Destinatii Europene

Circuit Atena - Paralia Paste c151

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana - Paste
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
7 zile
Valabilitate Oferta:
25/01/2008 - 31/12/2008
Pret Total:
265 € (37.86€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

Transport autocar minim 2 *
Cazare 6 nopti ,loc in camerea dbl ,din care 2 nopti in zona Paralia Katerini la hotel 3* si 4 nopti in Atena la hotel Oscar 3* sau similar
6 mic dejunuri la restaurantul hotelului unde se efectueaza cazarea
Ghid atestat

Nu sunt incluse in pret :
Intrarile la muzee si situri arheologice (inclusiv ghidaj in aceste locuri )
Asigurarea medicala
Asigurarea STORNO

Suplimente optionale :
Supliment cazare in camera sgl 80 euro /pers
Cina festiva de Revelion (de la ora 21:00 la ora 01:00 ) la taverna Psiri : 45 euro / pers
Cina festiva la retaurant cu program pana la 03:00 AM : 85 euro / pers

Excursii optonale :
Excursie de o zi in Peloponez : 40 euro / pers
Cap Sounion : 25 euro / pers
Craoaziera cu vizitarea a 3 insule : Poros , Egina, Hidra si masa de pranz inclusa : 85 euro / pers

Reduceri :
Copil sub 12 ani cazat in camera cu doi adulti : -10 %
Reducere a3 a persoana : - 5 %

Date de plecare : 2 februarie; 23 aprilie; 25 aprilie

Ziua 1: Catre legendele Greciei … Ora 06:00 plecare din Bucuresti parcare Sf. Vineri – zona Magazinului Unirea spre Grecia, pe traseul Giurgiu- Ruse-Sofia-Kulata-Promahonas. Sosire in cursul serii. Cazare la hotel 3* in zona Paralia Katerini.

Ziua 2: Meteora – cea de-a opta minune a lumii… Dupa micul dejun plecam catre Atena pe traseul Larisa-Kalambaka - Lamia. Oprire la Kalambaka pentru vizita Marelui Meteor. Aici veti face cunostinta cu una dintre cele mai frumoase minuni ale lumii, un loc unic din punct de vedere geologic: datorita stancilor in forma de turnuri, peisajul pare de departe o padure de piatra incununata de manastiri, schituri si chilii, construite de calugarii ce cautau izolarea si mantuirea lor spirituala. Urmeaza vizitarea unui atelier de pictura, unde inca se mai realizeaza manual icoane de tip bizantin. In cursul serii sosire in capitala Greciei. Cazare hotel Oscar 3* sau similar in Atena.

Ziua 3 - Atena - capitala zeilor antici… In cursul diminetii ne bucuram de un tur panoramic al orasului Atena, pentru a admira armonia vechilor constructii grecesti, romane, bizantine si neoclasice. Incepem turul nostru cu Piata Omonia. Urmeaza Biblioteca Nationala, Universitatea, Academia si Piata Syntagma. Aici ne asteapta spectacolul schimbarii garzii de catre evzoni, in fata monumentului Soldatului Necunoscut. Evzonii sunt militarii costumati in uniforme ce contin multe elemente din folclorul grecesc, si care seduc prin fantezie si arhaism. Ritualul complet il putem vedea dum- inica, moment de mare atractie pentru toti turistii care imor talizeaza pe pelicula “spectacolul”. Din programul nostru nu lipsesc Stadionul Olimpic, Templul lui Zeus Olimpianul si Poarta lui Hadrian, ce delimiteaza orasul vechi de Atena moderna. Incheiem cu Acropolisul, ce troneaza de milenii asupra acestor imprejurimi invaluite in legenda si mister. Avem timp liber in cartierul Plaka, “Montmartre- ul Atenei”, unde ne asteapta magazine de souveniruri, taverne, restaurante si piatete pitoresti. Cazare la acelasi hotel in Atena.

Ziua 4 - Cap Sounion –reverie pe taramul vechii Atici … Astazi ne asteapta faimosul Cap Sounion, ultimul punct al Greciei continentale. Daca am optat pentru aceasta destinatie extrem de pitoreasca, printre coloanele Templului lui Posseidon, putem admira un mirific apus de soare. Si cum sa nu ne simtim mai rasfatati de soarta decat batranii zei ai antichitatii, cand scrutam zarea de pe cel mai sudic promontoriu al Aticii? Privelistea unica i-a inspirat pe poeti inca din antichitate... Pentru cei care nu ne insotesc in aceasta excursie le sugeram sa descopere Atena pe cont propriu. . Optional - cina festiva( pentru revelión) , pe care o puteti servi intr-o taverna cu specific grecesc .Cazare la acelasi hotel, in Atena.

Ziua 5 - O incursiune in timp si legenda - Peloponezul Dupa micul dejun facem o plimbare pe aglomerata artera pietonala Ermou. Cei dornici de cumparaturi descopera aici un sortiment extrem de variat de marfuri, pentru toate buzunarele : bijuterii, suveniruri, haine din piele etc. Optional, putem face o excursie in Peloponez cu oprire in istmul Corinth pentru a admira cele doua mari: pe stanga Marea Egee, iar pe dreapta Marea Ionica. Urmeaza vizitarea Teatrului
Antic, renumit pentru acustica sa, a Templului lui Aesclepios (Esculap - zeul medicinei), a Muzeului de la Epidavros, a ruinelor palatului si mormintelor dinastiei Atrizilor. Aici se afla Mormantul lui Agamemnon.. Tot acum putem face o croaziera in cele trei insule: Poros, Hydra si Egina. Dupa-amiaza avem ocazia sa vizitam orasul Nafplio, cu Cetatea Palamidi. Cetatea este foarte cunoscuta datorita celor 857 de trepte pe care trebuie sa le urcam pana la porti. Cazare la acelasi hotel, in Atena.

Ziua 6: Pieria - intre munte si mare Dimineata parasim Atena si plecam spre Katerini. Pe traseu, prima oprire va fi la Delphi - lacasul mitologic al lui Apollo si al muzelor, care din cele mai vechi timpuri este un loc predilect de pelerinaj al grecilor. Ne continuam calatoria catre Paralia-Katerini nu inainte insa de a ne opri la Thermopile, unde se afla statuia inchinata lui Leonidas ridicata in 1955 in memoria gloriei Spartei, in razboiul impotriva persilor. Monumentul reprezinta un simbol al educatiei si al curajului spartan. La 500 metri departare se afla izvorul termal Baile lui Hercule, care a dat locului numele de Termopiles Portile Calde. Cazare hotel 3* in zona Paralia Katerini.

Ziua 7: Salonic - oras portuar In cursul diminetii vom pleca catre casa. Ultima escala pe teritoriul grecesc va fi in Salonic – capitala regiunii Macedonia si al doilea port al Greciei. Vom descoperi impreuna acest vechi oras incarcat de istorie incepand cu: Arcul lui Galerius, Rotonda, Piata Aristotelus si Turnul Alb. Vom incheia incursiunea noastra in istoria acestui oras cu vizitarea Bisericii Sfantul Dumitru. Sosire in Bucuresti, in functie de formalitatile vamale.

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: GIULIA TOUR