Destinatii Europene

Informatii Turistice pentru Noua Zeelanda

Untitled Document

Regim pasapoarte
Pasaport simplu: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Pasaport de serviciu: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Pasaport diplomatic: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Perioada de scurt sejur: 90

Condiţii de intrare şi regim de şedere 
Începând cu 30 iulie 2007, cetăţenii români care doresc să călătorească în Noua Zeelandă vor fi exceptaţi de la obligativitatea obţinerii vizei de intrare pentru şederi de maximum 90 zile în decurs de 6 luni de la data primei intrări.
Se solicită la intrarea în Noua Zeelandă: bilete de călătorie dus-întors sau dovada existenţei aranjamentelor de călătorie de plecare din Noua Zeelandă, respectiv dovada mijloacelor băneşti necesare întreţinerii pe durata şederii în Noua Zeelandă(dacă persoana are deja platită cazarea, suma minimă de bani este de 400 $ neo-zeelandezi/persoană/lună iar dacă persoana nu are asigurată cazarea, suma minimă este de 1000 $ neo-zeelandezi/persoană/lună).
Pentru verificarea condiţiilor de obţinere a vizelor de intrare în Noua Zeelandă până la data de 30 iulie a.c., când măsura va deveni operaţională, recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile neo-zeelandeze:

Apeluri de urgenta
Numărul de telefon pentru urgenţe medicale, accidente grave, incendii etc. este 111. Acest număr este gratuit şi este valabil pentru tot teritoriul Noii Zeelande.

Reglementări vamale 
Noua Zeelanda aplică reglementări vamale stricte. Prin politica de carantină, autorităţile interzic sau supun unor condiţii speciale introducerea în Noua Zeelandă a unor produse animale şi vegetale (produse din lemn, ouă, produse din carne, produse lactate, fructe, conuri, plante uscate, seminţe, bulbi, scoici, pene etc.). În situaţia în care există dubii cu privire la posibilitatea introducerii unui produs în Noua Zeelandă, acesta va trebui declarat la vamă sau aruncat în coşurile special amenajate în acest sens, existente în aeroporturi. Informaţii suplimentare sunt disponibile la adresa: http://www.maf.govt.nz/quarantine (Ministry of Agriculture and Forestry).

În contextul legislaţiei vamale şi al reglementărilor de carantină stabilite de Noua Zeelandă, toate persoanele, inclusiv cele cu statut diplomatic precum şi membrii delegaţiilor străine care călătoresc în această ţară, au obligaţia să declare, funcţionarilor vamali de la punctul de frontieră, la sosire, produsele alimentare (vegetale sau animale) şi alte produse prohibite pe care le au posesie.
Această prevedere legală este o obligaţie strictă şi încălcarea ei este considerată infracţiune chiar şi în cazul în care este comisă neintenţionat sau datorită uitării efectuării declaraţiei, pentru care nu există cale de apărare.
Vor fi aplicate amenzi substanţiale celor care încalcă această regulă, acestea urmând a fi achitate pe loc.

Ultimile Oferte Turistice pentru Noua Zeelanda