Destinatii Europene

Patagonia – expeditie la capatul lumii

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
18 zile
Valabilitate Oferta:
20/11/2013 - 07/12/2013
Pret Total:
3995 € (221.94€/zi)

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • litoral
  • muzee
  • monumente istorice
  • excursii ecvestre

Descriere Oferta Turistica:

Patagonia – expeditie la capatul lumii
Argentina si Chile
(P)


Santiago de Chile – Desertul Atacama – Punta Arenas – Puerto Natales –
Torres del Paine – El Calafate – Ushuaia – Buenos Aires

Va invitam intr-o calatorie unica pentru a descoperi un taram salbatic, binecuvantat cu tot ce poate oferi natura mai frumos! Patagonia, sau “Marele Sud” este o regiune din sudul Americii de Sud. Denumirea acesteia provine de la “patagoni”, asa cum le spunea Magellan indigenilor pe care i-a intalnit în expediţia sa din 1520. Patagonia se întinde pe o suprafata de 1.140.532 km2 din Argentina şi pe 256.093km2 din Chile, tari desparţite de Anzii Cordilieri, înfatisand vizitatorilor temerari peisaje salbatice mirifice, cu ghetari, paduri subpolare, pampas, plaje arginti.


Perioada: 20 noiembrie – 07 Decembrie 2013


Ziua 1 (20 noiembrie 2013): BUCURESTI – SANTIAGO DE GHILE
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 13:00 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe cursa AIR FRANCE cu destinatia Paris iar apoi spre Santiago de Chile.

Ziua 2 (21 noiembrie 2013): SANTIAGO DE CHILE
Sosire in Santiago de Chile la ora locala 09:30 si transfer la hotel pentru a lasa bagajele. Vom face apoi turul orasului insotiti de ghid local si vom servi masa de pranz intr-un restaurant local. Santiago de Chile este un oras al contrastelor, cu urme ale trecutului colonial combinate cu cladiri inalte moderne. Turul incepe cu zona cea mai veche a orasului si vom vedea Parcul O’Higgins si Cousiño Palace, apoi faimosul boulevard Alameda, Universitatea, Biserica San Francisco, Plaza de Armas si Catedrala. Vizitam apoi Muzeul de Istorie unde vom afla mai multe amanunte despre istoria acestui popor. Foarte aproape este Piata Centrala, principala piata de peste si fructe de mare aflata intr-o cladire istorica. Vom traversa apoi raul Mapocho pentru a ajunge in boemul cartier Bellavista si dealul San Cristobal de unde vom avea o panorama superb asupra orasului si a muntilor Anzi. Drumul de intoarcere va fi prin zona moderna o orasului. Cazare la hotel Galerias 4* (sau similar).

Ziua 3 (22 noiembrie 2013): EXCURSIE VALPARAISO SI VINA DEL MAR
Mic dejun. Timp liber in oras sau optional excursie de o zi la Valparaiso sau Vina del Mar. Valparaiso se afla in patrimoniul mondial UNESCO aici fiind concentrata puterea legislativa a statului Chile. Cea mai interesanta parte a orasului este centrul istoric si multele dealuri pline de case, cladiri coloniale, biserici si muzee. La fel de fascinante sunt si “ascensoarele" care urca aceste dealuri, dar si cartierul rezidential Cerros Alegres cu casele colorate. Vina del Mar a fost fondat in 1874 drept resedinta de week-end pentru elitele din Valparaiso si Santiago care veneau la recuperare. De atunci a ramas una dintre cele mai frumoase destinatii de plaja din zona. Ambianta tropicala este data de cateva bulevarde principale pe marginea carora “slujesc" palmieri si bananieri. Seara intoarcere in Santiago. Cazare la hotel Galerias 4* (sau similar)

Ziua 4 (23 noiembrie): SANTIAGO DE CHILE – CALAMA – SAN PEDRO DE ATACAMA
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zbor catre Calama. Vom servi masa de pranz iar apoi vizitam Pukara de Quitor, o veche fortareata incasa ce dateaza sin secolul XII. Privelistea de aici este spectaculoasa. Vom merge apoi spre Valea Lunii ce va va fascina prin peisajul selenar, liniste si vulcanii acoperiti de zapada in fundal. Apusul de soare va colora peisajul in nuante de orange, rosu si violet. Este o experianta de neuitat! Transfer la hotel Tolache 3* (sau similar), unde vom servi cina.

