Destinatii Europene

Circuit Israel Egipt 13 zile

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana - Evenimente
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
13 zile
Valabilitate Oferta:
03/09/2012 - 15/09/2012
Pret Total:
899 € (69.15€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

Plecari: 03.Sep.2012
» Transport: cu Avion
» Durata: 13 zile
» Pret: de la 899 EURO de persoana
» Categorie cazare 4*
» Traseu: CAIRO – ASWAN – CROAZIERA PE NIL (3 NOPTI) – LUXOR – HURGHADA - CAIRO

Ziua 1 (03.09.2012): BUCURESTI - TEL AVIV - TIBERIAS
Intalnire la aeroportul International Otopeni “Henri Coanda”, ora 04:00 cu conducatorul de grup din partea agentiei. Imbarcare cursa TAROM RO 155 Bucuresti (06:00) – Tel Aviv (08:35). Sosire pe Aeroportul Ben Gurion. Deplasare pe coasta Marii Mediterane la Haifa, oras la poalele Muntelui Carmel. Vizitarea Manastirii Stela Maris (Steaua Marii), cu altarul deasupra grotei Proorocului Ilie Tesviteanul, vom admira“ Gradinile suspendate”si Templul Cultului Bahai. Parasim Haifa si ne indreptam spre Caana Galileii, vizitarea Bisericii pozitionata pe locul casei lui Simion Cananitul, unde Mantuitorul a facut prima minune din Galilea, transformarea apei in vin. Cina si cazare hotel Dona Grazia/similar (categoria ”turist”, echivalent 3*sup./4*) in Tiberias.

Ziua 2 (04.09.2012): TIBERIAS - MAREA GALILEEI
Mic dejun. Deplasare Nazaret, vizitarea Bisericii catolice Buna Vestire, ridicata pe locul casei Sfintiilor Ioachim si Ana si a Bisericii Grec - Ortodoxe Sfantul Arhangel Gavril, cu izvorul unde Ingerul i-a vestit Fecioarei Maria ca va naste pe Iisus Hristos-Fiul lui Dumnezeu, pictata de fratii Morosanu in anul 1977. Muntele Tabor (transfer microbuze 5 euro/ persoana; se achita la urcare). Vizitarea Bisericii Ortodoxe ridicata de Parintele Rosetti pe locul unde s-a petrecut “Schimbarea la Fata”. Capernaum – supranumit “ Cetatea Domnului”, vizitarea vestitului loc unde Mantuitorul Hristos a predicat multimii; casa Sfantului Apostol Petru; Tabgha unde Domnul nostru Iisus Hristos a savarsit minunea inmultirii painilor si a pestilor, Muntele Fericirilor – locul unde Mantuitorul a rostit “Fericirile”, vizitarea Bisericii, Optional mini-croaziera (45 min) cu o copie a “barcii lui Iisus Hristos” (pret cca: 10 euro/persoana), pe apele Marii Galileii. Cina si cazare in Tiberias.

Ziua 3 (05.09.2012): TIBERIAS - BETHLEEM
Mic dejun. Plecarea spre inaltimile Golanului, coborim la Marea Galileii (“Lacul Ghenizaret”). Deplasare la Yardenit - locul amenajat al Botezului si apoi coboram pe valea riului Iordan, pina la Qumran la Marea Moarta. Scurtă oprire la magazinul cu produse cosmetice&restaurant autosrvire. Intrare în oraşul Ierihon (Cisiordania), cel mai vechi oraş din lume. Vizită la Biserica Grec-Ortodoxa, unde se afla \"Dudul lui Zacheu\" şi la Biserica Românească si Caminul aferent. Privire spre muntele Carantania, unde Mantuitorul a fost ispitit de diavol. Cină şi cazare hotel ctg.”turist” in Bethleem.

