldron Hotel Cardiff Lane**** sau similar, camere cu baie proprie.
Mic dejun irlandez în fiecare zi (zilele 2-6)
Tur de oraș și vizită la Malahide Castle, Golful Dublin, Glandelough, Wicklow Mountains cu autocar modern, calsificat, cu șofer, în zilele a 2-a și a 5-a
Intrare la Trinity College, Guiness Storehouse, Malahide Castle, Glandelough
Ghizi locali pentru turul de oraș și vizite în zilele a 2-a și a 5-a
Însoțitor român de grup din partea agenției de turism ADEONA TOUR
Transport cu avionul București-Dublin și retur
Transfer aeroport-hotel-aeroport în zilele 1 și 6 cu autocar modern, clasificat
Taxe locale, TVA

Suplimente :
Supliment cameră single: 157 euro/pers.
Cafea irlandeză la un pub local: 7,5 euro
Turnatul unei halbe de bere la Gravity Bar, Guiness Storehouse, pentru a învăța cum se face acest lucru: 6 euro
Seara irlandeză la Abbey Tavern: 95 euro. Prețul inlcude: transport, 4 feluri de mâncare, cafea irlandeză
Seară irlandeză la The Merry Ploughboy Pub, Dublin: 55 euro. Prețul inlcude: 3 feluri de mâncare, cafea/ceai
Seară irlandeză la Brazen Head Pub, Dublin: 36 euro. Prețul inlcude: cină
Glenalough visitor centre: 2 euro
Intrări opționale la obiective turistice, altele decât cele menționate în program
Bacșișurile nu sunt incluse în tarif. Obiceiul este să se ofere

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: Adeona Tour