Destinatii Europene

Circuit AUSTRIA - BAVARIA ! Plecare pe 18.09.2012!

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
12 zile
Valabilitate Oferta:
18/09/2012 - 26/09/2012
Pret Total:
585 € (48.75€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

PROGRAMUL EXCURSIEI:

Ziua 1 BUCURESTI – VIENA
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 06:10 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe zborul Austrian OS768 cu decolare la ora 08:10. Sosire la Viena la ora 08:50. Transfer in oras. Tur de oras Viena. Celebrul Ring Vienez: Ministerul de razboi, MAK-muzeul de arta contemporana, Opera de Stat, Muzeul de Arte Frumoase, Muzeul National de Istorie, Palatul Imperial Hofburg - fosta resedinta de iarna a dinastiei Habsburgilor, Piata Maria Thereza, Parlamentul, Primaria, Burgtheater si Biserica Votiva, dar si „Orasul Dunarii” – Vienna DC, cu sediul ONU, Centrul International de Congrese al Austriei si Turnul Dunarii. Tur pietonal in centrul istoric: Palatul Hofburg, Catedrala Sf.Stefan. Transfer la hotel. Timp liber pentru cumparaturi si plimbari pietonale cu insotitorul de grup. Cazare hotel 3*** Viena.

Ziua 2 VIENA – PADUREA VIENEZA – MAYERLING – BADEN
Mic dejun. Dimineata Vizitarea Palatului Schonbrunn cu ghid local de limba romana (biletul de intrare se achita la fata locului). Dupa vizita, optional, Excursie la Mayerling, Padurea Vieneza si Baden. Ajunsi in padurea vieneza, ne vom opri pentru vizitarea Manastirii Heiligenkreutz, cea mai veche manastire Cisterciana din lume locuita continuu. Una dintre cele mai frumoase manastiri medievale, fondata in anul 1133 de catre Leopold III de Babenberg, Heiligenkreutz adaposteste astazi mormantul ultimului membru al familiei Babenberg. De la Heiligenkreutz ne indreptam spre Castelul Mayerling. Fost domeniu imperial de vanatoare, Mayerling este in locul unde mostenitorul tronului Austriei, Printul Rudolf, s-a sinucis in anul 1886, impreuna cu iubita sa Maria Vetsera in varsta de numai 17 ani. In urma acestui incident, castelul a fost reconstruit iar pe locul unde se afla camera printului a fost ridicata o biserica, altarul fiind amplasat chiar pe locul patului in care a murit printul. Lasand in urma legendele din Mayerling vom face un popas in localitatea vecina Hinterbruhl unde, in anul 1912, s-a format printr-o explozie intr-o mina de ghips un imens lac subteran. Cel mai mare din Europa ! Vizitam coridoarele şi galeriile, tenebrele umede transmit o nelinistitoare senzaţie de taina. Ne indreptam apoi spre un oras imperial de o frumusete atemporala – Baden. Oras balnear renumit pentru apele sale sulfuroase, Baden este o capodopera a arhitecturii in stilul Biedermeier si Art Nouveau, fiind de-a lungul timpului inspiratie pentru compozitori precum Mozart, Beethoven sau Strauss (Tarif: 60 euro/persoana, minimum 25 platitori si include: transport autocar local, ghid local, bilete de intrare la Heiligenkreutz, Mayerling si Grota Hinterbruhl, insotitor de grup). Intoarcere in Viena si timp liber la dispozitie. Cazare hotel 3*** Viena.