Ziua 5 ( 24 noiembrie 2013): SAN PEDRO DE ATACAMA.
Mic dejun. Astazi vom face o excursie la Salar de Atacama, Lagunele Miscanti si Meniques. Vizita incepe cu lacul sarat Atacama, o mare interioara datand de milioane de ani. Va fi o experienta unica vizitarea celui mai uscat desert din lume. Vom merge apoi catre lagunele Miscanti si Meniques aflate la baza vulcanilor cu acelasi nume. Aerul perfect uscat al acestei zone permite o vizibilitate atat de mare incat creeaza chiar distorsiuni in aprecierea distantelor. Masa de pranz va fi servita la un restaurant local. Seara ne vom intoarce la hotel Tolache 3* (sau similar). Cina la restaurantul hotelului.

Ziua 6 (25 noiembrie 2013): SAN PEDRO DE ATACAMA – CALAMA – SANTIAGO
Mic dejun la pachet. Dimineata devreme plecam catre nord-est catre Gheizerele Tatio situate la 4321m. Cea mai buna perioada pentru a observa aceste gheizere este dimineata intre 06:30 si 08:30. Ne intoarcem la hotel pentru a lua bagajele apoi plecam spre aeroportul din Calama. Zbor catre Santiago de Chile. Cazare la Hotel Holiday Inn Airport 4* (sau similar).

Ziua 7 (26 noiembrie 2013): SANTIAGO – PUNTA ARENAS – PUERTO NATALES
Mic dejun. Dimineata zbor catre Punta Arenas - orasul "de la capatul lumii", numara mai mult de 116000 de locuitori si este portul principal al stramtorii Magellan. Vom face un tur de jumatate de zi al orasului fondat in 1848. Incepem cu Avenida Independencia apoi cu Cerro La Cruz, un punct de observatie ce ofera vedere spre acoperisurile colorate ale orasului, stramtoarea Magellan iar in fundal insula Tierra del Fuego. Vom vizita apoi muzeul Salesiano. Cazare hotel Costaustralis 4* (sau similar).

Ziua 8 (27 noiembrie 2013): PUERTO NATALES – TORRES DEL PAINE
Mic dejun. Astazi vom face o excursie intr-una dintre cele mai spectaculoase regiuni ale lumii, Parcul National Torres del Paine. Cascadele, raurile involburate, lacurile sclipitoare, turlele muntilor sunt doar o parte din ceea ce ofera Paine. Vom vizita punctele de belvedere Los Cuernos, Lago Pehoe, Salto Grande, Ghetarul Gri. Fauna de aici este diversa: vulpi, lebede, lame, numeroase pasari. Cazare la hotel Rio Serrano 4* (sau similar).

Ziua 9 (28 noiembrie 2013): TORRES DE PAINE – CANCHA CARRERA – EL CALAFATE
Mic dejun. Transfer de la hotel catre granita argentiniana, drumul continuand catre El Calafate. Asezat pe malul Lacului Argentino, statiunea El Calafate este un centru turistic de mare importanta al provinciei Santa Cruz. Este locul de unde pleaca excursiile catre Parcul National Los Glaciares, acolo unde se afla faimosul ghetar Perito Moreno, declarat Patrimoniu Natural al Umanitatii de catre UNESCO. Cazare hotel Kostean Aike 4* (sau similar).