Ziua 4 (06.09.2012): BETHLEEM
Mic dejun Bethleem. Vizitarea Bisericii Ortodoxe a Nativitatii si a Criptei unde Dumnezeu S-a facut Om pentru mantuirea noastra (aici se afla o icoana a Maicii Domnului “Aparatoarea Bethleemului” facatoare de minuni), continuam cu Biserica Romano-Catolica Sfanta Catherina şi Grota pruncilor ucişi sau “Grota Laptelui”. OPTIONAL, continuarea calatoriei in desertul Iudeii cu mini-buze arabe, pentru vizitarea impresionantelor manastiri: Sfantul Teodosie (secVI) si Sfantul Sava cel Sfiintit (sec.IV), actiune organizata in premiera pentru pelerinii Agentiei. Pret informative: 10 euro/persoana. Deplasare Ierusalim. Ziua se incheie, urcand pe Muntele Sion la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină”, mormântul marelui rege David şi Zidul Plângerii.
Reintoarcere pentru cina si cazare hotel in Bethleem.

Ziua 5 (07.09.2012): BETHLEEM - IERUSALIM
Mic dejun. Deplasare Ierusalim. Incepem pelerinajul nostru (pe…jos!), cu Muntele Măslinilor – se vor vizita Bisericile: Pater Noster (Tatăl Nostru), Dominus Flevit (Domnul a plâns); grădina Getsimani cu Biserica Naţiunilor si Biserica Mormântului Maicii Domnului inclusiv Peştera Getsimani. Intrare prin Poarta Sfantului Arhidiacon si Intai Mucenic Ştefan, in Sfanta Cetate, parcurgerea pe jos a “Drumului Crucii” (Via Dolorosa) până la Sfântul Mormânt. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, vizitarea Paracliselor Sfinte din impunatoarea Biserica a Sfantului Mormânt. Cină şi cazare în Ierusalim Hotel Jerusalem Gate 4*(similar).

Ziua 6 (08.09.2012): Mic dejun. Deplasare la Ein Karem “ patria Sfantului Ioan Botezătorul”, unde vom vizita Biserica catolica a Sfantului Ioan ridicată pe locul naşterii Sfantului Ioan Botezătorul şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria, locul in care s-a intalnit cu Elisabeta, vara Sa, mama Sfantului Ioan Botezatorul. Continuăm drumul nostru spre Lud, antica Lida, vizitarea Bisericii unde se afla Moastele si Lantul cu care a fost legat Sfantului Gheorghe Biruitorul şi apoi ne deplasăm spre Tel Aviv-Jaffa.Vizita in cetatea Jaffa ( Biserica Grec-ortodoxa Sfantul Mihail si Biserica catolica Sfantul Petru), printre micile stradute cu nume din zodiac si pe colina centrala, cu o splendida panorama a Tel Avivului, cel mai cosmopolit oras din Israel. Un scurt moment de relaxare la Marea Mediterana. Reintoarcerea la Ierusalim. Cină şi cazare hotel Jerusalem Gate (similar).

Ziua 7 (09.09.2012): IERUSALIM – EILAT (330 Km)
Mic dejun. Incepem “aventura” nostra spre sudul Israelului, spre Marea Rosie! Coboram din Ierusalim (750m. altitudine) spre Marea Moarta (-400m sub nivelul marii). O prima oprire la una dintre cele mai spectaculoase Manastiri din pustiu, in valea Hozevei; Manastirea Sfantului Mare Mucenic Gheorghe (sec.VI), unde se afla moastele singurului Sfant Roman in Tara Sfanta, Ioan Romanul de la Neamt Hozevitul. Continuarea drumului pe Litoralul Marii Moarte spre MASADA (glorios loc de lupta al poporului evreu impotriva romanilor cazuta in anul 73 d.Hr.) si spre EIN BOKEK - Statiune israeliana la Marea Moarta /oprire. Ne continuam calatoria prin desert spre cunoscuta statiune EILAT, o adevarata perla la Marea Rosie. Cina si cazare in Eilat la hotel 4*. Tur de seara pe jos, in zona centrala, plina de palmieri a frumoasei statiuni cu viata 24/24! .

Ziua 8 (10.09.2012): EILAT – TABA – SINAI (EGIPT)
Desteptare matinala (mic dejun pachet). Ora 05:45 deplasare (auto) spre Taba, trecerea granitei din Israel in Peninsula Sinai/Egipt. Imbarcare autocar egiptean.Calatorie de-a lungul litoralului egiptean al Marii Rosii, spre Manastirea Sfanta Ecaterina (construita de Imparatul Justinian cel Mare in anii 550-551), unde, dupa traditie Moise a vorbit cu Dumnezeu printr-un “rug de flacari”. Cina si cazare hotel Morgan Land 3*sup. (similar) Peninsula Sinai, zona Manastirii Sfanta Ecaterina.