Ziua 3 VIENA – ABATIA MELK – LACURILE ALPINE – TIROL
Mic dejun. Lasam in urma Viena indreptandu-ne spre Tirol, in inima Alpilor. Pe drum vom face o oprire la Abatia Melk pentru a vizita manastirea benedictina considerata leaganul Austriei – amplasata intr-un cadru mirific pe malul Dunarii. Abatia Melk impresioneaza prin maretia sa si farmecul deosebit al zonei in care se afla. Aici se afla cea mai mare biblioteca din lume (biletul de intrare se achita la fata locului). Traseul ne va purta mai departe in zona lacurilor alpine, unde ne vom putea bucura de peisaje incantatoare. Trecand pe langa lacul Traunsee, vom face un popas in vechea statiune imperiala BAD ISCHL unde optional se pot vizita Termele Imperiale si Kaiservilla. In continuare, vom admira panoramic lacurile Alpine Attersee si Mondsee inainte de a ajunge in Tirol. Cina si cazare pensiune 3*** in Tirol/Salzburger land.

Ziua 4 KITZBUHEL – GROSSGLOCKNER (Deosebit de spectaculos) – ZELL AM SEE
Mic dejun. Excursie de 1 zi la cele mai frumoase statiuni montane din Austria. Se viziteaza pentru inceput Kitzbuhel – celebra statiune Tiroleza, apoi vom trece de partea cealalta a muntilor prin trecatoarea „PASS THURN (1.274m)” unde vom face un scurt popas pentru a admira minunata panorama si a face fotografii. Vom urca apoi pe „Grossglockner” – soseaua alpina de la peste 2500m altitudine. Grossglockner nu este numai cel mai inalt munte din Austria (3.798m), dar si unul dintre cele mai inalte piscuri din Alpi. Se pot admira pana in varf toate formele de vegetatie si piscurile inzapezite. Atentie! In varf temperatura coboara pana la cateva grade Celsius chiar si in timpul verii. Continuam apoi ascensiunea pe munte pana aproape de ghetar, unde veti putea admira pe viu „Marmotele din Alpi” sau puteti sa coborati cu trenuletul cu cremaliera pana jos la baza ghetarului si mai departe o expeditie pe ghetar. Ne intoarcem pe acelasi traseu de vis catre statiunea Zell am See – Perla Alpilor Austrieci, unde vom face o bine meritata pauza de cafea inainte de masa de seara. Cina si cazare pensiune 3*** in Tirol/Salzburger land.

Ziua 5 INNSBRUCK – PASUL GERLOS – CASCADA KRIMML
Mic dejun. Excursie la INNSBRUCK – capitala Tirolului, orasul ce a fost de 2 ori gazda Jocurilor Olimpice de Iarna. Tur pietonal cu insotitorul de grup. Atractii:Muzeul Ferdinandeum contine cea mai mare colectie de arta gotica din Austria, cu picturi din secolele XIX si XX, arme si armuri medievale. „Goldenes Dachl“ - Acoperisul de Aur, simbolul orasului Innsbruck, este construit din tablite de cupru suflate in aur. Hofkirche - Biserica Regala. In partea opusa intrarii se afla Capela de Argint, care are o Madonna de argint. Capela a fost construita in 1578 ca mormant al Arhiducelui Ferdinand II si al sotiei sale. Timp liber la dispozitie in Innsbruck. Dupa pranz vom vizita Fabrica de Cristale SWAROVSKI de la Wattens. Vizitarea galeriilor Swarovski (Bilet de intrare: ~8 €) si timp liber pentru cumparaturi. La Watens, bijuteriile din cristale Swarovski sunt cu pana la 30% mai ieftine decat in magazine. Continuam drumul spre Cascada Krimml – pe soseaua alpina „Gerlosstrasse” prin „Pasul Gerlos (1.630m)”. Popas pentru vizitarea celei mai mari cascade din Europa, situata in inima Parcului National „Hohe Tauern” cu o cadere de la 1.470m pana la 1.090m. Intoarcere la hotel in zona Kirchberg prin Pass Thurn. Cina si cazare pensiune 3*** in Tirol/Salzburger land.