Ziua 10 (29 noiembrie 2013): EL CALAFATE
Mic dejun. Timp liber sau optional excursie de 9 ore la ghetarul Perito Moreno. Perito Moreno are o inaltime de 60 m deasupra apei, o latime de 5 km si o lungime de 30 km. Spectacolul oferit de ghetar este impresionant: la intervale de timp bucati de gheata se prabusesc cu zgomot in lac. Datorita luminii soarelui care, de la un moment al zilei la altul se propaga diferit pe suprafata ghetii, putem spune ca peisajul oferit de ghetar este intr-o continua schimbare. Crapaturile de pe suprafata sa capata nuante de albastru, in timp ce iceberg-urile cazute in apa au nuante de verde. Cazare hotel Kostean Aike 4* (sau similar).

Ziua 11 (30 noiembrie 2013): EL CALAFATE
Mic dejun. Timp liber sau se poate opta pentru o croaziera de o zi pe lacul Argentino cu vizitarea icebergurilor si a ghetarilor. Cazare hotel Kostean Aike 4* (sau similar).

Ziua 12 (01 Decembrie 2013): EL CALAFATE - USHUAIA
Dupa micul dejun vom lua avionul spre Ushuaia, cea mai sudica asezare permanenta de pe glob, localizata pe malul Stramtorii Beagle, la adapostul Muntilor Anzi. Transfer si cazare la hotel Los Yamanas 4* (sau similar). Un tur de oras ne va familiariza cu principalele atractii ale capitalei „Tarii de Foc”. Pornind de pe Bulevardul Maipu spre podul pietonal Luis Pedro Fique, vom traversa acest pasaj ingust ce se termina in vecinatatea zonei La Mission, locul de unde a inceput colonizarea acestui tinut de oamenii albi. In continuare vom vizita cartierele Brown si Solier, construite de primii imigranti la inceputul secolului al XX-lea. Pe durata turului vom observa cladiri guvernamentale, case vechi ce au apartinut primelor familii „fuegiene” ca Bebans si Pastorizas si vom vizita Muzeul Sfarsitului Lumii.

Ziua 13 (02 Decembrie 2013): USHUAIA – TIERRA DEL FUEGO
Mic dejun. Situat la doar 11 km distanta parcul national Tierra del Fuego cuprinde lacuri, lagune, rauri si se sfarseste cu Canalul Beagle. Vom merge pe celebra Ruta Nacional No 3, vom admira Muntele Susana, golful Ensenada, muntii Sampaio, Lago Roca, raul Lapataia. De aici vom putea vedea Dealul Condor, granita naturala cu Chile. In zona golfului Lapataia se afla Laguna Verde si Laguna Neagra. Cazare la hotel Los Yamanas 4* (sau similar).

Ziua 14 (03 Decembrie 2013): USHUAIA – BUENOS AIRES
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zbor Ushuaia- Buenos Aires. Sosire in Buenos Aires la pranz. Vom face un tur de oras cu ghid local in cadrul caruia vom vizita: Plaza de Mayo, Casa Rosada – cladirea roz a Guvernului, Primaria Cabildo, Catedrala Metropolitana – casa arhiepiscopului de Buenos Aires. Turul continua cu vizitarea celor mai frumoase cartiere din oras: San Telmo (una dintre cele mai moderne zone din oras), La Boca, Barrio Norte (in cimitirul Recoleta este mormantul Evitei Peron) si Plaza Lavalle. Optional: Seara, Tango Show cu cina inclusa la restaurant local. Cazare la Hotel Kenton Buenos Aires 4 * (sau similar).

Ziua 15 (04 Decembrie 2013): BUENOS AIRES
Mic dejun. Zi libera la dispozitie sau, optional, excursie de o zi la o Estancia argentiniana traditionala cu pranz inclus. In cadrul excursiei se viziteaza Estancia Santa Susana (la 2 ore de mers cu autobuzul de oras) unde vom fi intampinati cu o bautura locala de catre Gauchos. Vi se vor explica stilul de viata al Gauchos si va fi vizitata asezarea, iar la pranz se va organiza un barbeque rustic (Asado). In continuare va avea loc un spectacol de folclor si dansuri traditionale ale acestor cowboys ai Pampasului. Dupa amiaza se va servi cafeaua si ne vom intoarce in Buenos Aires. Cazare

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: HasHas Travel