Destinatii Europene

Informatii Turistice pentru Argentina

Untitled Document

Ambasada României în Republica Argentina
(Embajada de Rumania)
Adresa: Calle Arroyo 962-970, Buenos Aires - 1007
Telefon: 00-54-11-43.26.58.88; 00-54-11-43.27.15.84
Fax: 00-54-11-43.22.26.30
E-mail: embarombue@rumania.org.ar
Ambasador:  Dl. Ion VÎLCU

Regim pasapoarte
Paşaport simplu: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Paşaport de serviciu:nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Paşaport diplomatic:nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Perioada de scurt sejur (zile): 90

Condiţii de intrare şi regimul de vize

1. Necesitatea obţinerii vizei de intrare: Începând cu 30 decembrie 2005, cetăţenii români posesori de paşapoarte simple pot intra în Argentina fără vize, în scop turistic sau de afaceri, cu condiţia ca perioada de şedere să nu depăşească 90 de zile într-un interval de şase luni de la data primei intrări în Argentina.
2. Durata de şedere permisă de viză: În cazul unei şederi mai îndelungate, este necesar să se solicite oricărei secţii consulare argentiniene viza corespunzătoare, care nu poate depăşi 90 de zile, dar poate fi prelungită în Argentina.
3. Scopuri pentru care sunt acordate vizele: Vize de afaceri, vize turistice, vize de rezidenţă temporară şi vize de studii.
4. Posibilitatea obţinerii vizelor la frontieră: Nu se emit vize la frontieră decât în cazuri de forţă majoră. Se recomandă ca acele persoane care au nevoie de viză să o obţină de la o secţie consulară argentiniană înainte de a călători spre Argentina.
5. Regimul de şedere, permise de şedere sau alte autorizaţii: Cetăţenii români care sunt căsătoriţi cu cetăţeni argentinieni pot obţine vize de rezidenţă temporară în baza actelor de registru civil corespunzătoare. Cetăţenii români care ar urma să lucreze în Argentina pot obţine o viză de rezidenţă temporară demonstrând că există un precontract de muncă cu o întreprindere argentiniană, care se află la zi cu plăţile faţă de fiscul argentinian şi trebuie să aducă argumente de unde să rezulte necesitatea angajării unui cetăţean străin. După intrarea în Argentina, cetăţenii români posesori de vize de rezidenţă temporară trebuie să-şi prelungească viza de şedere şi să obţină permisul de rezidenţă eliberat de autorităţile argentiniene.
6. Durata de şedere admisă: Cetăţenii români ce primesc rezidenţa temporară în Argentina, beneficiază iniţial de un permis de şedere valabil un an, dar care poate fi prelungit sau transformat într-un permis de rezidenţă permanentă.
7. Infracţiuni la regimul intrării şi şederii: Constituie infracţiuni trecerea ilegală a frontierei şi depăşirea perioadei de şedere aprobată de autorităţile argentiniene.
8. Cetăţenii români pot obţine vize de intrare în Argentina de la secţia consulară a Ambasadei Republicii Argentina în România.
9. Alte autorităţi argentiniene competente pentru eliberarea vizelor şi a permiselor de şedere: Toate oficiile consulare argentiniene (pentru vize) şi Direcţia Naţională pentru Migraţiune (pentru prelungirea vizelor şi eliberarea permiselor de şedere).
Apeluri de urgenta

  • 911 – poliţie, pompieri, salvare;

Reglementări vamale

Nu se pot introduce în Argentina mai mult de 10.000 USD în numerar, fructe şi legume proaspete.

 

 

 

Ultimile Oferte Turistice pentru Argentina