Destinatii Europene

Siria – Iordania - Liban

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
14 zile
Valabilitate Oferta:
01/04/2009 - 08/10/2009
Pret Total:
1150 € (82.14€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

Ziua 1. BUCURESTI – DAMASC
Plecarea din Bucuresti de pe aeroportul Otopeni spre Damasc. Sosire la Damasc. Transfer la hotel.
Ziua 2. DAMASC
Mic dejun. Tur panoramic cu vizitarea Bisericilor Ananea si Sf. Paul. Continuam explorarea Damascului vizitand Muzeul National, Palatul Azem, Moscheea Umayad
Ziua 3. IN DRUM SPRE CAPITALA IORDANIEI
Mic dejun. Plecam spre Amman cu scurta oprire in anticul oras roman Bosra . Intrare in Iordania. Popas in Jerash, supranumit 'Pompeiul Orientului', cel mai bine conservat oras greco-roman din Orientul Mijlociu, loc de pelerinaj si deopotriva important complex ecleziastic din Decapolis. Seara sosire in capitala Iordaniei, Amman. Vizita orasului, supranumit si 'Orasul Alb', incluzand Citadela cu Templul lui Hercule si Teatrul.
Ziua 4. LACASURI BIBLICE: MADABA, MUKAVIR
Mic dejun. Plecare pe 'drumul regilor' spre Petra. En route scurte opriri pentru vizitarea renumitelor locuri biblice: Madaba (unde se afla Biserica Sf.Gheorghe, faimoasa prin mozaicul din sec. Vl care reprezinta o harta a Palestinei), Muntele Nebo ( locul unde a trait si murit Moise), Mukavir ( Palatul lui Irod ). In drumul nostru oprire la Kerak pentru a vizita impozanta fortareata construita de cavalerii cruciati. Sosire in cursul serii in Petra.
Ziua 5. MIRAJUL DESERTULUI: PETRA - WADI RUM Mic dejun. In cursul diminetii se viziteaza Petra, denumita si 'Orasul Roz', unde intalnim un spectaculos peisaj arhitectonic, faimosul 'Siq', drumul spre 'Comoara' ce serpuieste pe marginea canionului si zeci de monumente interesante: temple, bai, Teatrul Roman, piete etc. Dupa-amiaza excursie optionala la Wadi Rum pentru a admira un minunat apus de soare in desert si un spectaculos safari imbarcati in jeep-uri de teren. Plecare spre Aqaba, cea mai importanta statiune la Marea Rosie din Iordania.
Ziua 6. PLAJA LA MAREA ROSIE - AQABA
Mic dejun. Program liber pentru plaja si activitati optionale. Posibilitati de snorkeling, diving etc.
Ziua 7. PE VALEA IORDANULUI
Mic dejun. Continuam itinerariul pe Valea Iordanului, cu oprire la Marea Moarta. Sosire seara din nou la Amman si instalare la hotel.
Ziua 8. UM QAIS, PELLA
Mic dejun. De la Amman drumul nostru continua inapoi in Siria, cu popasuri la Um Qais si Pella . Tranzitarea frontierei in Siria.
Ziua 9. DE LA DAMASC LA BEIRUT
Mic dejun. Plecare spre Ma’aloula . In drum spre Beirut un popas la Sydnaia, oras renumit prin faimoasa sa Manastire, al doilea oras crestin dupa Ierusalim. Drumul continua spre Liban, cu tranzitarea froniterei. Dupa-amiaza plecare spre Baalbeck, cel mai important sit arheologic din Orientul Mijlociu. Citadela, triada templelor, Jupiter, Bachus, Venus si Marea Moschee sunt cateva dintre marile atractii ale acestui monumental complex arheologic.
Ziua 10. COMORILE LIBANULUI: TYRR SI SIDON
Dupa micul dejun, se viziteaza Beirut, capitala Libanului, oras cosmopolit si modern, supranumit odata 'Perla Orientului': Piata martirilor, Baile Romane, Parlamentul, Moscheea Al-Omari, Catedrala Ortodoxa Sf. George. Dupa-amiaza excursie optionala la cele doua cetati biblice, Tyr si Sidon, doua din cele mai vizitate orase din Liban, incarcate de patru secole de istorie, mituri si legende, unde mai putem admira astazi numeroase obiective arheologice, unele intrate in patrimoniul cultural UNESCO.
Ziua 11. TRIPOLI, BYBLOS, REZERVATIA DE CEDRII
Mic dejun. Turul panoramic al orasului Tripoli, al doilea ca marime din Liban, cu o mare varietate de obiective turistice . Plecare spre Byblos, oras cu o incarcatura istorica, de peste 7000 de ani unde vom vizita site-ul arheologic fenician si roman, Templul Roman, Amfiteatru, Castelul Cruciatilor, Catedrala Jean-Marc. Continuam itinerariul prin Muntii Libanului.
Ziua 12. PE URMELE CAVALERILOR CRUCIATI
Mic dejun. Vizitam Homs, unde se gasesc adapostite intr-o biserica crestina fragmente din braul Maicii Domnului. Urmatorul popas va fi la Krak des Chavaliers , situat la granita cu Libanul, cel mai bine conservat castel din evul mediu si una din marile atractii ale Siriei. Sosire in Palmyra si vizitarea site-ului arheologic din Palmyra, cu templele si mormintele.
Ziua 13. VESTIGII ROMANE: APPAMEA, HAMA
Mic dejun. Plecare spre Aleppo. En route scurte opriri in vechile orase romane Appamea si Hama.
Ziua 14. NORDUL SIRIEI: ALEPPO
Mic dejun. Dimineata se viziteaza Aleppo: Citadela, Marea Moschee, Castelul Sama, Bazarul Souks . Dupa amiaza timp liber la dispozitia turistilor. Seara cina de bun ramas la un restaurant local. In jurul orei 21.30 transfer la aeroport. Imbarcare si zbor spre tara.

SERVICII INCLUSE:

• transport avion Bucuresti – Damasc / Aleppo - Bucuresti;
• 13 nopti cazare cu demipensiune in hoteluri de 3* si 4*: 3 nopti Damasc sau zona, 1 noapte Amman, 1 noapte Petra, 3 nopti Aqaba, 2 nopti Beirut, 1 noapte zona Homs, 1 noapte Palmyra, 1 noapte Aleppo ;
• o cina de bun ramas in Aleppo ( ziua 14 ) la un restaurant local ;
• vizitele cuprinse in program cu ghizi local si ghid insotitor roman.

NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:

• asigurerea medicala;
• taxele de aeroport si securitate 155 € ;
• intrarile la obiectivele turistice 120 € ( se achita la inscriere);
• bacsisuri obligatorii : 30 €;
• taxele de vize, asistenta si procesare si taxele de frontiere: 115 €
• excursiile optionale ;
• taxele de iesire din Iordania 7 € si din Siria 27 € (se achita local) ;
• alte servicii decat cele mentionate.

Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ) si 50% la excursiile optionale. Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 25 pers

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: VIRGIN TOURS