Ziua 6 SALZBURG – PALATUL HELLBRUNN
Mic dejun. Excursie de 1 zi la Salzburg - orasul natal al lui Mozart. Tur pietonal cu insotitorul de grup: Gradinile Mirabell, Cetatea Salzburg, Dom-ul, Casa Mozart. Timp liber in Salzburg. Inainte de a parasi Salzburgul, vom vizita Palatul Hellbrunn – resedinta a printului arhiepiscop Markus Sittikus. Intregul domeniu a fost construit pentru a-i satisface printului toate ideile si placerea nebuna de a se amuza pe seama invitatilor sai. Un complex sistem de conducte raspandite pe intregul domeniu a permis construirea unor ingenioase fantani arteziene, lacuri artificiale sau grote in interiorul carora puteti admira jocurile de apa. Seara, intoarcere in Tirol. Cina si cazare pensiune 3*** in Tirol/Salzburger land.

Ziua 7 TIROL
Mic dejun. Zi libera pentru odihna si relaxare. Plimbare cu insotitorul de grup pe traseele montane si/sau ascensiune cu telecabina
pe instalatiile de cablu. Cina si cazare pensiune 3*** in Tirol/Salzburger land. (In aceasta zi nu se foloseste autocarul conform normelor A.E.T.R.)

Ziua 8 CASTELELE BAVARIEI
Mic dejun. Optional, excursie in Germania la Castelele Bavariei: Castelul Neuschwanstein unul dintre cele mai populare si mai vizitate castele din Europa si Castelul Hohenschwangau – locul unde si-a petrecut copilaria Ludovic al II-lea. (Tarif: 75 Euro/persoana, minim 25 persoane; include: transport autocar local, biletele de intrare la ambele castele, taxa de rezervare, insotitor de grup). Intoarcere la hotel. Cina si cazare pensiune 3*** in Tirol/Salzburger land.

Ziua 9 VIENA – BUCURESTI
Mic dejun. Dimineata devreme lasam in urma minunatul Tirol indreptandu-ne spre Viena pentru zborul catre casa. Transfer la aeroportul din Viena pentru check in si imbarcare pe zborul Austrian OS787 cu destinatia Bucuresti, decolare la ora 17:30 si aterizare pe aeroportul Henri Coanda la ora 20:10. Sfarsitul pachetului de servicii.

Servicii incluse:
• Bilet de avion Bucuresti – Viena – Bucuresti compania Austrian Airlines
• 2 nopti cazare cu mic dejun Hotel 3*** Viena
• 6 nopti cazare cu DEMIPENSIUNE pensiune 3*** in Tirol/Salzburger land
• DEMIPENSIUNE in Tirol (6 cine)
• Tururi de oras la Viena, Salzburg, Innsbruck
• Ghid local de limba romana pentru Vizitarea Palatului Schonbrunn (biletul de intrare se achita la fata locului)
• Excursie la Abatia Melk si Lacurile alpine din Salzkamergut
• Excursie la Kitzbuhel – Grossglockner – Zell am See
• Excursie la Innsbuck - Cascada Krimml - Fabrica de Cristale Swarovski (biletele de intrare se achita la fata locului)
• Excursie la Salzburg si Palatul Hellbrunn
• Transport cu autocar local mai putin ziua 7 conform normelor AETR
• Insotitor roman de grup
Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni (a se consulta ruta de transfer)
• Ruta1: Constanta – Medgidia – Cernavoda – Fetesti – Slobozia
• Ruta2: Iasi – Tg.Frumos – Roman – Bacau – Onesti – Brasov – Campina – Ploiesti
• Ruta3: Sibiu – Rm.Valcea – Craiova – Pitesti

Servicii neincluse:
• Taxele de aeroport si combustibil: 130 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la data emiterii biletelor in functie de evolutia pretului petrolului)
• Intrarile la obiectivele turistice din program
• Asigurarea medicala (optionala)

Suplimente & reduceri:
• Camera SGL +150 Euro/persoana/perioada

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
18-Sep-12 - 26-Sep-12585

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: XLTRAVEL