Ziua 9 (11.09.2012): MUNTELE SINAI - MANASTIREA SFANTA ECATERINA - AIN SOKHNA
OPTIONAL: in zori la ora 01:30 urcare pe Muntele Sinai (3/4 ore!), locul unde Moise a primit Tablele cu Legi (echipament obligatoriu de munte: bocanci, hanorac, rucsac, lanterna). Deplasarea pe jos se efectueaza insotiti de un “serpas” localnic, egiptean. Intoarcerea dimineata la hotel. Cca. ora 08:30 mic dejun la restaurantul hotelului. Imbarcare autocar. Vizitarea Manastirii ridicata in cinstea Sfintei Ecaterina (unde se afla si Moastele Sfiintei), care a fost martirizata pentru credinta ei crestina. Deplasare spre Ain Sokhna, pe traseu oprire la Feran, cu vizita la Manastirea ”Sapte Fete”. Cina si cazare hotel 4* la Ain Sokhna.

Ziua 10 (12.09.2012): AIN SOKHNA-CAIRO
Mic dejun.Continuam calatoria traversand Peninsula Sinai, zona desertica, spre Cairo, capitala Egiptului. Pe traseu vizita la Manastirea Sfantului Marcu. Cina si cazare hotel 4/5* in Cairo.

Ziua 11 (13.09.2012): CAIRO
Mic dejun. Incepem turul nostru in capitala Egiptului, cu vizitarea Piramidelor din Giza: Marea Piramida a lui Keops-singura din cele 7 minuni ale lumii antice care a rezistat pana in zilele nostre, apoi Atelierele de Parfumerie si Papirus, Sfinxul si Muzeul de Egiptologie ce cuprinde fabuloasa comoara a Faraonului Tutankamon. In parte-a doua a zilei se va vizita Catedrala Sfantului Evanghelist Marcu. Cina si cazare hotel 4/5* in Cairo.

Ziua 12 (14.09.2012): CAIRO - RAUL NIL - AEROPORT CAIRO
Mic dejun. In ultima zi, la plecare agentia v-a pregatit un program deosebit! Incepem vizitele cu Biserica (exterior), construita pe locul de imbaiere al ficei faraonului unde profetul Moise a fost scos din NIL in urma cu 3500 ani. Aici familia Sfanta si-a aflat adapost in vremea Exilului in Egipt. Tot in Biserica exista o biblie gasita pe fluviu de curand, deschisa la pagina cu textul ”binecuvantat fie pamantul Egiptului si poporul sau”! In continuare vizitam Biserica Suspendata (cu icoana Sf. Avraam si a Sf. Simion). Continuam cu Moscheea de Alabastru (exterior), cu interiorul poleit in aur. Vizitele nu s-au incheiat! Continuam cu El Matariya, sit ce se afla sub protectia UNESCO, unde si-a aflat adapost Sfanta Familie sub un copac/sicomor ce inca EXISTA! Aici se afla izvorul lui Iisus si copaita in care a fost Imbaiat Pruncul Iisus de Fecioara Maria! Vizitele se incheie cu Biserica El Zeitoun pe unde a trecut Familia Sfanta si unde Fecioara Maria a aparut in timp intre anii 1971-1978. Ziua se va incheia cu o Cina Festiva cu program specific oriental pe un vas de croaziera pe Nil. Ora 23.30 plecare spre Aeroportul International Cairo.

Ziua 13 (15.09.20120): CAIRO - BUCURESTI
Decolarea aeronavei TAROM RO 102 - CAIRO (03:25) – BUCURESTI (06:5).

008

GRUP MINIM: 36 persoane. Supliment grup 30-35 persoane: 29 euro/persoana.
Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor.
Documente necesare calatoriei: pasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii. In vederea acceptului de intrare in statul Israel si viza Egipt, copie xerox. In cazul neacordarii vizei intrare in Egipt, taxa de viza NU este rambursabila; Actele pentru obtinerea vizei se proceseaza si se transmit la Ministerul de Interne din Egipt;
Agen

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
03-Sep-12 - 15-Sep-12899

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " Agentia de Turism PREMIER TOUR"

Total Oferte de Turism (1243)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: Agentia de Turism PREMIER TOUR